reteta easy peasy: tocanita zdravana de iarna, cu ciuperci, bacon si praz
Gata cu prosteala, vine iarna oameni buni. Avem nevoie de calorii. De tocana fiarta cu divine mirozne, plasmuire a imaginatiei femeii dezorientate la ceas de seara. Ei, dar sa nu exageram, it wasn’t half bad. Asa:
O jumatate de praz, una de ceapa, un catel de usturoi. Astea calite in tigaie, cu ulei de masline si chilli. Pus ciuperci pleurotus peste, taiate in bucati potrivite. Turnat nitica apa si inabusit cu capac vreo zece minute la foc mic, amestecand din cand in cand.
Adaugat cateva frunze de varza chinezeasca taiate fasii, plus o lingurita de chimen. Inabusit din nou, ca mai devreme.
Dres de sare si piper, potrivit cu o lingura zdravana de smantana si lasat inca un minut pe foc mic de tot. Perpelit niste bacon in tigaie, taiat mamaliga rece in feliute si facut o mica piramida in mijlocul farfuriei. Parasit imaginatia, aruncat tocana si baconul peste mamaliga si mancat cu naduseli picante. Need detox. Nau.
tags: bacon, ciuperci, mamaliga, reteta easy peasy, tocana, tocanita 6 comments »
December 8th, 2010 at 10:06 am
imi place partea cu naduselile picante – been there, done that. nu de alta, da’ am un borcan cu chilli care tipa sa fie folosit mereu :))
December 8th, 2010 at 10:08 am
ps: detox la primavara. acu’ sa vina porcu’, zic!
December 8th, 2010 at 10:08 am
ca bine zici:D
December 8th, 2010 at 10:09 am
Yummyyyyy!! Super delicios! :-)) Plus ca in afara de bacon si smantana is not so “toxic”!
December 8th, 2010 at 7:44 pm
Zdravana de tot! Dar nu conteaza, ca e iarna si avem nevoie de cat mai mule calorii ca sa ne incalzim ( ca sunt 17 grade afara, nu s epune… :p) + Mie imi suna bine orice e are chimen 😀
December 8th, 2010 at 7:48 pm
eh, azi sunt 17, maine -4, stii cum e:))