baby’s first thanksgiving
Imi plac sarbatorile, toate. Orice motiv de panarama gastro-emotionala e suficient de bun pentru mine. Nu ma intereseaza ca-s de import sau de-ale noastre. Important e sa existe. Mi se trage din copilaria mea fericita in sanul unei familii prea misto, de la un tata care a fost cel-mai-bun-tata si de la mama mea, desavarsita in every way, care astia doi oameni, de le datorez eu in totalitate viata mea cea buna si buna mea natura, m-au invatat ca nu exista loc mai frumos in lumea asta ca acasa, de sarbatori. Vreau sa fac pentru Iepu’ tot ce e mai bun. Nu stiu daca o sa am cum si cu ce s-o dau la lectii de pian, la inot, la meditatii, la after school, la cel mai bun liceu, la facultate la Sorbona si in general nu stiu ce-am sa-i pot oferi dintr-ale materialului, dar un lucru e cert. Am sa ma straduiesc sa-i fac copilaria si cuibul asta, din care urmeaza a se arunca la un moment dat in viata cu capu-nainte, ceva de care sa-si aduca aminte cu acelasi drag cu care-mi aduc eu aminte de ale mele.
Asa ca, baby, de prima ta zi a recunostintei, vei manca piure cu curcan, si simti tu mirosul asta dulceag, de chestii statute-n cuptor, care-ti gadile minusculele nari? Oh well, that’s real food, din aceea care sa te trimita acasa cu gandul, cand vei fi mare si va fi greu. Nu o sa te mint, nu e asa neaparat foarte marfa sa fii adult, in locul tau nu m-as grabi sa ajung acolo, dar uite, ideea e ca as long as we’re together, the rest can go to hell. Si mai tre sa stii, draga Iepu’, ca dragostea nu tine, totusi, de foame. So let’s talk food, k?
Pentru oamenii mari, piept de curcan intreg, uns cu ulei de masline, picurat cu nitel sos de soia si frecat cu mirodenii si sare grunjoasa. Langa el, cativa cartofi taiati in jumate. Si mai colea, bastonase de dovleac, morcov, telina, pastarnac si ceapa rosie, marinate intr-un amestec de ulei de masline, otet balsamic, cimbru, rozmarin, sare si piper. Turnat nitica apa in tava cu astea si dat la cuptor vreo 2h, la foc potrivit, cu folie peste ca sa nu se carbonizeze. Cand e totul moale, stiti, luati folia si lasati sa prinda oleaca de rumeneala.
Langa farfuria minunata cu friptura si legume, la fix merge o salata de varza rosie cu mar, otet, ulei, sare, piper mult si cateva nuci sau muguri de pin for extra crunchiness.
Pentru Iepu’, pus la aburi dovleac, morcov, pastarnac, telina, ceapa rosie, broccoli si curcan, pasat ghebos cand sunt facute, garnisit cu nitel unt.
Voila, primul nostru Thanksgiving in familie. Nu ne-am spart in figuri, ca stiti, timpul nu exista. Dar mi-e drag de noi si de casa mea calda, de masa cu bunatati, de traditia asta noua care azi incepe. To many more to come! Happy Thanksgiving everyone:) Cheers!
tags: curcan, legume marinate la cuptor, mancare bebelusi, muguri de pin, salata, thanksgiving day, varza rosie 25 comments »
November 24th, 2011 at 2:50 pm
A fost thanksgiving? Cind? Io de ce n-am fost invitata?
November 24th, 2011 at 2:55 pm
Happy Thanksgiving back !!!! Super mancare, super culori si cred ca si papilele voastre sunt de acord cu mine…Pofta mare Iepu’ !!!!
