caprese vs. caşprese

 caprese

Mi s-a pus pata pe caprese, da’ rau! Am mancat acu’o saptamana or so la Vapiano unul care mi s-a parut genial. Bulgarele de mozzarella – asa cum trebuie, rosiile – cherry dulci, busuiocul proaspat, rupt de pe vrej sub ochii mei…  Ce mai, o nebunie! Asa mult mi-a placut ca, dupa ce am mancat unul la pranz, am mai luat unul si seara (dap, era ziua aia cand fugisem de-acasa, plecata pe la 1, intoarsa pe la 11 noaptea, ah the life of a young “lauza”!). Anyways, cum ziceam, am mai luat si seara tot caprese, si i-am pus alaturi niste creveti buni facuti pe plita incinsa. Si, convinsa fiind ca mozzarella aia tre sa fie ceva delicatesa bengoasa, raritatea raritatilor oaia roz (by the way, mai stie cineva bancul asta cu oaia roz, ca ma tot chinui/chinuiesc(?) sa mi-l amintesc), am decis sa intreb timida la nenea care prestase salata mea ce fel de branza este aceasta. Raspunsul: un cutit in burta mea – Delaco. Delaco bai nene. Deci, da, ori eu nu mai sunt iesita din casa de mult, ori Delaco asta e chiar o mozzarela supermarketoasa ultra-decenta.

caprese la vapiano caşprese

Ei, in replica la capresele de la Vapiano, am facut acasa caşprese, adica o caprese cu caş bun si dulce de la sibienii din piata. Cu ulei de masline extravirgin, oteti balsamic si un praf de piper proaspat macinat. Cu paine, ca nu pot gol. 

Asta mancare de vara nenica, nu infama bucata de carne de vaca pe care am gatit-o ieri cu pretul somnului meu si-al unei temperaturi decente in casa. Despre aia va povestesc eu poate alta data, ca nici nu e mult de zis I guess.

Voi ce salate mai mancati? Haideti, va rog, nu ma ajutati si pe mine sa go green?

tags: , , , , , , 18 comments »

18 Responses to “caprese vs. caşprese”

  1. denise

    cred ca ma risc sa ies din casa si ma duc la supermarket dupa caprese 🙂

  2. boo

    salataaaaaa

    ieri a fost detox dupa painea cu unt, adica rucola + marar + patrunjel + lamaie + nuci (m-am facut bine instant :))

    azi salata verde + rosii + marar + nuci + piept de pui la gratar taiat cuburi + lamaie + dressing homemade de o colega cu ulei de masline si ceva spices, f bun

    also mai vreau sa incerc o combinatie de ceva cu branza, stafide si nuci, am mancat intr-un aeroport si mi-a placut :))

    revin pe subiect :))

    ah, also bancul cu oaia roz erau 2 bancuri de fapt :))

  3. Alina

    tocmai am adunat de prin frigider toate legumele proaspete pe care le am matrasit intr o formula extrem de personala 🙂 indiana :am rumenit garam masala , turmeric, peri nomu,foi de dafin proaspete si ghimbir la care am adugat nu in ordinea asta ardei gras si iute, apio, usturoi, praz,morcov, buchetele de conopida si zuchini . le am scazut rapid cu supa de legume si ma gandeam ca ar fi bune cu niste orez parfumat?!

  4. jollyca

    Cred ca n-ai mai iesit tu de mult din casa :). Mozzarella de la Delaco e un cascaval infect, pana si marca 365 de la Mega Image e mai buna (ba chiar e foarte buna).

  5. cookie

    Ba nuuu, ca nu era de-aia cascavaloasa, era in zer! O stiu si pe aia gen cascaval, dar nu era de-aia.

  6. Alina

    cea mai mancabila mozzarela este cea italieneasca de la galbani dar a aparut recent si o mozzarela di buffala marca transilvania si mai buna

  7. Printesa

    Eu votez pro mozarella de la delaco, aia in zer, le-am gustat pe toate de pe la noi si asta e cea mai aproape de ce-am cumparat prin roma, monza, sicilia etc. Deloc cascavaloasa, ma jur!

    Eu ieri recunosc cinstit ca mi-am facut salata cu spanac proaspat, nuca, telemea de capra, rosii cirese si putin otet balsamic. Terapie curata dupa nunta criminala de la Moldova. Vai de sarmaua mea…

  8. Ana de la Milano

    Pai noi aici mancam o salata per care o ador efectiv…telina taiata cubulete (frunzele si lujerul, nu radacina) + branza grana sau parmiggiano (iese mai picanta cu parmiggiano pentru ca e mai “vechi” ca si durata de maturare) + ulei de masline extravirgin + suc de lamaie stors proaspat + piper macinat…o nebunie! nu pui sare pt ca branza e deja sarata si la o portie de telina pui o treime branza…asta asa ca proportii.
    o alta salata care-mi place e de fasole boabe fierte sau din conserva + avocado taiat cubulete + rosii +ceapa rosie + ulei + otet + susan + patrunjel…tot asa o bunatate! 😉
    In reteta originala de la caprese mozarella trebuie sa fie asa de buna (si de grasa de fapt) incat nu se pune deloc nici ulei si nici otet…doar rosii dulci si busuioc proaspat cules…italienii spun ca salata asta explica tricolorul lor 😛

  9. Lavinia

    Asta e si salata mea preferata. Sau varianta clasica cu rosii castraveti ardei si ceapa. Acum pun de o salata cu avocado, somon, salata si ceapa verde, ou fiert si sos de mustar.

  10. cookie

    Ha! Lavinia, si eu am decongelat niste somon si am un avocado care se uita lung la mine din frigider. Deci… Da!

  11. Alex

    Frumos site! Bune retete!

    Nu lucrez in domeniu, dar parca stiam ca restaurantele sunt alimentate de la firmele producatoare cu marfa pe comanda, care difera usor de ce este in supermarket. Nu stiu daca asa e si cu branza ta.

  12. cookie

    Alex, asa e, uitasem de asta!

  13. anya

    Delaco are doua mozarelle. Una in zer, care e buna, pap si eu des, si una, ii zic ei gourmet care e un fel de n-ar mai fi, am luat-o ieri din greseala. maxim sa ma porcesc cu ea la o pizza, dar nu merita salata.

  14. jollyca

    Well, in urma multiplelor sugestii am sa incerc si mozzarella de la Delaco in zer, nu de alta dar aparent sunt in urma cu noutatile :).

    @Alex – marfa pe comanda care vine de la producatori catre restaurante nu difera ca si calitate, ci numai ca ambalaj.

  15. Gloria

    eu tocmai am terminat o mega salata cu de toate: rosii + castraveti + ardei + ceapa verde + ridichi + masline + patrunjel + telemea + ton. Mergea si salata verde, porumb sau ou fiert.

  16. Lillah

    All of my questions sttleed—thanks!

  17. ella

    Uleiosu’ e prezent si in salata caprese 🙂

  18. ramona

    Salata mea preferata pe timpul verii, cat sunt rosiile gustose… neaparat cu ulei de masline.

Back to top