omleta cu rucola si branza de capra
Altfel parca iti incepi ziua cand e soare afara 🙂 Ieri dimineata insa, ploua gri si zburlit de nici nu-ti venea sa iesi din casa. Iti venea sa stai la caldurica si sa mananci omleta din oua de tara de la Cornu, cu branza de capra de la sibieni si frunze de muscata (asa le zice Pufix, de fapt este vorba de rucola:p).
Facem asa: se bat bine patru oua cu putin lapte, se presara cu busuioc, cimbru, sare si piper si se varsa in tigaie peste un cub de unt topit. Se lasa la foc mic, fara sa amestecati, ca o clatita uriasa. Cand s-a facut pe o parte omleta (puteti incerca sa ii ridicati marginile cu o spatula ca sa vedeti daca e done), se adauga in centru, unde oul este inca moale, branza de capra si frunze de rucola. Apoi se impatureste ca o pizza calzone si se preseaza cu spatula parte peste parte, ca sa se coaguleze si interiorul. Branza se topeste si leaga totul in chip absolut minunat! Enjoy!
tags: breakfast, mic dejun, oua 4 comments »
March 24th, 2010 at 11:09 am
moama cum eeee! m-ai spart!*dawas a compliment*
March 24th, 2010 at 1:47 pm
impressive shot. de-abia astept sa o fac/mananc!
May 21st, 2010 at 10:43 am
[…] Mai Reteta o gasiti AICI De pe blogul Easy Peasy m-am inspirat,doar ca noua nu ne place branza de capra si am inlocuit-o cu […]
March 25th, 2011 at 11:10 am
Alături de brânza simplă de capră se mai poate pune brânză amestecată cu verdeaţă sau cu ardei iute, frecată cu ulei de măsline. Nu m-am gândit însă la rucola, am să încerc şi aşa şi în varianta cu păpădie, că tot a dat firul ierbii 🙂
Poza este… delicioasă!