ce-am mancat vara asta
Photo: http://www.facebook.com/graffitifoods
Vara asta am mancat in oras mult mai des decat mi-as fi dorit. Am cheltuit sume indecente pe haleala, iar asta deloc deloc nu ma bucura. Da’ pur si simplu sunt intr-o criza existentiala eu cu mine, in care nu-mi ajunge timpul si nu am resursele sa vizitez bucataria pentru altceva decat pentru apa plata bauta gal gal, direct din pet. De gatit gatesc numai pentru Iepurs, iar noi… noi mancam te miri ce. “Dati-mi voie sa ma prezint, sunt cobaiul dvs.” – asta ar trebui sa scrie pe tricoul meu, caci multe incercari nefericite am facut pe fina mea piele, pana cand a fost fina no more. Sa va povestesc intai de unde as zice ca NU trebuie SUB NICIO FORMA sa mancati:
1. AZZURO – delivery. Am comandat de cateva ori la ei, ba niste paste, ba o friptura. Imi convine ca-s in cartier, optiunile pentru zona Militari – Drumul Taberei fiind destul de limitate. Ce-am primit, fara exceptie, n-a fost ok. Carne cam talpa si cam cruda, portii extrem de mici, preturi prea mari, salati cu ceapa taiata grosolan… In schimb, la Azzuro Veneziano din Afi mananc uneori pulpa de pui dezosata la gratar – juma de portie 6 lei, plus o salatica asortata 7 lei. Nu e lux, dar tine de foame. Una peste alta, nu recomand nici delivery-ul, nici restaurantele, decat daca nu aveti sub nicio forma de ales. Ceea ce, zau, e greu de crezut.
2. AFC Thang Long – Afi si Carrefour Militari: Tare, tare rau imi pare de astia. De ultima oara cand am scris despre ei (aici), lucrurile s-au stricat. Si uneori si noi, dupa ce-am mancat mancarea dansilor. Mancarurile asiatice cu sosuletz nu mai sunt ce-au fost, parca nu mai au niciun gust si niciun Dumnezeu. Sushi-ul e mic si trist. Odata m-au intrebat daca vreau neaparat California rolls, sau ma multumesc cu alt fel de rolls, fara susan pe ele, ca sa se faca mai repede. Ajunge sa va zic ca in ultima vreme nu mai risc sa cumpar de la ei decat fortune cookies.
3. Pizza Dominium – delivery. Groaznica pizza, cel putin pentru gusturile mele. Am comandat o singura data o Pollo Parmigiana si-am primit ceva de-a dreptul scarbos – un blat cocoso-crud, peste care trona ceea ce trebuia sa fie sosul aioli (un mazgaz de culoare incerta si gust deloc atractiv) si doua trei toppinguri in cantitate insuficienta. 29 de lei aia mica. Never again!
4. La Mama – delivery. Pe vremuri ma duceam sa mananc des la Mama de la Ateneu. Eram tanara, lucram in zona, aveam toate scuzele. Era ok(ish). Saptamana trecuta am comandat impreuna cu o colega niste carnet (juma de portie, ca mereu fac asa, rareori sunt in stare sa dovedesc toata portia), cu piure si ardei copti. Mi-a placut mancarea, nu zic. Nu m-a dat pe spate, dar a fost perfect in regula. Piureul, acest test suprem al tuturor delivery service-urilor, era din cartofi adevarati, nu din fulgi, cu unt, nu cu margarina. Ce nu mi-a placut e ca jumatatea lor de portie nu-mi ajunge nici pe-o masea (si, credeti-ma, eu chiar mananc putin si des). Si ca ardeiul copt era presarat cu marar, o idee proasta in umila mea opinie. Am asteptat aproape 2h sa ne vina comanda si nu pot sa zic ca a meritat. Ar fi meritat, poate, daca nu am fi avut nicio alta optiune. Dar ajungem si la celelalte optiuni:)
5. Pizza Florina – delivery. Este ceea ce mananc la aproape toate zilele de nastere ale colegilor mei. A devenit un fel de traditie sa se comande aceste imense si abominabile pizza cu nume de femeie si boy oh boy, sunt groaznice, sau ce? Ce sa zic, singura pizza mai proasta ca asta e aia patratel, de la patiserii stradale gen Fornetti sau Georgi. Simply awful!
