fish fingers

fish fingers

Stiti pachetele alea de semipreparate din peste care polueaza populeaza vitrinele frigorifice din orice supermarket? Uitati de ele. Make your own junk, I always say. Si cu acest principiu sanatos in minte, va poftesc la niste fish fingers. De casa.

Va tre’ niste peste alb nu foarte “peshtos” (eu le-am facut din file de cod), sau niste somon. Pe asta il bucatiti la robot, ca sa fie echivalentul carnii tocate, dar de peste. Radeti cativa cartofi (la o punga de 1kg de cod congelat, am pus trei cartofi medii), radeti voi si-un morcov, tocati marunt o ceapa, doi-trei catei de usturoi, o legatura de marar si una de patrunjel. Borfoliti toate astea cu pestele si cu doua oua crude. Rezulta un fel de compozitie de chiftele. Pe care o modelati in forma de bastonase. Pe care le treceti prin pesmet si le prajiti in ulei(!). Nu va mai zic ca uleiul nu tre sa fie de masline (pentru ca asta nu-i proiectat pentru deep frying, devine toxic la temperaturi mari ), pentru ca precis stiti.

Ei, daca aveti timp (si nu aveti ce face cu el), va recomand un sos tartar de casa, preparat din doua galbenusuri fierte zdravan, frecate cu mustar si cu ulei pana se fac, gen, maioneza, amestecate cu o lingurita de otet, cozi de ceapa verde, capere ciopartite si castravete murat taiat fin. Daca aveti si mai mult timp (in care caz, I really do hate you!), puteti “praji” degetele de peste la cuptor, pe hartie de copt, in loc sa le imbacsiti in tigaia cu ulei. E mai sanatos asa (doh!).

Ah, si pentru ca vorbim de sos, am o marturisire de facut: sunt Cookie si sunt dependenta de sosul din sandvisul mcd ala cu peste…! Uneori, cand ma napadesc placerile vinovate, ma duc si-mi iau ACEL sandvis, cer extrasos si o lingurita, dau chifla la o parte, uneori si pestele, si mananc doar sosul… cu lingurita… Deci… da. Cine nu are nicio placere vinovata, nu are decat sa arunce cu pietre. Iar cine are, aici sa o impartaseasca! Ia sa vedem, cu ce va ingrosati arterele zilele astea?

tags: , , , , , 23 comments »

23 Responses to “fish fingers”

  1. Ana

    Vai, mi-e rusine sa recunosc dar si eu mor dupa sosul ala :(, si, cand pacatuiesc nu reusesc sa dau nici pestele ala la o parte :|.

    Altfel, ma mai trezesc ca-mi fac tzatziki si ca-l mananc cu chipsuri d’alea la punga 😐 (pe care le am accidental prin casa – primite ca produse promotionale or so, JUR ca nu le cumpar cu mana mea). O sa ard in iad, nu?

  2. Zazuza

    eu nu ma pot lepada de untura aia austriaca, de are bucatele de sunca prin ea (Verhacktes), sau Bratenschmalz (untura care ramane dupa ce faci porcusor la cuptor, va sa zica) unsa in strat gros pe paine neagra :)). eventual cu un ardei iute murat langa, ca sa zapacim stomacu’ de tot :))

  3. alison

    of,eu ce sa mai zic de niste slanina afumata din aia ca in ardeal,rece-rece din frigider , cu ceapa rosie si piine neagra?!:)

  4. cookie

    zazuza, alison, ce ziceti voi acolo… astea-s inca ok, simple pacate domestice. eu vorbesc de artileria grea: prajituri cu margarina, sosuri din plic de la mcd, pui prajiti de-aia de cresc in trei zile… the works:))

  5. Zazuza

    ah, d-alea n-am. ok, poate doar gulasul congelat de la iglo :))), in caz de extrema pofta si departe de f’un restaurant :)))

  6. Ami

    Cheesburger de la McD fara ceapa si castraveti, extra ketchup si mustar si cu un plic de maioneza separat cu care incoronez fiecare muscatura 😀
    Ah, Ana! I have to buy at least one today!!! :(((
    What did you do to me?! Why?! :((

  7. Alexandra

    Oh my junk! Cheesecake, pate de porc din ala in mat cu paine cu cartofi si ceapa rosie (heaven!), slanina afumata cu paine cu cartofi si ceapa rosie, Oreos Double Stuf cu Danette si … cartofi prajiti cu sos de usturoi de la KFC. *embarrassed*

    Paine cu cartofi care e, dupa cum se vede, un element recurent 😀 e cea mai buna chestie ever cand e calda si are coaja nice and crunchy (pentru un plus de decadenta se poate manca doar coaja :D). Daaamn, ce pofta mi s-a facut.

