crème de la crème à la Olena
Sa se consemneze din capul locului ca nu-mi plac supele creme. Nu fac, nu comand in restaurante. Una singura a reusit sa penetreze armura mea anti “boralac scarbos, le poop”. Aceea este marveloasa supa crema a Olenei de la Simbio. Si n-as fi stiut niciodata cum e, daca nu si-ar fi comandat Boo intr-o seara, pe cand noi beam vin si ea era cu masina. Am simtit mirosul suav de ardei rosu din celalalt capat al mesei, unde ma aflam. Calcandu-mi peste toate principiile culinare, m-am insurubat langa farfuria de Boo, caci era musai sa aflu ce minune fragranta invartea in castronul prea mic. Asa ne-am cunoscut, eu si doamna supelor creme. Dupa care, si long story short, ca se scoala Purcelul, am cerut reteta, iar azi am replicat-o miseleste dupa sms-ul primit de la Dana-de-la-Simbio, dupa cum urmeaza si fara a ma abate de la instructiuni (eu, picture that!:))
Asadar, pentru o farfurie de supa, se necesita: 1/2 ardei capia, 1/4 ceapa mica, 3 felii de dovlecel si 1/2 morcov mare. Se fierb toate acestea in nu foarte multa apa. Se paseaza la blender cand sunt gata. Se condimenteaza cu sare si piper si se dreg cu doua linguri de smantana dulce. Rezultatul e heavenly, iar daca nu puneti sare peste legumele care fierb, puteti “rezerva” o portie si pentru un copil mic-de-tot, inainte sa puneti, fireste, smantana dulce.
Am mancat-o cu mare pofta, cu crutoane pe care le-am “uscat” in cuptor dupa ce le stropisem lejer cu niste ulei cu aroma de usturoi. Mi-a placut, dar nu asa mult ca aia de-o face Olena, asta si pentru ca eram acasa, nu la Simbio, doh;)
Bai, v-am zis ca de luni ma intorc la birou si ca-s scared shitless? Of of, mai mai!
PS: Pentru mai multe portii, inmultiti cantitatile corespunzator, am uitat sa zic.
PS PS (ce-nseamna sa te grabesti:p) – “Ma Dana, imi dai tu mie reteta de supa crema s-o pun pe blog, sau e secret?” Si Dana: “Nu e ma secret, eu intotdeauna dau retetele, lumea nu vine la Simbio pentru mancare, vine pentru toata experienta”. Si aceea, as adauga eu, este de nereplicat. Cam asa:D
tags: ardei, legume, Simbio, supa, supa crema, supa crema de legume 8 comments »
March 16th, 2012 at 5:36 pm
wow! o singura portie? n-am fost in stare in viata mea sa gatesc o singura portie, nici macar cand am facut oua ochiuri… :))
March 16th, 2012 at 5:38 pm
pffffff, auzi, sa nu-i placa ei supele crema… ntz ntz ntz… ma bucur insa ca ti-a iesit una in cale si ti-a aratat luminita de la capatul… lingurii 😉
March 16th, 2012 at 5:46 pm
Da ma, exact, o portie, ca-s cantitati date de profesionist, nu de diletanti cu burta goala ca mine:))
March 16th, 2012 at 6:02 pm
mie imi plac foarte muulllttt supele crema, in special cea de broccolli, iar asta avand si ardei e clar pe lista de viitoare retete 🙂 mersi
si eu tot luni incep munca, dupa o scurta pauza de vo sapt jumate, asa ca ne luam de toarta, ce poate fi asa de rau?! e ca mersul pe bicicleta, o data ce l-ai invatat nul uiti 😉
March 18th, 2012 at 8:27 pm
Ah, ce ma bucur ca ai reinceput sa postezi! Eu ma-ntorc luni dupa o luna de pauza cauzata de probleme medicale. Si, desi am mai lucrat de acasa in aceasta perioada, tot mi se pare incredibil de greu. You’ll do great, sunt sigura!
March 18th, 2012 at 9:10 pm
Mai Dana, mai izi pizi, eu mă înființez la Bucharest curând si e musai sa dau o tura la Simbio. Între timp fac supa acasă, ca eu sunt moarta după supe creme 🙂
March 19th, 2012 at 11:46 am
Omg! Deja te intorci la serviciu? Cand a trecut timpul? Ca parca mai ieri veneai cu bebelusa acasa …
Pacat ca n-ai putut ajunge si tu ieri la Simbio. Ne-am destrabalat culinar pe acolo 🙂
June 5th, 2013 at 7:45 pm
S-acum avem ulei cu aroma de usturoi 🙂 Ulei, ulei, ulei!!!