Ei, si acum de unde am mancat, n-am murit si as mai manca, in lipsa de mancarea mea iubita, gatita de iubita de mine:
1. Despre prietenii Bucate pe roate, ca de obicei numai de bine.
Photo: http://www.facebook.com/bucateperoate.ro
Vara asta i-a gasit deosebit de inspirati, cu niste salate nemaipomenit de gustoase (ceea ce, in gura mea, suna dubios, I know:)), cu prajituri date moca in fiecare marti la orice comanda si cu compot rece de fructe proaspete. Preferata mea e salata Fitness, o bucurie in farfurie, jur! Are telina, mar, salata eisberg, ananas (din compot, ar fi fost mai bine sa fie crud), stafide, lamaie, miez de nuca si dressing de iaurt. Awesome, zau! Din pacate, Bucate pe roate nu livreaza in zona mea decat pentru comenzi de peste 100 de lei, asa ca de salatele lor noi m-am bucurat o singura data vara asta. Raman, totusi, pe lista mea de mancatorii cinstite si safe, cu grija pentru clientii lor si cu multa imaginatie, in bucatarie si pe facebook deopotriva:)
2. Be Nat – take away si restaurant
Photo: http://www.facebook.com/pages/Be-nat/154032907995263
Ii pandesc de multa vreme. Mazi mi-a zis de ei si aveam asa un mare of pe suflet ca nu ajunsesem sa le trec pragul si sa le mananc mancarea. M-am bucurat nespus cand mi-am facut rost de un meeting in Piata Victoriei si, credeti-ma, m-am dus cu mari asteptari. Nu la meeting, ci la Be Nat, mai:)) Treaba e asa: Be Nat astia sunt un fel de Snack Attack, numai ca Snack Attack e f f naspa, iar Be Nat e f f misto! De la branding (I’m a suck-sucker for that, am si acum punga lor verde pe birou, am pus un buchet de levantica in ea, arata tres chic) la locul in sine si la mancare, totul e fresh, bubbly si plin de sugestia grijii desavarsite. Scapata in parterul verdelui Be Nat precum vaca in lucerna, nu stiam, efectiv, doamnelor si domnilor, ce sa-mi cumpar mai intai. Toate micile casolete din zona de take away aveau numele meu pe ele, scris de mana si color!
Photo: http://www.facebook.com/pages/Be-nat/154032907995263
In final mi-am luat un sandvis cu avocado si ou, o salata Waldorf si-un carrot cake, toate beyond reproach. Mi-a parut rau ca doar atat am putut. Mai sunt multe de incercat, data viitoare ma duc sa zac juma de zi in restaurant si-mi iau si aparatul. That’s a promise!
3. Good old Trenta Pizza – delivery. Da ma, stiu, nu asa e pizza in Italia, unora li s-a facut rau de la ea si altii au zis ca au vazut sobolani in bucataria lor. Dar eu n-am fost niciodata in Italia, nu am gasit cozi de soarec in aluat, le sunt client de ani de zile si n-am avut nici macar o experienta neplacuta cu dansii, asa ca daca e sa comand pizza vreodata, formez instinctiv 021-9645. Nu e nici scump, nici ieftin sa comanzi pizza la Trenta. Nu e nici foarte bun, nici foarte rau. E ultima salvare cand nu am absolut nicio idee. De regula comand Bianca D’oro, Diavola sau Picantina, always cu blat subtire si fara sos. Salatele si pastele Trenta nu-mi plac, iar aripioarele picante sunt just about cele mai rele pe care le-am mancat vreodata. Dar daca you stick to pizza (si, ocazional, un profiterol de-ala 100% poliester), nu patiti nimic rau. Cu Trenta sunt intr-un fel de casnicie de convenienta, m-am obisnuit cu ea si atata timp cat nu-mi da motive crase, nu cred ca o sa divortez.
4. Si cea mai recenta descoperire – Graffitti Foods.
Photo: http://www.facebook.com/graffitifoods
Pai se facea ca eram intr-o zi la birou, imi mancasem, de foame, toate degetele, mai putin cele doua aratatoare cu care frecam tastatura. Si-am scris pe facebook ca-s leshinata, ca necesit hrana si ca nu stiu unde sa mai comand. Si Christiana Z. imi zice de Graffiti astia. Intru pe site, bucuria bucuriilor – aveau sediul fix in Drumul Taberei, adica aproape. Si-o comanda minima de 20 de lei, ceea ce e quite decent. Prima oara mi-am comandat la ei un somon la gratar cu orez basmati si salata verde (24 de lei) si, la insistentele omului de la telefon, am acceptat si-un cheesecake, sub juramant ca ar fi cel mai bun, asa ceva nu o sa mai gasiti! Am fost impresionata detot. Pestele era perfect gatit (nu uscat, nu crud). Portia corecta. Pretul corect. Iar cheesecake-ul ala (vedeti mai sus, in headerul acestui post) – bai, cum sa va zic, chiar este cel mai bun cheesecake pe care il poti comanda la telefon. Senzational! Cu blat cinstit de biscuite, cu partea branzoasa facuta din branza adevarata, nu din Philadephia scarboasa si eventual sarata, cu un sigiliu de smantana batuta pe deasupra si cu niste dulceata de fructe de padure care parea a fi cam de casa, asa. 10 lei. A small price to pay pentru ceva asa bun, credeti-ma!
