la vulturul (restaurant de “4 pisici”)

papanasi

Duminica am fost sa mancam la Vulturul. N-a fost soare, asa ca pozele-s cam meh, ce sa zic, meritau o lumina mai buna, dar cum nu vreau s-o mai lalai, o sa va povestesc asa, cu vorbe, despre toate bunatatile pe care le-am “testat”. Acum si cu alte ocazii.

Inteleg ca unii din voi stiu locul. Pentru ceilalti, Vulturul e un restaurant de cartier pe care sigur n-o sa-l vedeti din prima daca o luati asa frumusel cu masina spre Carrfeour Militari, insa odata ajunsi acolo, o sa va placa mancarea de-o sa innebuniti si o sa va mirati, I bet, de preturile mai mult decat decente. Zic ca-i greu de reperat pentru ca e situat pe un fel de alee (Intrarea Blejoi) care se deschide asa oblic din Iuliu Maniu. Ca sa ajungeti faceti asa: treceti de statia de metrou Pacii si o tineti tot inainte, spre zona comerciala Militari. Lasati in urma pe partea dreapta un service Mazda, ceva dealer Suzuki si apoi o benzinarie Petrom. Imediat dupa asta o sa vedeti in fata un mic teren viran – gen parcare. Acolo va opriti si intoarceti capul, pentru ca asa, cumva in spate, pe aleea oblica de care va ziceam, este Vulturul.

Acuma, you know me, nu ma dau in vant dupa restaurante. Mananc in oras din pura necesitate. Nu ma duc in restaurante unde nu-mi place mancarea, nici daca-s cele mai frumoase-aur-pe-pereti locuri. Mi se pare ca mancarea din majoritatea restaurantelor e prea sarata, prea impersonala, prea multa sau prea putina, prea scumpa si, cel mai adesea, prea putin aducatoare de satisfactie. Fara sa fiu chitroasa (for lack of a better word:), mi se intampla de multe ori sa ma gandesc, precum femeile de varsta a treia: pffff, pai daca faceam eu acasa asta iesea mult mai bine si nici nu costa atata. Oh well, cand mancam la Vulturul, n-am niciodata senzatia asta ca I got screwed. Si va povestesc imediat de ce.

 supa se toarna din supiera ciorba de pui a la grec

Un trademark pentru Vulturul e modul in care servesc ciorbele, care by the way, sunt geniale toate si costa fabuloasa suma de 5 lei. Comanzi ce vrei si esti servit in cca 3-5 minute, direct din supiera, cu ciorba sau supa care pare facuta in casa de o bunica priceputa si contine de regula o bucata intreaga de carne. In alte restaurante, si nu zic ca in toate, ciorbele asa-zise de pui, porc, vacuta sau perisoare au la baza aceeasi zeama, facuta la gramada, si abia inainte sa ti le aduca in farfurie iti arunca in ele cubulete de carne fiarta mai stiu eu cand – dupa cum ai cerut: daca-i ciorba de pui, vine puiul in zeama, daca-i de vaca, vaca. Si tot asa, you get my point. La Vulturul fiecare ciorba e de ce scrie: ciorba de pui a la grec e fiarta cu carnea de pui, ciorba de vacuta e alta zeama, fiarta cu carne de vacuta si cu os, ciorba de perisoare e cu afumatura si leustean proaspat… Nu exista ciorba universala customizata on the spot cand ti-o cere clientul. Apoi, imi place ca atunci cand ti se pune zeama aburinda in farfurie, poti sa eviti risipa sau umflatul in exces spunandu-i ospatarului sa se opreasca din turnat cand vrei tu. La ciorba vin chifle foarte bune.

salata de varza alba salata de varza murata

Dupa ciorba vine felul doi, unde ai pe alese din multe, va zic, multe feluri. Mancare gatita (ciulama, tocanita, valdostana, escalop, sarmale, etc. etc.), gratare, peste, chiar si ceva specialitati internationale pe care insa nu le-am incercat niciodata, pentru ca prefer in astfel de localuri sa comand mancare romaneasca traditionala sau porceala de care nu prea vedem acasa:) Stiu ca citeam at some point un post al cuiva, nu mai stiu unde, care facea de cacao snitelistii, adica pe cei care se duc la restaurant ca sa manance snitel cu cartofi prajiti. Inteleg point-ul si nu-l contrazic, vreau doar sa zic ca noi mancam asa de rar snitel cu cartofi prajiti, incat duminica asta exact asta am comandat, ma rog, variatiuni pe tema data.

snitel cu cartofi taranesti snitel palermo

Eu mi-am comandat snitel de porc cu cartofi taranesti si salata de varza murata (geniala!). S-au mai pus pe masa un snitel Palermo (un soi de snitel zburlit, cu pane facut cu cascaval), un snitel de pui cu pilaf sarbesc, tochitura cu mamaliga si escalop.

tochitura pilaf sarbesc

Am gustat din toate, bun. Am baut diverse, am mancat papanasi la desert si am platit pe tot acest dezmat in jur de 30 de lei de persoana.

