somon in unt cu orez curry

p1110478

Nu mancam destul peste, I know that for a fact. De aceea, ma gandesc deja la meniul de saptamana viitoare, care cred ca se va numi The Fishville Menu (din aceeasi serie, stay tuned for The Farmville Menu, The YoVille Menu si The Mafia Wars menu:)). 

Pestele e bun. Putine calorii si grasimi saturate, mult  Omega 3, vitamine si proteine de calitate… What’s not to like? Poate doar gustul, doh, dar lucrez constant la asta, caut retete si experimentez combinatii, pentru ca, v-am mai spus, nu sunt un iubitor de peste by default si de la porc la peste e cale lunga, bumpy si nu lipsita de peripetii si esecuri. Nu-mi place pestele fiert de nicio culoare, il suport greu pe cel preparat la aburi si doar daca vine cu ceva cu gust puternic langa (cum a fost de exemplu sosul cu chorizo), in schimb imi plac retetele de tocanita iute cu peste si cele cu peste copt sau prajit cu diverse nebunii pe langa. Nu-mi place pestele cu oase, poate sa fie el cel mai dulce si mai proaspat pastrav de munte sau cea mai sarata si crocanta scrumbie pe gratar de carbuni, pana il curat de oase imi piere cheful. Asa ca deocamdata  raman amatoriceste la nivelul file congelat de la Metro.

p1110462 p1110471

Luni am avut la masa o bucata sanatoasa (haha, the irony:)) de somon, pe care l-am perpelit lejer intr-o lingura de unt, cu sare si piper si zeama de lamaie. Am tras langa el un orez fiert la aburi si prajit in tigaie cu putin ulei de masline si mult curry. Am mancat cu salata verde si lamaie, fara alte diversiuni.

tags: , , , 22 comments »

22 Responses to “somon in unt cu orez curry”

  1. vertange

    Ce bine arata!

  2. catalina

    La Mega Image au file de ton congelat. Bucata sanatoasa, fara piele, fara oase. Eu l-am facut la tigaie teflon, simplu si l-am consumat cu legume, ca sa vad ce e de capul lui. Bun, cam scump, cere condimente.

  3. powerpuffcookie

    good to know, e pe lista pentru next week.

  4. Mazilique

    la metro au si file de peste proaspat :p

  5. powerpuffcookie

    da, dar ala pare viu asa:)))))

  6. Capitanu

    Sunt curios cum ar arăta “The Vampire Wars menu” 🙂

  7. powerpuffcookie

    whoa, exista asa ceva? ar arat minunat, cu fripturi argentiniene si multa carne de porc si biftec tartar:)))

  8. Mishu

    @Capitanu: multe fripturi done rare 🙂

  9. Florin

    dear, sa incerci musai si dorada in crusta de sare in saptamana cu Finding Nemo :))

    in rest, give up using mizeria aia de “curry”, care e o abominatie de praf cu multi coloranti & stuff. ia mai bine niste turmeric (aka curucuma, pt culoarea galbena) si in rest garam masala, chimen, coriandru, scortisoara, etc

  10. len

    Sunt de acord cu observatia despre peste. Poate e si datorita ca exista putine locuri unde gasesti peste proaspat. Iti recomand somon teriyaky cu noodles. E ceva neasteptat.

    Toate bune, Len

  11. cookie

    @Florin: curry’u meu e organic, posed turmeric pe care il folosesc foarte des si garam masala pe care il folosesc not so des, dorada are oase, k?:))
    @Len: multumesc si pun pe lista

  12. cookie

    @len again: pozele tale sunt superbe:) way to go! si recunosc castronase de la ikea, how lovely:D

  13. catalina

    @mazilique
    La Metro se ajunge cu tu-tu-ul, proprietate personala (daca vrei atunci cand iti trebuie). Peste proaspat se mai gaseste si prin cartier (Auchan, Cora, Carrefour), calitatile lui sunt indubitabile – atunci cand e chiar proaspat….Pe de alta parte domnisoara (am aflat ca o amuza titulatura), gazda noastra, prefera, inteleg, pestele cam ca porcul (fleica). De aia am propus. 🙂
    Altora, mai ihtiofagi, recomand caras, pastrav, crap, etcaetera. Proaspat, cu tot cu icre/lapti.

  14. cookie

    icre si lapti nu ar trebui sa stea vreodata in aceeasi propozitie:)), or so thinks domnisoara:D

  15. catalina

    In aceeasi propozitie mai merge, in acelasi individ e mai tricky…..
    Dar suntem out-of-topic, de tot…

  16. Florin

    acum ca tot e offtopicul la putere pe aici, daca icrele si laptii n-ar sta in aceeasi propozitie, n-ai mai gasi tu peste la magazin (unless s-ar inmulti prin diviziune mitotica, ceea ce ar fi in sine destul de spectaculos :))

  17. cookie

    haha, incep sa ma indoiesc serios ca mai gasim la magazine treburi care provin actually din incre si lapti:)) offtopic is always welcome here, yey

  18. Florin

    mda, probabil ca totul e ca-n fabrica aia de pui a lui Louis de Funnes, unde se faceau doar copane :))

  19. Mishu

    Asa cum n-am putut sa mananc homar in grecia, ca se uita la mine trist din acvariu, tot asa n-as putea sa iau un peste proaspat din magazinele susamintite, ma uit la ei si imi vine sa-i botez ca pe pets.

  20. Mazilique

    plp, get a grip – we’re on top of the food chain ffs 😀

  21. Mishu

    ..sadly…we are ;-(

  22. unu

    pastravul nu are oase.

Back to top