mancare de ciuperci cu praz
Am povestit deja despre ce gust grozav au ciupercile champignon perpelite in unt. Iar cand vine si prazul in combinatie cu aroma lui dulceaga, almost caramel like, iese o nebunie! De la inceput:
Se calesc in tigaie rondele de praz cu un morcov ras sau taiat bastonase. In unt, cu sare grunjoasa si piper. Se adauga ciupercile champignon taiate in jumatati, cateva urechi de lemn de cand am pus la inmuiat prea multe pentru o supa de acum cateva zile si niste leftover chicken peste care puteti sari altogether pentru ca oricum nu mai aveam mult, insa nu vroiam sa-l arunc:))
Bun. Si se lasa toatea astea la foc mic, pana cand se evapora de tot zeama pe care au lasat-o. Moment in care se mai adauga o lingura de unt, se drege de sare si piper, se presara cu paprika, cimbru si oregano si se amesteca bine bine pana cand ciupercile sunt nice and brown pe toate partile. Putin sos de soia care sa se “arda” si el in tigaie cu legumele does the extra-trick. Cand e gata mancarea, prazul ar trebui sa fi explodat fasii fasii, asa incat Pufix the man sa nu fie in stare sa-l identifice in farfurie, ci doar sa zica “uh, ah, OMG, teh yumminess”. Pentru ca se stie ca el nu mananca ceapa si alte rude ale acesteia. Enjoy!
tags: ciuperci, lunch, pranz 6 comments »
March 23rd, 2010 at 10:45 am
acu’ plec la supermarket, ca am o zi libera, ca m-ai zapacit cu retetele tale :)). teh yumminess indeed!
March 23rd, 2010 at 10:49 am
ah invidia ma roade, o zi libera, how lovely:x
March 23rd, 2010 at 11:13 am
Vaaai ce dragut in pacalesti pe Pufix Za Man!Reteta looks goodie-goodie, thanks Master!
March 23rd, 2010 at 11:38 am
I RESENT THAT! Usturoiul e ruda cu ceapa si nu am probleme sa-l mananc…:-P
March 23rd, 2010 at 11:40 am
nu e ruda pufi, e more like friend with benefits:))
March 24th, 2010 at 10:17 am
“Allium sativum, commonly known as garlic, is a species in the onion family Alliaceae. Its close relatives include the onion, shallot, leek, chive, and Rakkyo.”
Close relatives 😛