somon cu seminte si sos de iaurt cu turmeric
Aseara aveam in plan o foarte sanatoasa salata cu somon. Pentru ca salata mea verde, proaspata, de la piata, era din cale-afara de amara, am schimbat imediat planul si din vorba-n vorba si din castron in oala, am pus la fiert niste spaghete, am sotat repejor un dovlecel si niste baby spinach si am pregatit un sos cu unt, crema de iaurt si turmeric.
Despre turmeric nu stiam mai nimic pana acum cateva zile, cand m-am apucat eu sa studiez proprietatile medicinale ale condimentelor si mai ales ce face bine si ce face rau la stomac. Oh well, se pare ca chilli-ul este foarte iritant, in vreme ce piperul cayenne si turmericul sunt grozave, antiinflamatoare, nurofen natural, ce mai! Turmericul este galbenul din curry, sofranul saracului, foarte folosit in bucataria asiatica. To be honest, mi se pare mai mult colorat decat gustos, so much so ca arata bucataria mea ca o floarea soarelui dupa ce am terminat cu el. Oricum, pentru o mancare care n-a durat nici 15 minute (somonul era deja facut de vreo doua zile, tavalit in seminte si copt pe hartie, in tava), a fost prea buna, “geniala” ca sa-l citez pe Pufix:D
October 15th, 2009 at 11:03 pm
printre altele, turmericul e chiar colorant alimentar – aka E100 🙂
October 16th, 2009 at 8:13 am
adica am gatit cu E-uri?! tztztz
October 16th, 2009 at 12:18 pm
Mah daca e planta, “grows in the dirt” cum ar zice Lazyboy, nu poate sa fie ceva rau.
October 17th, 2009 at 10:52 am
nuuuu e rau. e colorant alimentar natural 😉 the good E