sa moara Pavlova
Pe modelul Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga-n traista, sambata trecuta mi-a facut Mazetta un schelet de Pavlova (ca aici: http://chez.mazilique.ro/2011/06/pavlova-cu-capsuni.html). Dupa care l-a trimis pe Iv la cumparaturi, pentru cele trebuincioase la umplut afurisenia. Bai, si nu zici ca mi se face mie de povesti la cafea, si sun Mazi si zic: auzi bai Mazi, da-o incolo de prajitura, hai tu mai bine sa iesim noi ca fetele. Si Mazi tzushti, cu scheletul la ea. Pana la urma, ne gandim noi, asta e partea complicata. Ca-n rest, ce mare lucru sa bat eu niste frisca si s-o asez numai bine in scobitura de bezea, cu ceva fructe on top. Zis si facut.
Chestia ea ca, ma jur cu mana pe inima si-n fata clasei, n-am avut timp dom’ profesor. Si Iepu’ mi-a mancat tema. Si… si… ng ng ng, Mazi don’t kill me pentru ce va urma…
Dupa ce in fiecare zi Mazi ma intreba: “Ai mancat prajitura?”, iar io luam pozitia ghiocelului scaldat in bale si raspundeam “nu” (insert rosu ca sfecla here), intr-un final am zis azi ca ce-o fi o fi. Ca doar n-are sa se supere pentru atata lucru. Atata lucru fiind un borcan de iaurt oly 5% (dap, macar am folosit iaurtul de sarbatoare), desertat intr-un bol. Crampotit bucati de bezea multe de tot pe deasupra si azvarlit in combinatie niste mure.
Deci da… Ma simt de parca am descoperit America. O America de bezea intr-un ocean de iaurt, cu insule plutitoare de mure rascoapte, din care curge zeama mov. Dulceata de bezea, in combinatie cu murele acrisoare si cu iaurtul ala fin – aaaaah! Bai Mazi bai, promit ca a fost ferking delicious! Te rog sa nu te superi ca am ucis Pavlova si-am jucat tzontzoroiu pe cadavrul ei, a meritat, zau! Hai, zi-mi ca ma ierti… Ma?
tags: bezea, breakfast, chez mazilique, desert, mazi, mic dejun, mure, pavlova 11 comments »
August 26th, 2011 at 10:46 am
daca stiam, veneam ieri cu niste iaurt :)))
August 26th, 2011 at 11:34 am
asa de tare m-am suparat, c-o sa-ti mai fac una :))))
<3
August 26th, 2011 at 11:38 am
La cat haz ai sigur s-a suparat :))
Nu mai stiu daca ti-am mai spus, dar sa stii ca imi place despre tine 😉
August 26th, 2011 at 11:56 am
ile, da, pe asta ma bazez si eu:)))))
August 26th, 2011 at 1:05 pm
vrem si noiii… !!!!!
August 26th, 2011 at 2:47 pm
Savuroasa postare! Super cadou “scheletul” de Pavlova. Nu puteai gasi o “intrebuintare” mai faina 🙂 Vrem si noi…
August 26th, 2011 at 8:48 pm
arată de parcă amu’ m-aș duce să alerg la deal în sus pentru o porție (mică) :).
August 26th, 2011 at 9:04 pm
Simplitatea e invers proportionala cu rafinamentul la Pavlova 🙂 iar felul tau de-a povesti este mereu refreshing 🙂
August 27th, 2011 at 1:07 pm
@adi – eu zic sa alergi pan’ la bucuresti :))
August 29th, 2011 at 7:43 am
mai,iepu,in ce stare ai adu-o tu pe mama ca a demitizat si pavlova si i-a dat o turnura total inedita-delicioasa-salivoasa?!acu’ma gindesc :cine mi-ar face si mie scheletul si sa mi-l trimita prin posta?!:)
September 10th, 2011 at 10:51 pm
Ma omoara Pavlovele astea! Si asta de cand am vazut si anume aceasta bestiala poza:
http://whatkatieate.blogspot.com/2010/05/double-chocolate-raspberry-pavlova.html
De cand ma amagesc ca fac si eu. Am inceput prin a-mi cumpara suportul de prajitura. Poate faptul ca vine aniversarea de 2 ani de la maritis, o sa fie imboldul necesar.
Off topic: blogul tau imi merge la suflet mai bine ca baclavalele cu nuca sau Jane Eyre a lu’ fata aia, Charlotte. Bebica ta e numai buna de mancat zic, si eu una as incepe cu falcutele alea rotunde pe care imi vine sa le apuc intre degete prin ecranul de la laptop.
xo