torrijas
M-am trezit dis de dimineata, cu racoare-n pijama si o stare nu foarte groazava. Si pentru ca Iepu’ dormea ca un purcel in patul mare, m-am apucat de m-am dres cu aceste torrijas, adica un fel de friganele spaniole. Aveam niste bagheta alba veche de vreo doua zile, pe care am taiat-o felii. Am turnat intr-o craticioara o cutiuta mica de smanatana dulce, am amestecat smanatana cu doua linguri de zahar brun si un batz de scortisoara. Ar fi trebuit sa fie lapte, dar cum nu aveam lapte, ci doar o mare pofta, am zis ca merge si cu smantana. And boy oh boy, was I right! Bun asa. Am adus aproape de punctul de fierbere ulcica, apoi am turnat smantana dulce peste feliile de bagheta si le-am lasat asa vreo cinci minute, sa traga toata zeama. Pe urma le-am tavalit prin ou batut si le-am prajit in baie de ulei peste masura de incins. Le-am mancat (din pacate) pe toate, cu sirop de artar si pudra de scortisoara on the side.
Sunt in continuare mofluza, dar, ce-i drept, satula.
Weekendul asta avem in plan ceva cumparaturi de vacanta si not much else. Speaking of which, cati bani de cheltuiala sa-mi iau in Bulgaria? Cine a fost recent, poate ma ajuta cu un sfat. Cat pe zi pe persoana, pentru mancat decent la restaurantele bulgaresti de la mare. Thanks =^..^=
tags: breakfast, comfort food, friganele, mic dejun, paine prajita cu ou, sirop de artar, torrijas 16 comments »
August 5th, 2011 at 10:31 am
Gata, am programat dracia pentru un mic dejun in acest weekend.
August 5th, 2011 at 10:45 am
Una peste alta si trecand la chestii mai fun, Cookie, eu ma duc la Dublin.
Si ce zici tu, sa ma carabanesc o zi la Cliffs of Moher pe 45 de euro sau nu?
August 5th, 2011 at 10:48 am
corina, n-am fost la cliffs alea, dar musai sa iei trenul dart si sa te duci la howth. si sa mananci pentru mine o portie mare de dover sole. ah, ce pofta mi-e! enjoy dublin, e minunat, mi-nu-nat!
August 5th, 2011 at 11:15 am
@ corina, when in dublin, go to see powerscourt. nu trebuie ratat 😉
@ ana, cred ca 50 de euro de pers/zi pentru 2-3 mese la restaurante worth mentioning sunt more than enough. cel putin asa era cand am fost eu ultima data, adica in 2008.
August 5th, 2011 at 12:58 pm
apropo de postul cu organizarea de mai de mult, am o intrebare tehnica: care este cea mai potrivita agenda moleskine pentru un “organizator” proaspat?
Eu m-am pierdut la carturesti, asa ca cer parerea unui avizat 🙂
August 5th, 2011 at 1:06 pm
mihaela:D pai depinde si de cum esti tu asa, cat de scriitoare, cati iti place a colora. poti incepe cu un planner pocket micut si usor, cu file zilnice. unde iti poti trece to do list-urile de fiecare zi in paginile preformatate. sau poti incepe cu un moleskine reporter, eventual liniat, tot pocket, care iti da mai mult spatiu de desfasurare, practic iti treci tu acolo ce vrei, nu exista preformatare. astea-s mici, de posheta. daca vrei insa, poti sa iti iei varianta mare, caiet normal a5.
August 5th, 2011 at 1:57 pm
@ cookie, multumesc multe de info, m-am mai luminat :)..cred ca cel mai bine mi se potriveste un caiet mai mare, preformatat 😀
August 6th, 2011 at 7:06 am
torrijas pentru o dimineata mofluza?trasnic tratament!si spor la bagaje,ai ceva de treaba ,ca mde,lorelai nu merge la mare decit cu valiza plina!:)
August 6th, 2011 at 7:51 am
strasnic voiam sa scriu mai sus:).
August 7th, 2011 at 9:03 pm
Unde in Bulgaria? in Sunny Beach-Nessebar (unde sper ca nu mergeti totusi) am fost noi acum vreo doua saptamani: cea mai scumpa masa a noastra (doua persoane si jumatate) a costat 95 de leva. O bere e cam 4-5 leva.
Oriunde in Bulgaria v-ati duce, verificati daca podul mai e sau nu in reparatie, sa nu stati cu orele la rand. V-as zice sa mai aveti grija la viteza dar noi n-am respectat nici o limita asa ca nu suntem chiar cei mai in masura sa facem pe profesorii. Altceva?
August 8th, 2011 at 9:36 am
@CrisD: in Sozopol mergem, nu e bine?
August 8th, 2011 at 10:30 am
E superb Sozopol-ul, ai facut o alegere buna :-). Si ca preturi, pentru ca sunt mai mici ca in zona Nisipuri. O masa de persoana e undeva intre 10-30 leva (20-60 ron) de persoana, limita de sus atinsa daca mananci peste si fructe de mare la terasele care sunt chiar pe buza stancilor, in partea veche. Unde va cazati?
August 8th, 2011 at 10:31 am
valentina, am ales un aparthotel, ca mergem cu iepu si cu buni cu tot. Martinez ii zice.
August 8th, 2011 at 4:07 pm
Sozopol e o alegere buna intr-adevar. Daca mergeati in Sunny Beach va stricati vacanta cu totul. Sper sa va bucurati de liniste si de soare. Drum bun!
August 9th, 2011 at 10:39 am
Arata bine hotelul, distractie placuta! Sunny Beach & Nessebar intr-adevar nici noua nu ne-a placut, e prea comercial parca. Sa ne pui poze la intoarcere!
August 10th, 2011 at 2:58 pm
Si eu faceam paine cu ou, asa ii ziceam, am invatat de la mamaia mea, bacheta taiata felii, data prin lapte, apoi prin ou si dupa prajire prin zahar, nu am mai facut de mult, chiar mi-am adus aminte de mamaie, pe 15 ar fii fost ziua ei:)