burger de pui cu garnitura de dovlecei si sos de iaurt cu usturoi
Seria burgerilor sanatosi inceputa aici continua cu aceasta minunatie de chiftea de pui pe gratar, adicatelea un fel de chicken burger asa. Despre burgerii astia ai mei light, chifla-less, Mishu zice c-ar fi some of my finest work. Asa ca insist. Ba mai mult, de data asta ma obraznicesc si imi trag si categoria dieta in cap, impreuna cu tag-ul junk food, ca sa fie really confusing. Asa.
Pentru patru chiftele babane aveti nevoie de un piept de pui dezosat si fara piele. Pe care il tocati care cum poate (eu la eternul Braun Multiquick) si il amestecati cu: o felie de paine muiata in apa si maruntita in nestire, o legatura de marar si una de patrunjel – tocate marunt, un ou, o lingurita de fulgi de chilli, una de (daca aveti) amestec de condimente grecesti pentru carne, nitica menta uscata si mult, da’ mult de tot, piper proaspat macinat. Si nitica sare, fireste. Astia or sa fie niste “green” burgeri, tot farmecul e dat de ierburi. Bun. Din carnea asta framantata cu mana, chiftele-style, modelati patru guguloaie mari si turtite, pe care le puneti pe gratar. Se fac repede si mai fara fum – daca prestati la bloc, ca mine, sa stiti ca nu o sa va imputa casa dupa cum se intampla cu o ceafa de porc sau, si mai rau, cu o bucata de peste gras.
Pe langa burgeri, zic sa mai daruim masa cu niste cartofi la cuptor si cu rondele de dovlecel la tigaie, perpelite in ulei de masline, decorate cu niste praz taiat subrirel si condimentate bine cu oregano si Nomu smokey peri-peri. Peste care turnam abundent un sos simplu, din iaurt cu un catel de usturoi pisat. De-li-cios! Si asa de usor de facut ca pana si mama de copil de o luna jumate poa’ sa execute intre doi pampershi. Happy go burgers everybody!
tags: burger, dieta, gratar, junk food, party food 9 comments »
May 10th, 2011 at 1:19 pm
burgerii astia verzi sunt preferatii lui simon…bashka eu mai adaug si ceva morcov si cartof ras,uneori…copil iubitor de vegetale si mama scapata de perioada cu pampershi!:)
May 10th, 2011 at 1:21 pm
ei, da! abia astept sa ajungem si noi acolo!
May 10th, 2011 at 1:41 pm
e-he-he,nici n-ai sa simti cum va trece timpul si-ai sa te vezi contrazisa de-o fetita cu aere de pubera !:)
May 10th, 2011 at 5:00 pm
teh yummyness!!!!
me hugs the mummy and the baby iepu’ 🙂
May 10th, 2011 at 5:39 pm
catalina, ba noi pe tine:)
May 17th, 2011 at 12:39 pm
Deci tocmai am terminat de mancat aceasta delicioasa combinatie :)) it’s veeeeeeeeeerryyyy goood, iar sosul de iaurt si usturoi a fost elementul care a transformat toata chestia intr-un dezmat (papilar?!?!) :)) anyway very good, tasty, imi plac f tare retetele tale!
May 17th, 2011 at 2:47 pm
ah, sa-ti fie de bine:D si noi am facut iarasi in weekend, ce-a ramas am taiat felii si-am pus pe paine cu mustar.
June 5th, 2013 at 8:05 pm
Ulei sa fie, am zis!! Si este si aici!!!
August 20th, 2013 at 12:14 pm
[…] pui sau de curcan sunt still metoda mea preferata de gatit fadul piept. Am mai scris despre dansii aici si aici. Ce e nou in schema e mustarul, o smecherie de la Jamie invatata si practicata religios […]