In zilele ce au urmat am mai incercat asa: supa crema de legume cu crutoane (multa, buna, 6 lei), piept de pui la gratar cu cartofi cu rozmarin si salata de varza (mult, bun, 14 lei), Pui Bunica (+orez, plus salata – 16 lei) si clatite cu dulceata (doua, bune, 5 lei). Azi mi-au gresit comanda – in loc de o portie de clatite, mi-au batut doua portii. Am sunat sa le spun. Mi-au trimis doua vafe complimentary, pe comanda unei colege.
Cam asta e shortlistul supravietuirii noastre alimentare. La care se adauga multa branza si mult pepene. Abia astept sa iesim din gaura neagra. Pe 26 plecam in vacanta fara bebeh, just the two of us, sa ne jucam de-a mama si de-a tata si de-a doctoru’ si de-a somnu, sper sa revin cu forte noi, caci astenia asta culinara nu e deloc deloc genul meu. Acu, ce sa zic, nimeni nu e perfect.
tags: be nat, bucate pe roate, delivery, graffiti foods, mancare de comandat, review, take away, trenta pizza 17 comments »
August 9th, 2012 at 3:47 pm
Apropo de pizza, eu sunt fan Pizza Capri de vreo 2 ani asa – la fix pt livrari in Drumul Taberei si Militari, ca si eu tot prin zona stau: http://www.capripizza.ro/ O pizza pt 2 persoane e pana in 20 lei, indiferent de sortiment. Si e buna rau, nu m-au dezamagit niciodata. Am incercat si tiramisu de la ei, bunicel.
Cat despre Snack Attack, cum adica e fff naspa? De ce? De cand? Ca ultima data cand i-am vizitat eu era relativ ok. E drept ca a trecut ceva timp de atunci…
Pofta buna la ce mai mananci si concediu placut, sa-ti revii din astenie! Eu zic ca orice astenie de food se trateaza la fix in Grecia, cu peste, si fructe de mare, si salate sanatoase, si tzatziki… ah! 😀
August 9th, 2012 at 3:54 pm
pfoai, deci Snack Attack e le poo, eu daca mananc doua zile de la ei, intru in coma alimentara. sandvisurile au painea umeda asa, crema aia de unt, pe care eu o suspectez ca nu e unt adevarat, face totul sa para gretzos, ingredientele sunt naspa si cam pline de toate relele… nush, mie nu-mi plac. or fi fost ok intr-o vreme, dar nu si in ultima vreme. Be Nat is mai degraba un http://www.pret.com/ romanesc, cu o gama mai mica, dar curata, dom’le! disclaimer: opiniile prezentate in acest comentariu imi apartin pe de-a-ntregu’:))
August 9th, 2012 at 4:38 pm
confirm grafitti, gustosi, mai ales cheesecakeul, comand frecvent de la ei.
capri pizza, desi stau la cateva sute de metri de ei, mi-au adus comanda dupa 2 ore si 45 de minute. pentru ca n-au considerat sa-si ceara scuze sau sa-si repare tampenia facuta, le-am trimis mancarea inapoi, sa si-o bage in cur.
capri ala fara pizza in nume, de pe iuliu maniu, de langa benzinarie, are salate, paste si deserturi foarte bune.
iar la azzurro in dt e un patron marlan si avar pana la dumnezeu probabil, din moment ce asta iarna am stat la minus cincizeci de grade pe motiv ca ‘nu se da drumul la caldura’. cand e la fel de cald ca afara la tine in restaurant, iarna, e cazul sa inchizi restaurantul pana se rezolva problema preferand sa renunti la niste bani in loc sa chinuiesti clientii, dar desigur ca-ti trebuie niste bun simt ca sa rationezi asa.
trenta are niste salate jignitor de naspa. picantina cu blat subtire insa e alegerea perfecta:D
August 9th, 2012 at 4:51 pm
lol Guus:))) dar da!
August 9th, 2012 at 5:27 pm
la be nat tre’ sa te scot si eu si sa mancam supa si sushi
mult bun!
