salau cu legume, la tava
Cand eram mica-scolarita, ne-au pus odata la nu mai stiu ce ora sa inchidem ochii, sa ne tinem de nas si sa mancam pe rand o felie de mar si una de cartof. Mi s-au parut fix acelasi lucru, asa de important este mirosul pentru gust. Asa ca o mancare fragranta si colorata precum acest peste cu legume de toamna primeste nota zece, dar trebuie sa o mirositi, sa va minunati de bogatia de culori si sa nu va grabiti cu infulecatul, ca stricati frumoasa experienta:) Ar fi mers mai bine cu peste dulce (crap sau pastrav), dar pentru ca strambam din nas la tot ce nu e file, m-am descurcat cu ce-am avut.
Intr-o tava adanca punem pestele si legumele divers colorate: ceapa rosie (care de fapt e mov), ardei gras galben, rosii tocate marunt, marar, patrunjel si usturoi. Peste ele turnam apa ce a fiert cu mirodenii si sare grunjoasa. Dam totul la cuptor la foc foarte mic si cand e gata, mancam cu mamaliga sau couscous. E o mancare zemoasa, care merge bine si in casuta de paine de casa.
tags: peste Comments Off on salau cu legume, la tava