food of the gods, episodul 1: rodia :)
so, deoarece – not surprisingly – mancarea [atentie, nu gatitul! :))] este una din preocuparile mele principale, m-am autoinvitat sa scriu un guest post pe acest blog adorabil. despre fructul meu de iarna preferat si anume rodia.
rodia este una din cele mai minunate inventii ale naturii, un pumn de seminte dulci-acrisoare de o culoare superba si cu un gust literally divin in opinia mea. as manca non-stop daca s-ar gasi gata curatate :)). presupun ca e plina de antioxidanti [cu cat un fruct este mai colorat cu atat e mai bogat in antioxidanti, parca asa am citit pe undeva, sper sa fie adevarat pentru ca ma bazez pe asta ca sa nu imbatranesc niciodata :))].
are f multa vitamina C, in consecinta face parte din arsenalul meu secret anti-raceala si gripa [alaturi de “ceaiul special pentru oamenii bolnavi” pe care il vom detalia in alt post nesolicitat, dar e suficient de zis ca vara-mea isi doreste sa fie bolnava ca sa ii fac ceai de-ala, da? :))]
cea mai descurajanta parte la rodie este curatatul ei care e destul de complicat si periculos [adica sunt mari sanse sa colorezi in rosu jumatate de bucatarie]. cel mai simplu e s-o cureti intr-un castron mare cu apa, ia tot o mie de ani dar macar e mai safe. [pe youtube se gasesc tutoriale video in acest sens, apparently blogger nu ma lasa sa dau linkul :p]
dupa curatare, in cazul in care te poti abtine s-o mananci pe toata cu lingurita [mie mi-e aproape imposibil], se poate folosi la:
– fresh de rodii, o bautura absolut delicioasa! [cateva minute la blender si in cateva secunde in burta, ce sa zic :))]
– mic-dejun energizant compus din iaurt [personal prefer yoplait alb cremicios] cu rodii, migdale crude si hrisca [o sursa buna si crunchy de proteine despre care am aflat de la gg, dar atentie ca trebuie lasata la inmuiat in apa vreo ora]
– add-on in salata de fructe [care va si arata mult mai bine :D]
– rucola cu prosciutto si rodii, o salata pe care inca n-am facut-o dar sunt absolut convinsa ca e un deliciu
– vita cu sos de rodii, o chestie pe care am pus-o pe lista mea “de incercat cand voi avea si eu bucatarie ca toti oamenii” [cam la mijlocul lui februarie dupa calculele mele]. nu c-as vrea sa mananc eu carne, ideea e ca luf sa manance rodii :))
acestea fiind zise, mai multe trivia despre acest fruct minunat pe wikipedia si informatii nutritionale complete pe caloriecount [nutrition data al meu :))]
*poza e de pe flickr
January 27th, 2009 at 5:56 pm
pentru vita cu sos de rodii exista o alternativa mai putin suicidal decat curatatul fructului proaspat: sosul de rodii de la Mega Image, raftul de produse arabesti/libaneze. despre care o sa scriu one day intr-un post separat:D
January 29th, 2009 at 5:11 pm
daaa
si la restaurantul libanez e un fel de mancare – one of my faves, ofc – care se cheama ras asfour si are cubulete de carne de vita, in sos de rodii cu ceapa caramelizata
mmmmm
February 1st, 2009 at 3:42 pm
iupiiiii, ai zis de mine :))
astazi am facut o salata vegana dementiala, pot sa scriu despre ea, cookie?
ps: I”m nice, Boo poate sa confirme 🙂