August 9th, 2012 at 5:31 pm
Apropo de pizza, imi bag si eu nasul cu o recomandare. Am incercat PHD, Jerry, Trenta, Cuptorul cu lemne pana am dat de Fabio Pizza si la ei am ramas. Mai comand cand mai vin prin Bucuresti si n-am chef sa ies. Blat subtire care poate sa fie cu faina integrala, ingrediente de calitate si niste combinatii geniale. Au una cu anghinare si alta cu dovlecei si vinete din care as manca zilnic.
Take-away mai au si cei de la Bistro Jaristea si meniul se schimba zilnic. Am fost la restaurant si mancare-i simpla si buna!
Livrari la domiciliu nu am ce sa recomand. Am incercat multe cand lucram in Bucuresti si au fost dezamagitoare/gretoase/scumpe/proaste.
August 9th, 2012 at 7:18 pm
mhhh… pai uite, la BeNat ala care tot imi face cu ochiu pe febe vreau io sa ne dam intalnire. oh, wait! o sa fie fara Iepu? ca daca nu include Iepu in meniu, nu, vin io direct la Iepu, ce sa mai!
August 10th, 2012 at 8:05 am
[…] misto, ma amuza extremistii. Citeam la easy p de o carciuma (imi facu […]
August 11th, 2012 at 9:17 pm
Inca o recomandare pe care am preluat-o de la tine si pentru care trebuie sa iti multumesc. Tocmai am mancat de la Graffitti o pizza, pui teryaki, cheesecake si sufleu de ciocolata. Pizza a fost buna, asemanatoare cu cea de la Trenta, insa puiul mi-a placut mult mult de tot. Mi s-au parut foarte proaspete ingredientele si combinatia e foarte gustoasa. N-am inteles stratul insipid de gelatina alba de pe cheesecake, dar in rest e foarte bun. Sufleul ok, dar n-as face o pasiune. All in all, buna mancarea si o sa mai comand si la birou in cele 5 zile din an in care nu-mi iau mancare de acasa :P.
Btw, m-au intrebat de unde am aflat de ei si le-am zis ca de la tine. Au fost de acord cu mine ca meriti un cheesecake bonus :P.
August 11th, 2012 at 10:00 pm
oh, nice:D nu am incercat puiul teryaki, il comand cu prima ocazie! si mie mi s-a parut ca au grija ce pun in mancare. de exemplu, maslinele pe care le folosesc nu sunt de-alea negre, coco jumbo sau cum le zice, care se iau dupa tine precum gandacii de la la subsol de bloc vechi. sunt kalamata de-alea micute, in culoarea naturala a maslinelor, probabil ca asta nu le castiga simpatia maselor, dar precis le-o castiga pe a mea. chestia alba gelatinoasa e preferata mea, culmea:)))) mi se pare ca are gust de smantana, dar poate am eu prea multa imaginatie si, respectiv, sunt indecent de flamanda lately:))
anyways, i’m very glad ca ti-a placut, mereu mereu am o strangere de inima cand recomand ceva, stiu sigur ca nu o sa “pic” pe toate gusturile.
August 11th, 2012 at 10:16 pm
de aia am si zis sa iti povestesc cum mi s-a parut mie, ca sa vezi ca merita sa ne mai impartasesti experientele tale. eu deja am incredere in gusturile tale :). mai, deci gelatina mea nu avea nici un, dar nici un gust. chiar am luat o bucata simpla sa vad ce vrea sa reprezinte, dar nu i-am gasit rostul :P.
August 11th, 2012 at 11:26 pm
Vai! Trebuie neaparat sa elucidam misterul gelatinos! Eu de regula sunt gelatina sensitive, dar chestia aia nu parea o simpla piftie. Voi intreba luni what’s shakin’:))
August 14th, 2012 at 11:02 am
Acum tu sau cititorii sa nu radeti ca intreb, dar n-am mancat cheesecake decat facut de mine. Ce fel de branza se foloseste ca sa fie mirobolant? De vaci, din aia adevarata, grasa, luata de la tarani?
August 14th, 2012 at 11:23 am
@mihaela: mie cu branza de vaci imi place, deloc deloc nu-mi place reteta americana de cheese cake cu branza Philadelphia:p but that’s just me:)
August 14th, 2012 at 4:11 pm
Se mai poate si cu ricotta. Dar cu Philadelphia e la mama ei.
September 21st, 2012 at 8:07 am
Neaţa! De când ai scris articolul ăsta, astăzi sunt pentru prima oară în zona lu` Graffitti de livrare. Vânam momentul! Revin cu păreri după masă. Cam în cât timp livrează, s-a schimbat ceva între timp?
September 21st, 2012 at 8:10 am
45-50 de minute, daca nu te nimeresti fix in rush hour cand comanda toata lumea.