puiul cu smantana accidental, cu realizare in trei pasi si doua zile
Deci: eram in posesia a doua pulpe de pui facute la cuptor, pe modelul tava cu apa si nitel ulei, acoperite cu folie pana sunt gata si descoperite intru rumeneala de final. Le facusem asa basic deoarece urmau sa expire:p Aseara se uita Mishu in tava si zice: mvaaai, dar sunt asa… balane! Nu bun, scarbos, gen. Zic eu in capu meu: las ca ti-arat eu tie! Ma suflec de maneci si iau o tigaie cu pereti adanci. In ea pun o lingura de unt si niscaiva ulei de masline cu aroma de usturoi. Perpelesc bine pulpele pe ambele parti, asezonand ghebos cu un mix de condimente (cimbru, busuioc, maghiran, usturoi si nush ce mai avea mixu in el). Amestec intr-un castron o cutie de smantana dulce cu o lingura de smantana acra si nitel amidon. Torn chestia asta in tigaia cu puiul si o vantur de colo colo pan se leaga sosul. Separat trantesc o mamaliguta in care, cat era pe foc, desert o punguta de emmentaler ras. La servit presar emmentaler de-asta peste intreaga farfurie. Mi-nu-nat! Se va numi puiul cu smantana accidental, cu realizare in trei pasi si doua zile;)
tags: chicken, emmentaler, mamaliga, pui, pui cu smantana 11 comments »
March 6th, 2012 at 9:06 pm
Miam-iam-iam!
Dupa cum ziceam, Cora scrie pe fruntea mea pentru toate cele necesare acestui fel de mancare!
Am verificat cu 1/2-ul meu si zice ca stomacul lui suporta sosul asta 😀
March 6th, 2012 at 9:07 pm
deci DA. cea mai buna mancare asta re…incropita ;)). uelcom bec (aghein)!
March 6th, 2012 at 9:52 pm
daaaaaa,lucrurile bune se fac cu pasi multi!:)
March 7th, 2012 at 9:32 am
Don’t you just love accidents? 😀 Suna foarte indecent mancarea asta, uite cum pusasi de o reteta pe care eu o sa o pun in aplicare:D
March 7th, 2012 at 10:01 am
N-ai mai zis care a fost reactia lui Mishu. 🙂
March 8th, 2012 at 9:53 pm
wow! arata delicios! nu stiam ca exista ulei de masline cu aroma de usturoi (eu sunt cel mai mare fan usturoi). unde se gaseste asa o delicatesa?
March 8th, 2012 at 10:23 pm
Alice, eu il iau de la Mega Image, marca lor proprie.
June 5th, 2013 at 4:47 pm
Uleiosul ajuta la salvarea situatiei:)
June 5th, 2013 at 5:16 pm
uleiul frate cu puiul
June 5th, 2013 at 5:19 pm
Iar uleiul asta 😀
June 5th, 2013 at 7:45 pm
Ulei sa fie, am zis!! Si nu lipseste nici de aici!! 🙂