ton la gratar cu unt wasabi

p11108141

A fost mai usor decat credeam. In primul rand, it turns out ca tonul congelat de la Mega Image nu e nici rau, nici infernal de scump, asa cum ar fi crezut cineva care a cumparat pana acum doar conserve de ton. Apoi, dureaza foarte putin sa dry fry fripturile de ton pe gratar (all in all, cam 2-3 minute pe fiecare parte). Cand sunt gata, arata aproape ca un cotlet de porc. Almost, but not quite:)

p11108051 p11108061

Pentru wasabi butter ne organizam dupa cum urmeaza: Intr-o craticioara prajim o lingura cu varf de seminte de susan, in putin ulei, si asta tot de susan. Cand semintele s-au aurit, stoarcem peste ele o jumatate de lamaie mare, completam cu sos de soia (1-2 linguri) si o lingurita de sos Tabasco. Incorporam o jumatate de pachet de unt in cele de mai sus si amestecam totul pe foc foarte mic pana se omogenizeaza. Nu trebuie sa overboil untul, e posbil sa se taie. La sfarsit se pune in sos wasabi dupa gust si se da la congelator intr-un castronas pana se intareste. Se serveste peste peste, cu lamaie, rosii si mult patrunjel. Plus ceva paine prajita, totusi peste gol, OMG, bleah. Adica, well, enjoy!:) 

LATER EDIT: A mai vazut cineva ca the tuna steak e heart-shaped?:D Just darling!

tags: , , , 6 comments »

6 Responses to “ton la gratar cu unt wasabi”

  1. Ana

    buna ziua, nu stiu daca te intereseaza, sau nu,caci eu nu am vazut sa publici premii virtuale insa, la mine pe blog, ai niste premii,pentru ca mie imi plac mult retetele tale si felul de prezentare! Cu drag, Ana

  2. cookie

    Draga Ana, multumesc pentru premiul virtual, nu stiu exact ce inseamna, dar presupun ca un gand frumos for me, which is always nice:D Mai departe nu stiu cum se face, pot sa ofer si eu premii virtuale gen o friptura?:)) Te pup si o primavara mai repede si tie:)

  3. Ana

    Multumesc. Sa ai o primavara fericita alaturi de cei dragi!

  4. Mishu

    Trebuie sa marturisesc ca mi-e cam frica de wasabi, ca de fiecare data cand mananc sushi (rar) somehow ajunge direct pe limba si iau foc instant. Pentru felul de fata a fost OK asa ca sunt in siguranta, nu trebuie sa va temeti pentru mine. Thumbs up again, honey!

  5. Misaki

    @Mishu: Daaa, e ucigator wasabi, dar e bun pt alungarea microbilor si a…mucozitatilor cand avem nasul infundat :)) Plus ca ce avem noi pe piata este mult mai ingaduitor decat wasabi proaspat ras…langa sashimi…now that’s a killer combination, nu cred ca mai vreau sa mai mananc asa ceva ever 😀

    N-am incercat niciodata sa combin cu unt, thanks for the idea, Cookie! ^_^

  6. powerpuffcookie

    e bun cu unt, it softens the blow:))

Back to top