beef wellington, the easy way
cine a incercat vreodata sa faca beef wellington asa cum scrie la carte, se va bucura foarte tare de aceasta reteta alternativa. in primul rand, in loc sa facem foietaj de casa, il cumparam. pe urma, in loc de muschi de vita cumparam fripturi din acelea gata portionate, foarte subtiri. finally, in loc de foie gras folosim pate de ciuperci, despre care si Gordon Ramsay zice ca-i mai bun, for eco reasons si din mila fata de bietele gaste. eu am sarit pasul asta cu totul, si tot foarte bune au fost.
acuma, acest fals, dar prietenos beef wellington incepe cu perpelirea fripturilor pe gratar cateva secunde pe fiecare parte, nu foarte mult ca pe urma nu mai e carnea asa, suculenta. ungem fiecare friptura cu pate de ciuperci (sau nu) si o taiem in doua sau trei. decupam appoi doua patratele de aluat: una o punem sub carne, iar alta, desigur, peste.
sigilam, glazuram cu ou si repetam operatiunea pana cand se termina carnita. apoi, la cuptor, in tava in care am pus hartie de copt, la temperatura mare – 200 C, pana cand pateurile noastre se umfla si devin aurii. se servesc calde din cuptor, dar sunt bune si a doua zi, reci sau reincalzite la microunde. asta daca va mai ramane ceva pe a doua zi;)
April 23rd, 2009 at 11:22 am
daca tot brodam pe langa retzeta, io as pune in pachetelul de foietaj direct ciuperci. ce pate.. pff 🙂
April 23rd, 2009 at 11:48 am
Pai vino maine cu ciupercile si vedem ce putem face 😀
April 23rd, 2009 at 11:51 am
pff, cred ca tocmai mi-ati transformat wellingtonu intr-un pateu cu ciuperci:))
April 23rd, 2009 at 1:19 pm
nununu, am mancat eu odata undeva si a fost bun :X
maine ma prezint cu materia prima 😀