orez salbatic cu mazare si brie

p11203811

Ei bine, clar mancarea asta trebuia sa fie altceva daca ne luam dupa reteta. Dar dificultatile majore de a gati un risotto ca lumea in casa asta (si anume senzorul de gaze de la centrala care face ca toate alea cand simte vapori de alcool in bucatarie), precum si absenta (constatata in ultima clipa, desi facem planning si pe mama planning-ului), a unor ingrediente esentiale cum ar fi vinul alb, menta si orezul de risotto, au dus acest fel de mancare intr-o alta zona: aceea a mancarurilor hibride, nascute deopotriva din imaginatie si nevoie.

p1120348 p1120350

De la inceput: calim in tigaie semilune de ceapa, felii de praz si catei de usturoi taiati in doua, cu o lingura de unt, sare si piper. Vreo 5 minute, nu mai mult, si amestecand cu simt de raspundere. Turnam doua doua cesti de orez salbatic in tigaie (la noi in casa, o ceasca e masura de orez pentru o portie, so, doua portii, doua cesti, si tot asa). Amestecam iarasi bine bine, pana cand orezul devine asa, sticlos (transparent). Aici ar fi trebuit sa vina supa si vin, in schimb a venit o conserva de mazare extrafina, din aceea cu bob micut, cu tot cu zeama ei.

p1120351 p11203801

Orezul a fiert practic in zeama de mazare si s-a intregit cu aroma busuiocului proaspat tocat si a unor firisoare de cimbru. Cand era aproape gata (lucru de care ne prindem cand nu mai e zeama si orezul este fiert pe gustate), m-am gandit eu ca ar arata dragut daca i-as pune si o lingurita rasa de turmeric, ca sa fie frumos colorat. Paranteza: daca zeama nu mai e, dar bobul de orez e tot tare de trosneste in dinti, puteti sa mai completati cu apa sau supa si sa lasati sa fiarba some more. Asa. La final de final, am mai pus doua degete de unt, piper proaspat macinat si cubulete de brie. Am tras de pe foc mancarea, dar am lasat-o sa stea cateva minute pana cand branza s-a topit in orezul cald. Se serveste cu frunze de busuioc si felii de brie alaturi. Si este minunat si mushy, credeti-ma:D Enjoy!

tags: , , , 12 comments »

12 Responses to “orez salbatic cu mazare si brie”

  1. Zazuza

    hehe, da, stiu cum e asta, de unde pornim si unde ajungem… important e insa ca ajungem mereu undeva delicios! dixit!

  2. Mazilique

    si dadeh-puffix-the-man-mishu a stiut ca mananca semilune de ceapa? ;))

  3. powerpuffcookie

    cred ca tocmai a aflat:)) oricum, nu a protestat, so all’s well!

  4. Florin

    hahahaaa, deci voi v-ati pus de fapt fiola din aia de Politie pe post de senzor de gaz, nu? cum bea musafirul peste 3 pahare, cum pac! alarma si gata petrecerea! :)))))

  5. powerpuffcookie

    :)) nu-i chiar asa, daca musafiru nu bea flambat si in bucatarie, all’s well!

  6. Dan

    da’ stiu ca mancati la orez in casa aia, la mine 2 cesti hranesc 3 fara probleme iar din 2 iese de-un chef…

  7. Dan

    da’ stiu ca mancati la orez in casa aia, la mine 1 ceasca produce risotto for 3 fara probleme iar din 2 iese de-un party…

  8. powerpuffcookie

    nu subestima puterea noastra de a hali orez sau paste:))) truth be told, ne-a mai ramas nitel si pentru a doua zi, ce suparare pe capul nostru!

  9. Dan

    daca a mai ramas inseamna ca ai materie prima pentru arancini 😉
    http://en.wikipedia.org/wiki/Arancini

  10. powerpuffcookie

    ah, nice!

  11. Misaki

    Cookie, ne vedem diseara la RoBlogfest? Mi-ar face placea, abia acum, in ultima clipa am decis si eu sa vin 😀

  12. powerpuffcookie

    ne vedem:D cred ca noi ajungem around 9:D

Back to top