  8. Zazuza

    Alexandra, ummmm… si unde zici ca se gaseste in RO painea asta cu cartofi :))?

  9. Alexandra

    Hmm, pai in Bucuresti n-am gasit inca una ca lumea (desi sa tot fie vreo 6 ani de cand o caut), in Transilvania se gaseste cam la orice brutarie (evident, exista brutarii mai bune si mai proaste, dar toate o au). Arata cam asa: http://www.brutariadona.ro/products/lg/1920581paine%20cartof.JPG

    Si coaja calda e fabuloasa. Cand eram copil, batranul care conducea microbuzul cu care mergeam la gradi avea mereu o paine din asta calda in masina cand nea lua la pranz. Si ne impartea coaja.

  10. Zazuza

    in Austria stiu de unde sa o iau, adica, vorba ta, de la orice brutarie. cand sunt in RO imi lipseste pe bune :)). multumesc mult de raspuns!

  11. Denisa

    foarte bune…..am gustat cu gura mea 😉 da parca am simtit si un iz de usturoi????? ;))

  12. Zu

    Inghetata Nirvana se pune? Si un mcd, ca si eu mor dupa sosul ala si dupa dublu cheese :D! Si mai e ceva: cafe frappe de la Tnuva, pot sa beau o tona… dar uite si tu: http://www.ecomagazin.ro/tnuva-frappe-cafea-si-3-e-uri/ 🙁

  13. Zazuza

    Zu, aia nu mai e junk, e direct poison din ce zic oamenii aia acolo 🙁

  14. cookie

    denisa, asa-i, erau si cativa catei de usturoi rataciti pe acolo, am uitat de ei:p

  15. Alta Denisa

    Marturisesc ca si eu mor dupa sosul ala din sendvisul cu peste de la mcdo. Si in plus salivez dupa saorma si cand o fac lata o comand cu cartofi prajiti si sos de maioneza cu usturoi. Acum am descoperit un gyros minunat in centrul vechi si ma consolez ca e mai dietetic (are tzatziki in loc de maioneza 🙂 Saptamana trecuta mancam gyros pe la 11 noaptea cu o lipsa de remuscare totala ..

    Da’ oricum saorma ramane pasiunea mea si as manca-o dimineata la pranz si seara .. 😀

  16. Uana

    Dip-ul ala cremos de branza care se mananca cu nachos la filme in mall. BIG LOVE!

  17. Alina

    Ca sa incep cu placerea care este mc fish de la mcd 🙂 si sa continui cu intrebarea: ce brand de cod, ca exista multe feluri, ca si somonul, iar eu nu am gasit inca unul realmente de calitate care sa nu miroasa intr un mod rau a peste?!

  18. cookie

    Alina, eu iau cod de la Mega Image, marca 365.

  19. Alina

    Ok, mersi. Va trebui sa experimentez, again, deoarece in Timisoara nu exista Megaimage :)…

  20. cookie

    Merge si cu alt peste, de exemplu merluciul parca e mai putin… Imputit:)

  21. anya

    Pacatele mele sunt dulci! Inghetata bounty. ( Acum si la Galetusa! ) Costa o caruta de bani, evidement E-uri da in opinia mea e za besst!
    Alte pacate fast-food-like n-am. M-am intoxicat odata de la un celebru lant si mi-a trecut! Mai am un pacat. Imi place parizerul ( stiu ca nu e carne) da imi place sa-l rulez cu cottage cheese . ( Sunt un porc. Ma duc sa mananc ceva sanatos sa compensez)

  22. Zu

    @Zazura: stiu :-(. Ma tin departe… dar e buuuna rau. Mai ales ca eu nu beau cafea, asa ca e doza perfecta de mai-mult-lapte cu cafea.

  23. Adela

    Pufuleti simpli (dar sarati) cu inghetata de vanilie,
    paine cu untura si cu un mar…sau o slanina de-aia fiarta si frecata cu boia…cu orice pe langa merge… trebuie s ama opresc ca-mi ploua in gura

Back to top