se da urmatoarea problema: avem o bucata mare de carne…
Se ia un piept de curcan de cca 1.2 kg, se unge bine cu o pasta confectionata din mirodenii frecate cu ulei de masline (ce folositi de obicei la carne), se parcheaza intr-o tava in care am scapat juma’ de cana cu apa, se imprieteneste cu niste cartofi, cativa morcovi, o ceapa rosie, niste catei de usturoi, niste fire de cimbru, poate. Se acopera tava, se da la cuptor la foc mic pret de un ceas si ce-ti pasa, apoi se mai lasa nitel descoperita, ca sa prinda friptura crusta aurie. Bun asa.
Ei, si acum… sa vedeti ce poa’ sa insemne el, pieptul, in economia unei familii:
- DUMINICA la pranz: cca 600 g de piept de curcan, taiat de cald, mancat dimpreuna cu cartofii la tava si ce mai era pe langa ei. Noi doi, copilul si a lui bunica. Deci, practic, trei insi jumate.
- LUNI, la pachet: patru sandvisuri cu paine integrala (doua de fes), mustar, frunze verzi si cca 200 g de piept de curcan rece (plus o salata de sfecla)
- MARTI seara: salata cu piept de curcan (morcovi, telina, varza rosie – juliene, plus patrunjel, curcan – 200 g, muguri de pin, ulei de masline, lamaie sau balsamic)
- MIERCURI, la pachet: patru sandvisuri (doua de scufitza), cu salata DE, nu CU, curcan. Ma rog, impropriu spus salata, caci vorbim, mai exact, de urmatoarea treaba diavoleasca: piept de curcan taiat cuburi (cca 200g), o legatura de ceapa verde, doua bete de telina, o mana de boabe de strugure roz, taiate jumatati, niste cheddar sau emmental, o mana de migdale, o legatura de patrunjel tocat siii, bomboana de pe coliva, cateva linguri de maioneza cu mustar de Dijon. Piper, desigur, mult piper. Chestia asta intre doua felii groase de paine neagra. Inmultit cu doi. Blagoslovit cu o salata verde sau ceva.
Un piept, patru zile, trei pranzuri si o cina. Riding the wave of efficiency. Pai… nu?:)
PS: Daca nu-i soare, bine si bec.
tags: curcan, piept de curcan, salata cu curcan, sandvis 10 comments »
February 24th, 2014 at 4:59 pm
Oh my, ce-mi face poza aia! Știu exact ce am de făcut când ajung acasă. Btw, vezi că în 783 (în marginea uneia dintre ferestrele de pe dreapta) scrie “cookie te iubesc” în marker argintiu, haha.
February 24th, 2014 at 7:12 pm
Reteta, ca reteta…Dar P.S.-ul m-a terminat!
February 24th, 2014 at 8:29 pm
Vai ce la fix a venit postul asta! am cumparat acum trei zile un piept maaare de curcan, m-am uitat la el cam trista, m-am scarpinat in crestet si l-am bagat in congelator :D.
Acum presimt ca va avea o soarta mai buna.
February 25th, 2014 at 5:38 pm
sa terminam ciroba de pulpe de curcan si trecem la piept. la noi economia nu prea a mers, din doua plupe (cca 2 kg) au iesit o ciorba cu muuulta carne si un ostropel cu si mai multa carne, din care am mancat de sambata pana luni (ostropelul) doi oameni. deci mai avem de lucru la portionat 🙂
ps Ina, imi iau un marker auriu, sa completez dedicatia ta din 783 :))
February 25th, 2014 at 11:09 pm
Nu e dedicatia mea, dumnezeule! :)) Era acolo, eu doar am remarcat-o.
February 26th, 2014 at 11:55 am
:)) ce face foamea din om!
February 27th, 2014 at 11:48 am
mi-a plouat in gura si acum imi lasa gura apa!!!! BvOooooo…sii multumim
March 1st, 2014 at 1:04 am
Hei,
Ce fel de piept de curcan?… adica de unde il cumperi si ce marca? Thx in advance! 🙂
March 3rd, 2014 at 9:36 am
cumpar ce gasesc, dana:)
March 17th, 2014 at 5:30 pm
desi ultima experienta cu un curcan de tara nu mi-a lasat gura apa (dupa 5 ore in cuptor, usn cu toate cele a la Jamie O, carnea era cruda) as incerca reteta ta 🙂