costite si pui la tava
sunt cateva essentials pe care oricine ar trebui sa le aiba in bucatarie si care te scapa de foarte multe dureri de cap, pentru ca se preteaza la mancaruri “all in one” si tehnologie de cooking “efort zero”.
- tavile de inox de la Ikea – una mare de tot pentru cand se lasa cu musafiri si una regular size pentru noi doi only:D
- vasul roman – pentru cand ai chef sa mananci sanatos si semi-steamed
- vasul de yena – pentru mancaruri cu sos
tava cea mare de la ikea e atata de mare ca incap in ea legume si mai multe feluri de carne, care, cu toatele, isi imprumuta gusturile. iese ceva de vis for four to six. din filmul asta, va prezentam o combinatie delicioasa de costite afumate si copane de pui la tava. procedam asa: 2/3 din tava se dedica minunatelor coaste de purcel, care, daca sunt afumate, nu mai au nevoie de condimente. le ungem doar cu putin ulei piperat si le captusim cu varza (acra, dulce sau de Bruxelles). pe restul de 1/3 aranjam frumos pulpe de pui, unse cu ulei cu boia, usturoi si piper rosu. asezonam cu marar si patrunjel verde si potrivim intre pulpele de pui morcovi noi cu tot cu codite si buchetele de cimbru verde. tava nu trebuie sa fie uscata, dar nici cu exagerat de multa zeama. faceti un mix potrivit de apa si ulei, cat sa imbrace lejer fundul tavii.
cand e gata, serviti cu piure cremos cu usturoi. delicios, testat pe un copil bestial de un an si zece luni, totally safe, i promise! va zic un secret: costitele sunt party food extraordinaire, niciodata nu am dat gres cu ele!
tags: costite afumate, party, pui 3 comments »
June 21st, 2009 at 11:10 am
Vad ca a inceput sa-ti placa mai tare de yena :-))
Vasul roman care este? cel de lut, cu capac?
June 22nd, 2009 at 10:42 am
dada, acela este. cat despre batalia yena – vas roman, am eu un feeling ca e much like in life: am fugit cu yena ca e mai nou, da’ o sa ma intorc la the good old vas roman cat de curand:))
June 22nd, 2009 at 9:17 pm
Pentru mine vasul roman este mai nou, ca vas de yena avea mama de cand eram eu mica, il pazea cu sfintenie sa nu i se intample ceva :-))
Oricum, am senzatia ca sunt cam pe acelasi principiu.