somon in unt cu orez curry
Nu mancam destul peste, I know that for a fact. De aceea, ma gandesc deja la meniul de saptamana viitoare, care cred ca se va numi The Fishville Menu (din aceeasi serie, stay tuned for The Farmville Menu, The YoVille Menu si The Mafia Wars menu:)).
Pestele e bun. Putine calorii si grasimi saturate, mult Omega 3, vitamine si proteine de calitate… What’s not to like? Poate doar gustul, doh, dar lucrez constant la asta, caut retete si experimentez combinatii, pentru ca, v-am mai spus, nu sunt un iubitor de peste by default si de la porc la peste e cale lunga, bumpy si nu lipsita de peripetii si esecuri. Nu-mi place pestele fiert de nicio culoare, il suport greu pe cel preparat la aburi si doar daca vine cu ceva cu gust puternic langa (cum a fost de exemplu sosul cu chorizo), in schimb imi plac retetele de tocanita iute cu peste si cele cu peste copt sau prajit cu diverse nebunii pe langa. Nu-mi place pestele cu oase, poate sa fie el cel mai dulce si mai proaspat pastrav de munte sau cea mai sarata si crocanta scrumbie pe gratar de carbuni, pana il curat de oase imi piere cheful. Asa ca deocamdata raman amatoriceste la nivelul file congelat de la Metro.
Luni am avut la masa o bucata sanatoasa (haha, the irony:)) de somon, pe care l-am perpelit lejer intr-o lingura de unt, cu sare si piper si zeama de lamaie. Am tras langa el un orez fiert la aburi si prajit in tigaie cu putin ulei de masline si mult curry. Am mancat cu salata verde si lamaie, fara alte diversiuni.
tags: fish, lunch, orez, peste 22 comments »
March 4th, 2010 at 3:17 pm
Ce bine arata!
March 4th, 2010 at 3:42 pm
La Mega Image au file de ton congelat. Bucata sanatoasa, fara piele, fara oase. Eu l-am facut la tigaie teflon, simplu si l-am consumat cu legume, ca sa vad ce e de capul lui. Bun, cam scump, cere condimente.
March 4th, 2010 at 3:44 pm
good to know, e pe lista pentru next week.
March 4th, 2010 at 4:20 pm
la metro au si file de peste proaspat :p
March 4th, 2010 at 4:24 pm
da, dar ala pare viu asa:)))))
March 4th, 2010 at 4:53 pm
Sunt curios cum ar arăta “The Vampire Wars menu” 🙂
March 4th, 2010 at 5:09 pm
whoa, exista asa ceva? ar arat minunat, cu fripturi argentiniene si multa carne de porc si biftec tartar:)))
March 4th, 2010 at 5:10 pm
@Capitanu: multe fripturi done rare 🙂
March 4th, 2010 at 5:31 pm
dear, sa incerci musai si dorada in crusta de sare in saptamana cu Finding Nemo :))
in rest, give up using mizeria aia de “curry”, care e o abominatie de praf cu multi coloranti & stuff. ia mai bine niste turmeric (aka curucuma, pt culoarea galbena) si in rest garam masala, chimen, coriandru, scortisoara, etc
March 4th, 2010 at 5:31 pm
Sunt de acord cu observatia despre peste. Poate e si datorita ca exista putine locuri unde gasesti peste proaspat. Iti recomand somon teriyaky cu noodles. E ceva neasteptat.
Toate bune, Len
March 4th, 2010 at 6:17 pm
@Florin: curry’u meu e organic, posed turmeric pe care il folosesc foarte des si garam masala pe care il folosesc not so des, dorada are oase, k?:))
@Len: multumesc si pun pe lista
March 4th, 2010 at 6:28 pm
@len again: pozele tale sunt superbe:) way to go! si recunosc castronase de la ikea, how lovely:D
March 4th, 2010 at 7:36 pm
@mazilique
La Metro se ajunge cu tu-tu-ul, proprietate personala (daca vrei atunci cand iti trebuie). Peste proaspat se mai gaseste si prin cartier (Auchan, Cora, Carrefour), calitatile lui sunt indubitabile – atunci cand e chiar proaspat….Pe de alta parte domnisoara (am aflat ca o amuza titulatura), gazda noastra, prefera, inteleg, pestele cam ca porcul (fleica). De aia am propus. 🙂
Altora, mai ihtiofagi, recomand caras, pastrav, crap, etcaetera. Proaspat, cu tot cu icre/lapti.
March 4th, 2010 at 7:38 pm
icre si lapti nu ar trebui sa stea vreodata in aceeasi propozitie:)), or so thinks domnisoara:D
March 4th, 2010 at 7:45 pm
In aceeasi propozitie mai merge, in acelasi individ e mai tricky…..
Dar suntem out-of-topic, de tot…
March 4th, 2010 at 8:45 pm
acum ca tot e offtopicul la putere pe aici, daca icrele si laptii n-ar sta in aceeasi propozitie, n-ai mai gasi tu peste la magazin (unless s-ar inmulti prin diviziune mitotica, ceea ce ar fi in sine destul de spectaculos :))
March 4th, 2010 at 8:47 pm
haha, incep sa ma indoiesc serios ca mai gasim la magazine treburi care provin actually din incre si lapti:)) offtopic is always welcome here, yey
March 4th, 2010 at 9:23 pm
mda, probabil ca totul e ca-n fabrica aia de pui a lui Louis de Funnes, unde se faceau doar copane :))
March 5th, 2010 at 11:34 am
Asa cum n-am putut sa mananc homar in grecia, ca se uita la mine trist din acvariu, tot asa n-as putea sa iau un peste proaspat din magazinele susamintite, ma uit la ei si imi vine sa-i botez ca pe pets.
March 5th, 2010 at 2:21 pm
plp, get a grip – we’re on top of the food chain ffs 😀
March 5th, 2010 at 4:15 pm
..sadly…we are ;-(
March 19th, 2010 at 5:46 pm
pastravul nu are oase.