Ce-am mai mancat la Vulturul cu alte ocazii: ciorba de burta, saramura de crap (excelenta!, dar din categoria mancarurilor mai scumpe de pe meniu), ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga, pulpa de porc la tava cu piure, cotlet cu varza murata si ceva specialitate Vulturul a carei denumire nu mi-o mai amintesc, dar sigur stiu oamenii de-acolo sa va recomande. Plus, desigur, papanasi si profiterol.

On the downside (ca intotdeauna exista un downside), nu e un loc fancy. E modest, dar curat. Are mai multe saloane si in weekend sunt nunti sau botezuri in cel putin unul din ele, asa ca s-ar putea sa fie galagie, uneori de factura manelistica, depinde de beneficiarii evenimentului:p Va recomand sa stati pe una din terase si sa nu veniti cu asteptari de setup elegant cu servete albe de damasc si oliviere de argit. Nu o sa aveti parte de asta la Vulturul, dar o sa mancati o mancare buna, la un pret corect, servita intr-o maniera respectuoasa, ca intr-un restaurant de pe vremuri, de ospatari imbracati in camasa alba si vesta neagra. De unde si expresia “costum de chelner”:) Enjoy!

Later edit: La sugestia lui Pufix, o sa dau “pisici” la cronicile de restaurante. Pe sistemul stars, Vulturul este, in opinia mea, un restaurant de “4 pisici”. Pisicile se dau in primul rand pentru mancare si servicii.

tags: , 31 comments »

31 Responses to “la vulturul (restaurant de “4 pisici”)”

  1. Mishu

    Si portiile sunt foarte mari, permit lejer sa-ti acoperi necesitatile pe a doua zi cu un leftover. Ceea ce urmeaza sa fac eu in cateva minute, ca mi-am adus aminte si m-a apucat foamea brusc 🙂

  2. Bianca

    OMG, papanasii aia arata…deci cand ma deplasez in tara la inceputul lui mai ma duceti si pe mine acolo, daaaaa? 😀

  3. sagesse

    Vulturul kicks ass! Si crema de legume cu crutoane care au facut cunostinta cu untul, si chiftelutele marinate cu piure… mmm… *roade un mar si viseaza*

  4. powerpuffcookie

    @Bianca: sigur! asa facem! vezi sa nu mai mananci cu doua zile inainte:))

  5. la vulturul (restaurant de “4 pisici”) | Retete culinare, retete noi | Retete culinare

    […] care le-am “testat”. Acum si cu alte ocazii. Inteleg ca unii din voi stiu locul. […]…citeste intreg articolul Tags: restaurant Vulturul, review, reviews Retete culinare, retete noi, Retete usoare, mancaruri […]

  6. Mishu

    Also un punct in plus, Bibi n-a avut nimic de “carcotit”, ea care e such a….youknowwhat cand vine vorba de restaurante si servicii 😀

  7. Florin

    auzi, cand mai dai pisici nu vrei sa vii sa le iei pe alea de la mine din cartier? nu de alta, dar iar vine vara si iar incepe distractia, care pentru ele inseamna sa imi traverseze curtea noaptea si sa faca pipi pe ambele usi, si pe cea din fata si pe cea din spate :)) (sau sa raman totusi la planul A si sa-mi iau doberman? :))

  8. acidtrix

    hmm . .teh yumm .. .as vrea sa merg acum sa mananc acolo din nou in loc de pizza pe care urmeaza sa o ..well … mananc la birou.

  9. powerpuffcookie

    @Florin: you can’t be serious:O
    @Acid: pai eu zic sa facem traditie: once a weekend it’s vulturul time:))

  10. Mishu

    Subscriu!

