reteta easy peasy: pachetele de bok choy cu peste si orez integral
Pe bok choy asta, zis si pak choy, varza chinezeasca sau varza de Napa, l-am cautat in disperare ceva vreme. Mai gaseam din cand in cand la Mega Image, dar o varitate cu frunze deschise la culoare, aproape albe, nu parea asa, the real deal. Ieri am gasit in sfarsit la Metro bok choy cu frunza crocanta si verde, o minunatie. Mi-am luat sa-mi ajunga si cum cumparasem si niste file de cod, mi-a venit ideea sa fac un fel de “sarmale” in foi de vitza, doar ca nu sarmale ci pachetele si nu cu carne, ci cu peste, si… Ok, I give up, chiar nu seamana deloc cu sarmalele, dar is foarte bune si se prepara intr-o clipita. Ma rog, aproape:)
Ca si in cazul foilor de vitza, frunzele de bok choy se oparesc doua minute in apa clocotita cu sare, ca sa devina usor de “impachetat”. Apoi se scurg si se racesc cateva minute. Bucatile de peste se ruleaza in foile de bok choy, potrivindu-le de sare si piper.
Se pun pachetelele astfel formate intr-un vas de yena, se stropesc cu ulei de masline, se decoreaza cu felii de lamaie si cu un amestec de morcov si ceapa rosie tocate marunt (ramase de la o supa, va povestesc maine:). Mai stoarcem niste lamaie, turnam foarte putina apa (sa zic, o jumatate de ceasca) si dam la cuptor la foc mediu.
Intre timp punem la aburi o canuta de orez integral, pe care il servim alaturi de pachetele, cu sare si-atat. Acum va-ntreb eu, does it get more diet than this?:)) Enjoy!
tags: bok choy, cod, mancare asiatica, peste, reteta easy peasy 15 comments »
April 19th, 2010 at 11:03 am
This is diet de luxe :)))
April 19th, 2010 at 11:11 am
ahahaha, sa-i zici si lui Mishu asta:))
April 19th, 2010 at 11:28 am
iti dai seama ca pt mine e o delicatesa 🙂 yummy este putin spus!!!!
April 19th, 2010 at 11:49 am
[…] aproape albe, nu parea asa, the real deal. Ieri am gasit in sfarsit la Metro bok choy cu […]…citeste intreg articolul Tags: bok choy, cod, dieta, every day, mancare asiatica, peste, reteta easy peasy Retete culinare, […]
April 19th, 2010 at 1:08 pm
se gaseste f des la kaufland 🙂
April 19th, 2010 at 1:26 pm
mda, s-o gasi, dar kaufland e in afara ariei mele de interes (adica la vreo zece kilometri distanta de ea:))
April 19th, 2010 at 3:28 pm
word of advice, via chef Serge (2* Michelin :)): dupa ce le oparesti, arunca frunzele intr-un bol mare cu apa rece si (multe) cuburi de gheata, ca sa se fixeze clorofila si sa ramana de un verde crud placut ochiului si dupa ce le mai gatesti
April 19th, 2010 at 3:57 pm
Ice or not, they were yummy!!!
Sorry bibi ca n-am stiut ca esti interesata, am citit comentariul dupa ce am lins tot 🙁
April 19th, 2010 at 5:00 pm
@Florin: good tip:D asa o sa fac. ori asa ori le bag la aburi in loc de la cuptor, that should keep them green too.
April 19th, 2010 at 11:47 pm
doamne cum arataaaaaaaaaa imi vine sa plec la metro acum =))
May 3rd, 2010 at 7:48 pm
rofl ce chestie
May 4th, 2010 at 8:38 am
Buna propunerea ta! Eu am niste file de salau in congelator si o sa fac din acest peste. Eu iau din Dragonul Rosu baby bok choy… dar, nu m-am gandit sa incerc asa ceva…
May 4th, 2010 at 8:47 am
ah, este foarte bun sa stii:) si sa nu uitam de tips-urile de la Florin – daca pui frunzele oparite in apa cu gheata raman mai verzi, or so he says:))
June 23rd, 2010 at 12:23 pm
buuuuun de tot . imi place.
June 5th, 2013 at 8:45 pm
Te-am gasit si pe tine.