scaloppine
Asta-i o mancare italieneasca foarte usor de facut (ca mai toate), basically e un snitel fara ou, cu ceva topping peste. Se face din carne de pui sau de vitel, cu un sos pe baza de rosii, vin sau lamaie. In poza: scaloppini din piept de pui tarat prin faina si rumenit intr-o tigaie cu putin unt. Scos pieptul de pui si in zeama ramasa perpelit cinci sase ciuperci mari, taiate felii subtiri. Adaugat vin alb, sare si piper si lasat sa fiarba pana se duce zeama. Pus smantana dulce, capere si patrunjel verde, alaturi o mana de paste fierte si gata. Next level: o sa incerc si cu peste in loc de carne, nu vad de ce n-ar merge si sunt sigura ca ar fi foarte bun cu sos de capere si lamaie. Enjoy!
tags: chicken, ciuperci, Italian, mancare italieneasca, pui 4 comments »
April 13th, 2010 at 5:34 pm
Ce sunt caperele astea? Tot aud de ele si-mi dau seama ca nu stiu despre ce citesc! Ma duc sa-i dau de lucru lui google rapid! 🙂
April 13th, 2010 at 5:46 pm
sunt asa, niste fructe tinute in borcan cu sare, care pocnesc in gura si elibereaza un lichid cu gust specific, oarecum fishy, oarecum de icre, mie asa mi se pare, motiv pentru care merg foarte bine cu peste, dar nu numai. try them, musai! gasesti la orice supermarket decent cred.
April 13th, 2010 at 8:34 pm
capere rulz! de cand am fost in malta, unde cresteau pe toate drumurile si le serveau aia si in ceai (vorba vine 🙂 ) imi plac mult!
April 13th, 2010 at 10:39 pm
Caperele sunt de fapt niste boboci de floare, cel mai des se pot gasi in suprmarket in saramura. Sunt absolut DELICIOASE!
…dar ca un comentariu, mie nu mi se pare deloc ca au gust de peste sau de icre sau de altceva asemanator