blue cheese burger
In Paros am mancat pentru prima oara un burger fara chifla. La terasa unor nemtoaice, in Parikia, burger insemna o chiftea de 400g si un toping la alegere (pe scurt, un sos), care se turna cald peste carne si-i dadea de fiecare data alt gust. Baietii mei au mancat de cateva ori burgeri cu salsa picanta de rosii si ardei iute (Mexican style), mie pe de alta parte mi-a ramas gandul la toppingul de branza, pe care cu ocazia faptului ca suntem din ce in ce mai grasi, am zis sa-l incerc. So, mai stiti sosul blue cheese care face din orice salata trista o minunatie? Ala de se face usor, topind bucati de branza in smantana dulce la foc foarte mic? Oh well, acel sos peste chifteaua bine facuta pe gratar si alaturi niste verzituri si morcov ras, also Paros style. Foarte bun si gata in cateva minute.
tags: hamburger 10 comments »
February 11th, 2010 at 4:16 pm
*slurp* me is hungry. de ce am intrat pe blog cu 10 minute inainte sa ajunga mancarea … si, mai important ! daca nu e buna :(( o sa visez la burgeru asta …
February 11th, 2010 at 4:27 pm
ne povestesti si cum ai facut burgerul, sau asta e doar un post despre sos? :))
February 11th, 2010 at 5:54 pm
daaaaaaa, detalii despre burger!! sau e doar o chiftea normala?! [drooling… again!]
February 11th, 2010 at 6:00 pm
dragi copii, despre burger – nu e o chiftea, e mai putin decat o chiftea, si anume ceva carne tocata turtita de niste neni, inmultita cu patru si asezata cuminte pe raft la Mega Image pe principiul overprice it like there’s no tomorrow. yep, i know, este nedemn, yet, foarte comod.
February 11th, 2010 at 6:07 pm
aha, deci iata si raspunsul la intrebarea “who on Earth would ever buy these things?” :))
February 11th, 2010 at 6:14 pm
aha, deci putem sa facem si singuri acasa, deci :))
February 11th, 2010 at 6:29 pm
btw, next time cand vrei sa faci asa ceva, poti incerca sa iei niste carne tocata de kofta de la o macelarie arabeasca (eu unul iau de la Naser, de vis-a-vis de Piata Domenii). e un amestec de carne de vita cu carne de miel (sau, ma rog, de oaie), plus ceapa tocata, patrunjel si menta tocate si ceva mirodenii (chimen, coriandru, piper). ies o nebunie atat pe gratar (sub forma de mici sau burgers) cat si in tigaie (idem). si e la fel de comoda, doar ca trebuie sa faci tu burgerii cu manutele ude :))
February 11th, 2010 at 7:08 pm
Florin, multumim de pont!
February 11th, 2010 at 7:25 pm
draga florin, data viitoare cand o sa vreau sa fac asa ceva tot de la Mega Image o sa-i iau, in felul acesta aprofundandu-mi convingerea ca stelele Michelin se castiga greu:))
February 12th, 2010 at 9:15 am
who the **** needs stele Michelin?! bring on the fun food :D!