  11. powerpuffcookie

    http://www.restaurantvulturul.ro/meniu.php?categorie=Restaurant – asta e specialitatea de care va povesteam, acum am vazut-o pe site la ei:D

  12. Florin

    desigur ca vorbesc serios, just ask Didi de cate ori a frecat la usi cu otet si alte chimicale ca sa nu ne mai miroasa casa a WC public pisicesc :))

  13. powerpuffcookie

    awww <3 tiz not the kitteh's fault:P si daca ati avea un motan al vostru, v-ar proteja de jeturile altora:))

  14. Florin

    adica s-ar, ma scuzati, pisa doar el pe usile noastre, nu? thanx but no thanx. :))

  15. Zazuza

    acuma numai la ciorbele alea ma gandesc… :). foarte faina notarea cu pisici 🙂

  16. wine&knives

    bai asta cu daca-gateam-eu-imi iesea-mai-bine a fost subiectul unei discutii in weekend. eu credea ca sunt eu nebun dar se pare ca suntem mai multi :))

  17. whitechandoo

    traditie! traditie! traditie!

  18. animaloo

    I’ve made it sa citesc primu paragraf, before gettin ametit de atata romgleza.
    Don’t tine sus this obicei.

  19. powerpuffcookie

    of, doamne, where do u all come from?:))) si de cand si-a pierdut omul dreptul de a sta in chiloti la el acasa;;), if you get my point…

  20. Dece my dickens? « Unde scriu lu gigel

    […] de alta dar citeam, pardon readuiam un post: http://easypeasy.ro/2010/04/la-vulturul/. trecand over partea de smartness, pe care i;m not in the mood caso critic sau macar so inteleg, […]

  21. animaloo

    well u stay in your chiloti outside, if u get my point 😀

    Si cum de unde venim toti? Ca si dacii: from the tracs

  22. a' lu' agramatu', if u get my point

    mda, asa cum unii nu vad pointul pentru care romgleza este atat de apreciata, asa nici altii nu vad pointul pentru care cineva ar alege se scrie folosind o romana infecta. caci daca romana infecta si plina de orori gramaticale e simpatica, nu inteleg de ce va freaca grija de romgleza altora…

  23. powerpuffcookie

    uf, ce ne-am incins. si toate astea pentru ca cineva (eu) si-a imaginat ca pe blogul sau poate sa scrie cum doreste. pentru ca, nu-i asa, nimeni nu e obligat sa-l citeasca. ce idee, zau, nush cum mi-o fi trecut prin cap. pentru ca m-am suparat, in special dupa ce-am citit post-ul tau pseudo-funny, o sa-ti dau replica soon, in romana. sau poate nu, ma mai gandesc, deocamdata sta foarte bine poza aia frumoasa cu peste in capul paginii.

  24. animaloo

    offff. Aparare tip gradinita. “ba pa matii”.
    linkul catre aici a fost dat doar ca model. tinta fiind mult mai multi oameni, unii chiar preteni. daca observi ti liniuta am apreciat pozele.

    Acum romgleza vs romana infecta.
    Romana infecta= folosita ca trademark (sa intelegi si tu, sa nu exagerez numai cu romana). motivul: sa para ca am umor unde evident lipseste 😀

    Romgleza = fita romaneasca unde o categorie de oameni simtindu-se superiori/inferiori incearca sa epateze folosind o limba de circulatie internationala. Daca ne amintim bine, romgleza nu face alceva decat sa urce peste romfranceza model furculision, prezenta la final de ani 1800 si inceput de ani 1900.

    si normal ca ma freaca grija. eu frec menta, grija ma freaca pe mine. e vorba de circuitul frecusului in natura 😀

  25. a' lu' agramatu', if u get my point

    foarte fain. ma bucur acum ca aflat si eu care e faza cu multimea de oameni care vorbesc infect romaneste: au trademark. eu credeam ca au avut doar note mici la romana la scoala… insa cum discriminarea e bad bad (adica nasoala, ca sa intelegi si tu), zic sa ne lasam in pace unii pe altii, sa ne vedem care de romana lui infecta, care de romgleza.

  26. animaloo

    offf. poi vorbim de romanea mea (cu accent pe mea) infecta sau pe romana infecta in general?
    dece sa ne lasam in pace? Lumea creste din critica nu din felicitari 😀

    intrebare serioasa: Numarul de pisici maxim/restaurant care este?

  27. powerpuffcookie

    5:) si 7 pentru Burj Al Arab

  28. animaloo

    da, da la Burj ai stergator de buda din aur. pardon din gold 😀

  29. La Vulturul « Placeri simple

    […] asa ca am iesit in oras impreuna cu niste prieteni. Si pentru ca duminica fusesem la un botez la apreciatul Vulturul, am zis sa traversam inca o data orasul si sa vedem mai bine despre ce e […]

  30. Paul

    Recomand si eu cu incredere Vulturul , mancare buna ,servire ireprosabila , nu astepti mult pentru comanda si nota de plata este ok !

  31. cookie

    paul, ce ti-a placut mai mult si mai mult din ce-ai incercat acolo?


leave a reply



Back to top