ghiveci de ardei cu ceapa si ceva ciuperci on the side
Mancare buna de te lingi pe degete, de la buni de la Arad, acest ghiveci simplu si ieftin e un rasfat sanatos. Se face cu ardei gras (rosu, verde, galben) si ceapa taiata mare (eu am pus si niste praz, ca mai aveam prin casa). Se calesc cu foarte putin ulei toate astea, pret de vreo zece minute.
Apoi se sting cu o cescuta de apa si se lasa pe foc mic, pana se inmoaie bine legumele si dispare zeama. Daca e nevoie, completati cu apa. Cand e gata ghiveciul, se adauga unu-doua oua batute lejer si se amesteca bine bine. Sare, piper si paine proaspata si e gata de mancat. De data asta eu m-am destarbalat si cu o tocana de ciuperci cu marar alaturi, nu de alta, dar asa de happy am fost sa gasesc ghebe congelate la Mega Image, ca nu m-am putut abtine. Si nu va mai zic de mancarea de ciuperci, ca v-am asasinat destul saptamana trecuta, o sa ziceti ca noi doar ciuperci mancam:)) Dar iaca poze, sa fie la dosar!
Va doresc pregatiri “furibunde” de Paste bogat si ne mai auzim precis zilele astea!
tags: ardei, ceapa, ghiveci, oua 4 comments »
April 2nd, 2010 at 11:46 am
Pai..hai ca ma bag si eu in seama 🙂
Ghiveciul asta imi aduce aminte de o mancare traditionala macedoneasca,piperchi tzargasiti (suna fancy,dar inseamna ardei prajiti).
Prajesti ardei grasi,adaugi rosii taiate bucati si branza.In functie de preferinte poti sa adaugi ceapa,ustouroi etc.
Acum mi-e foame 🙁
April 2nd, 2010 at 12:03 pm
hehe, da, seamana, si e drept ca bunica-mea punea si rosii cateodata, dar eu prefer varianta rosii-free, pentru ca iese asa dulce, nu acrisoara si usor acida cum e mancarea cu rosii:)
April 3rd, 2010 at 1:02 pm
ardeiul imi place la nebunie, fie copt, fie prajit, fie ametit in tigaie, fie crud in sandvis cu branza si paine alba proaspata. ne-bu-ni-e! pupi mult si Paste fericit, dragilor!
April 3rd, 2010 at 2:09 pm
Paste fericit si tie Zaz <3 Te pupam si te-asteptam in .ro:)