supa de vita cu paine prajita

p1100362

Sambata am fost la Cornu, la parintii lui Pufix. Am prins o demonstratie de incalzire globala ca la balamuc, soare, maneca scurta, the works. Sar peste partea cu gratarul – vorba lui Pufix, de fiecare data cand mergem facem aceleasi poze (le gasiti pe feisbuc in case ca sunt in lista voastra), si intru direct in subiect: o reteta de familie pitch-uita de mama soacra si pusa in aplicare duminica de ascultatoarea nora, de dragul sotului pofticios si al amintirilor lui din copilarie. Which goes to show ca supa de ceapa a francezilor has nothing on us. Adica, pe principiul paine in supa, se face o zeama concentrata din rasol de vita, in care se fierb multe legume: morcovi, telina, ceapa, ardei, pastarnac, radacina de patrunjel, cartofi si fasole boabe. Se strecoara supa (carnea si legumele se pot folosi pentru altele, o sa va povestesc soon ce-am facut eu cu ele). Se taie o felie groasa de paine buna pe vatra, se prajeste, se freaca bine bine cu usturoi si se unge cu unt. Peste ea se toarna supa fierbinte si se mananca in nestire. Comfort food care sa va aduca aminte de copilarie si sa va anticipeze batranetile, cand veti manca de nevoie paine muiata:)) Sexy.

tags: , , 5 comments »

5 Responses to “supa de vita cu paine prajita”

  1. Mishu

    Trebuie sa-mi proclam contributia la felul de mai sus si nu e vorba doar de faptul ca ideea a venit de la mama mea, ci mai ales de faptul ca operarea complexului device care se cheama “oala sub presiune” este rolul meu, puffeh ocolind bucataria in cercuri largi atunci cand susamintita se afla pe foc. Am cam exagerat cu fiertul tho, intre aspirator/mop/dus gunoiul (I do them all, yes, thank you) am cam lasat carnea spre 40 de minute. Ceea ce a fost OK ca a sarit singura de pe os.
    Back to the soup: a fost tot ce mi-am dorit si mai mult decat atat. Diseara, partea a doua: ramen cu supa de vita!

  2. Ami

    Doamne, Mishu, dar ce noroc are Ana cu tine!!! :))
    Ana, nu te plictisesti sa stai atata degeaba acasa? Ca vad ca nu mai ai loc de Mishu sa faci nimic ;))

    In alta ordine de idei, supa asta de vita cu paine prajita suna incredibil de bine, si chiar mi-am propus sa o incerc si eu weekend-ul asta.
    Oala sub presiune e un must? :-s Nu de alta, dar nu am si nush daca sa imi cumpar una special pentru acest fel de mancare 😀

  3. cookie

    oala sub presiune nu e un must, poti sa fierbi rasolul in oala normala, dar inarmeaza-te cu rabdare. vita se fierbe la foc foarte mic, pret de cca 5h.

  4. Ami

    :-O!!! 5 ore?!?!?!
    Soooo :)…cand ziceai ca ne invitati pe la voi la o supa de vita cu paine prajita? 😀

  5. Mishu

    Ami, dupa comentariile la adresa mea, te-ai lins pe bot de invitatie la supa de vita 😛

    PS: putem sa va imprumutam oala sub presiune 🙂

Back to top