diseara
Exista seri in care ajungi acasa, te dai jos de pe pantofii cu toc cui, iti scoti perlele si le arunci in sictir dupa dulap, fumezi un trabuc in cada, tragi pe tine halatul de matase cu dungi, te trantesti dramatic pe scaunul Ludovic al paishpelea si astepti sa-ti fie servita cina.
Si apoi exista seri cand te tarasti ca o morsa spre locuinta ta pe veci la bloc, bagi cheia in ea de usa, introduci timid un piciorus proaspat sters de incareaicalcat, cu celalalt impingi sarsanaua de la Mega cu totceaimaigasitlaoraaia pana in bucatarie si, cu fix ultimele puteri, executi, manual, o salata. Pe care ti-o servesti singura, sunand clopoteii din capu’ tau, ding dong.
Frunze la punga, “dresate” intr-un vailing mare cu o emulsie de ulei de masline, otet balsamic, menta uscata, busuioc, sare. Adaugat niscai nuci crude de orice fel (eu – caju) si o mana de seminte de in proaspat rasnite. Ah, si poate cateva ciuperci crude, taiate felii subtiri. Atat ca baza.
Puse astea cu linguroiul in farfurii. Garnisite cu rosii cherry, oua de prepelita fierte, rulouri de ansoa cu capere si branza de capra moale. Piper proaspat macinat.
Tabloul: http://fineartamerica.com/featured/whats-for-dinner-tom-roderick.html
tags: cina, dinner, salata One comment »
May 30th, 2014 at 9:22 pm
Mey eu stau la bloc. Da seara tot de pe tocuri ma dau jos. Arunc cerceii si laptopul (nu mai fumez o tigara in baie , nu nu tigarile e rele), dupa care ma pun in pat. Pe la zece cum nu ma serveste nimeni mananc ori un mar ori daca sunt exceptional de bine dispusa meniu de diva : ton + ceapa + EVOO ; sau alternativa hummus+ardei ( hehe sunt lenesa pun naut la conserva he he ) . Sau uneori recunosc fasole cu ceapa si ulei de masline ( picant, sunt un porc 😉 ) . Da astea sunt cumva din cumparaturile de vineri. In timpul saptamanii mega nu stie cine sunt eu 🙂