omleta cu spaghete
Ieri ne-a aruncat Cristi Roman o provocare pe Facebook: kitchen essentials – acele ingrediente pe care e musai musai sa le avem in bucatarie, ca altfel e panica. In graba de a face pe loc inventarul micilor mele abundente, am uitat cateva lucruri de baza. Dar am zis oua si am zis paste. Si uite-asa azi la pranz mancam omleta cu spaghete. Gata in 15 minute fix, cu pozat cu tot.
E simplu rau: tocam marunt la blender o legatura de patrunjel, un dovlecel si o mana de chilli. Calim toate astea cu ulei de masline si sare grunjoasa. Intre timp fierbem pastele (spaghete, linguine, in cazul meu si de-alea si de-alea, ca mai aveam resturi de pachete neconsumate). Batem bine cateva oua si radem in ele niste branza Cheddar.
Turnam pastele fierte in cratita cu legume calite, turnam ouale batute, amestecam vartos, punem deasupra felii grasute de branza, piperam pe loc si dam cinci minute or so la cuptor, cat sa se lege oul si sa se topeasca branza.
Mancam cald, cu o lingura de smantana si mult piper proaspat macinat. Enjoy!
tags: lunch, oua, pasta, paste, vegetarian 3 comments »
July 14th, 2010 at 1:58 pm
..sau incalzit la microunde (daca esti la birou), doar cu sare, fara smantana, cu furculita de plastic, direct din caserola (alooo, Copolovici..se aude?) si cu multa pofta!!! Teh yumm!
July 15th, 2010 at 1:36 pm
Testimoniez: buna si a doua zi (a treia?). Tot la birou, ofc.
July 15th, 2010 at 1:47 pm
:)))