supa de linte cu morcovi
Am gasit reteta asta pe site-ul BBC GoodFood si cu aceasta ocazie doresc sa subliniez once more ca nu trebuie sa credeti tot ce scrie la reteta, sau, in cazul de fata, ca there’s more to the recipe decat ce scrie la carte.
Povestea incepe cu prajitul chimenului cu tot cu semintele de chilli intr-o tigaie fara ulei, operatiune pentru care e necesar sa va echipati cu masti anti-calamitate, pentru ca apparently ceea ce nu mi-a spus nimeni este ca mirosul emanat este ceva de groaza, foarte iritant si inecacios. Bun. Daca iesiti cu bine din aceasta incarcare, the rest gets easier. Puneti jumatate din chimenul prajit intr-o ulcica, impreuna cu 2 morcovi rasi, o lingura-doua de ulei de masline, lapte si supa vegetala in proportie variabila dupa gusturile fiecaruia, o cana de linte (mai mult – iese supa mai groasa, mai putin – iese mai zeama).
Supa se fierbe la foc foarte mic cca 20 de minute sau pana se inmoaie bine lintea. Puteti face crema cu blenderul sau o puteti lasa asa cum e. Se serveste cu iaurt gras si restul de chimen si chilli.
tags: linte, lunch, supa 15 comments »
February 24th, 2010 at 12:41 pm
omg asta e supa mea preferata din toate timpurile :D:D:D, i love it!
dar eu nu ii pun lapte – cred ca a mea e alta reteta tot de la goodfood – in schimb prajesc cu chimenul si ceva coriandru boabe care sare ca popcornul, fun fun :)). also pun si ardei iute ca sa iasa superspicy, o fac crema ca e mai buna si skip the iaurt. vai ce pofta mi s-a facut :))
February 24th, 2010 at 12:52 pm
ah da si a mea are si – wait for it – ghimbir! :)))
February 24th, 2010 at 1:39 pm
ardei iute are si asta, adica ma rog, chilli flakes. ar trebui sa o incerci si pe asta cu lapte:D
February 24th, 2010 at 2:42 pm
bottom line e ca ne place? ca o am si eu in recipe binder :p
February 24th, 2010 at 3:01 pm
bottom line, we LOVE it! 😀
chili flakes are si a mea 😀
uuu i am so proud, easy peasy featuring o reteta pe care pot si eu sa o fac! 😀
February 24th, 2010 at 4:21 pm
Boo…tu poti sa o faci…cine poate sa o manance? Poor Turkish…
February 24th, 2010 at 4:36 pm
mishu, that is so yesterday’s news:p boo is a great cook!:p remember fancy shmensy dinners? tztztz
February 25th, 2010 at 6:26 pm
mishu, i dare u eat my delicious triple-tested french onion soup. dupa aia primesc scuze exprimate in french chocolate 😀
February 25th, 2010 at 6:31 pm
ah si btw turcul LOVES supa de linte. or else!
February 25th, 2010 at 9:39 pm
Si mie imi plac supele cremoase, si mieeeee! Cum verziturile sunt viata mea, imi fac supa-crema de broccoli sau, culmea japoneza de lene, supa miso cu ceapa verde (pun o lingura de pasta miso intr-o cana de apa fierbinte si adaug ceapa verde tocata (eventual tofu):)))) Desi se prepara ca supele instant, e mult mai sanatoasa (pentru cine este curios: miso se gaseste la Ki-Life in Amzei :P)
February 26th, 2010 at 11:31 am
Boo, you did NOT put me and onion in the same sentence! Oh no you didn’t!
February 26th, 2010 at 12:03 pm
i did and i will and you’ll love it 😀 c’est tres delicieux je vous dire! 😀
February 26th, 2010 at 12:13 pm
i love crema de broccoli too, si preferata mea of all times crema de ciuperci :X:X
am mai mancat bun de conopida, sparanghel, morcovi [3 supe separate, sa ne intelegem :))] si azi am vazut la adi hadean o reteta buna cu telina 😀
February 26th, 2010 at 11:42 pm
Boo, eu cred ca noi vorbim aceeasi limba culinara :))
April 9th, 2010 at 10:35 pm
Daaaaa, am facut-o si mi-a placut tare, tare! Supa adica! 🙂 Bun, bun, cu niste crutoane fierbinti alaturi!