paste cu legume si sos mimolette
Sunt un hogger de chestii pretioase. Ma incanta peste masura, dar nu le folosesc niciodata. M-am uitat trei saptamani la o cutie de macarons de la Madame Lucie, ca mi-a fost mila sa o desfac, erau asa pretty! De s-a suparat Boo pe mine, ca ea mi le adusese. Ei bine, no more! Am zis! Am de gand sa folosesc tot! Si Fleur de Sel de Camargue pe care le-am primit de la Florin (dap, I still have those:)), si uleiul de trufe adus de Boo de la Paris, si toate alte fitzoshesii pe care le mai am prin bucatarie. Na!
Am decis sa incep cu branza mimolette. Adusa tot de Boo, tot de la Paris. O bucata asa frumoasa de branza portocalie, de consistenta parmezanului, dar cu un gust aparte. Cand am taiat-o bucati, jur ca a curs sange:)) Anyways, I did it, nu sunt mandra de asta, dar macar n-a murit prin frigider ca alte si alte lucruri bune si equally pretty.
Daca urasc vreo activitate anume in bucatarie, afara de spalat vasele, apai datul pe razatoare este aceea. Drept pentru care, in loc sa rad mimoletta, am bagat-o la robotul meu mic Braun multiquick si-am facut-o imediat praf. Pe care l-am topit intr-o craticioara la foc mic, in creme fraiche. Amestecand continuu, sa nu se lipeasca. A iesit un minunat sos de branza topita, pe care l-am turnat peste niste fussili si ceva legume – conopida, broccoli si morcovi – aburite dupa ce-au stat la congelator. Putin piper proaspat macinat si gata.
Consideratii de final: In loc de mimolette se poate folosi orice tip de branza galbena, tare si razuibila. In loc de legumele astea, merg orice altele. In loc de paste se pot balaci in improvizata branza topita doar legume. Ce mai, totul e inlocuibil.
Descoperire accidentala si viitor proiect easypeasy.ro: branza topita de facut in casa. Vorba cantecului prost inteles: “Sweet cream is made of cheese/ Who am I to disagree”.
tags: branza, branza topita, broccoli, conopida, lunch, mimolette, pasta, paste, pranz, sos de branza 8 comments »
January 18th, 2011 at 2:05 pm
cantecu’ asta are dreptate :)). iar branza aia chiar arata intr-un mare fel. in plus, me luvz broccoli :))
January 18th, 2011 at 2:10 pm
u luvz broccoli? u freak!:))
January 18th, 2011 at 2:11 pm
Ce bine ma simt ca nu sunt singurul harciog de pe lume :-))
Si eu pastrez toate sentimentalismele. O fi de la zodie, iti zic!
January 18th, 2011 at 3:04 pm
I know, I know, la mine in familie sunt o paria :))
January 19th, 2011 at 7:26 am
hmmm! (asta e pentru păstratul lucrurilor până trebuie să le arunci). iar ăsta e pentru cântecul de la final, care chiar și așa, prost înțeles, tot e mei bun decât “dă-mi nopțile înapoi” de la asia (cu care m-am trezit în cap, un pic iritat pentru că a sunat ceasul înainte de ora 7) 🙂
January 19th, 2011 at 9:37 am
aoleu adi, ce-mi faci! iti dai seama ca o sa fredonez a prost toata ziua:p
January 19th, 2011 at 11:38 am
buna easy, cum te mai simti, sa stii ca mi-a parut rau ca ti-am spus data trecuta toata experienta mea cu sarcina, dar nu am vrut sa te sperii, toate alea le-am trait.
e drept ca nici o experienta nu seamana cu cealalta, dar mi-a placut ca nu faci parte din mamele care considera pregnancy……..joy of life………anyway,sper ca ti-e bine acum.
te pup, sa stii ca te citesc constant, o sa imi lipsesti cand o sa vina bebe.
January 19th, 2011 at 11:48 am
draga carmen,
multumesc pentru cuvintele frumoase:D relax, nu ma supara povestile cu dificultatile sarcinii, mai mult ma enerveaza alea SF, cu stii tu, the joy:))
mi-e bine si nu prea. e drept ca n-am mai avut crizele alea urate de lumbago, dar acu’ avem alte probleme… ce sa zic, abia astept anul 2022, cand o sa fie in sfarsit bine, sper;)
imi doresc foarte tare sa nu intrerup activitatea when the baby comes, mi s-ar parea un esec personal sa las de izbeliste blogul meu drag:D sa vedem ce-o mai fi.
hugs,
ana