November 24th, 2011 at 3:05 pm
Happy Thanksgiving dear! Nu stiu de ce dar asta-mi aduce aminte de episodul ala din Friends cand a mancat Joey un curcan intreg si apoi mai vroia si placinta!:D
November 24th, 2011 at 3:09 pm
@Ioana: azi e ma:)
November 24th, 2011 at 3:10 pm
@Lavinia: cred ca Joey ar fi vrut niste tort roz /wink
November 24th, 2011 at 3:59 pm
Totally offtopic: Te-ai gandit vreodata sa scrii o carte? Cred ca ar avea un succes nebun… pe bune! Si spun asta dupa discutii cu oameni care te citesc frecvent.
Totally ontopic: Slurp!
November 24th, 2011 at 4:01 pm
mihai, shhhh! nu stricam surpriza:))
November 24th, 2011 at 4:53 pm
confirm ce zice Mihai, caci si cu mine a vorbit zilele astea 🙂
si mie imi plac sarbatorile in familie, insa spre deosebire de tine,pe cele perfecte le-am vazut mai mult la televizor :).dar, la fel ca tine, o sa fac tot posibilul sa le ofer copiilor mei, asa cum am visat eu mereu ca trebuie sa fie.
November 24th, 2011 at 4:53 pm
da da da , vrem carte!!! 🙂 ce copil fericit!
November 24th, 2011 at 4:59 pm
@andreea: ce erau chestiile alea verzi pe care le-ai facut la cooking session electrolux? tre sa-mi zici:)) si in alta ordine de idei, re la sarbatori si babies, asa sa faci! eu una ti le doresc minunate si fara tv, macare de-acu incolo
November 24th, 2011 at 5:19 pm
erau niste chiftelute din spanac+naut+coriandru verde+coriandru uscat+ceapa+usturoi+pipe+sarer+faina bagate la blender si apoi prajite intr-o tigaie cu foarte putin ulei cate 3 minute pe fiecare parte.
November 24th, 2011 at 6:05 pm
Cookie, zau emotionant! Iepu’ o sa creasca tare frumos! Andreea, chiftelute de spanaaac! luv it!
November 25th, 2011 at 12:19 am
Sa creasca mare cu multe sarbatori acasa!
“Pentrrru pisici:”?
November 25th, 2011 at 3:29 am
urmeaza Happy Hannukah, Happy Kwanzaa, Happy Chinese New Year, Happy Columbus Day si Happy Festivus? :))))
November 25th, 2011 at 1:04 pm
femeie draga, te-am descoperit recent (multu’ sora-mii) si imi place cum scrii poate la fel de mult ca retetele tale. Mi se intampla sa bocesc de mama focului cand iti citesc unele posturi (poate o fi de vina si faptul ca is gravida…cine stie). sa-ti dea Dumnezeu sanatate, pana (tastatura) inspirata si sa te bucuri de toti cei pe care-i ai dragi
November 25th, 2011 at 1:06 pm
@mariamarta: aww, ce dragutz! multumesc la fel. cat mai ai?
November 25th, 2011 at 4:26 pm
sunt la inceput, abia 14 saptamani (in continuare nu m-am obisnuit sa ma gandesc la luni in terms of weeks). speram ca de data asta sa mearga bine. ce ne pregatesti bun de weekendul lung de 1 decembrie? 😉
November 26th, 2011 at 9:44 pm
pot sa intreb cati ani ai?
December 2nd, 2011 at 11:43 pm
deci ori m-am tampit io, ori textul asta a fost foarte emotionant. cred ca nu m-am tampit 🙂
December 2nd, 2011 at 11:50 pm
ahahahaha, simono, te inmoi, watch out;) asa incepe:))
November 22nd, 2012 at 10:22 am
[…] PS: Curcan. […]
June 5th, 2013 at 5:18 pm
uleiul de ziua recunostintei
June 5th, 2013 at 5:34 pm
Iata uleiul de masline!
June 5th, 2013 at 7:52 pm
Si iar o dam pe ulei!! De masline!! 🙂
June 5th, 2013 at 8:48 pm
Uleias, coconas, te-am gasit peste imas 🙂