snitel de curcan si salata de cartofi

p1110095

Duminica m-am trezit cu o pofta groaznica de snitele si chiftele si costite la cuptor. Acuma, asa cum ma stiti voi pe mine, guess how I spent my Sunday;) Anyways, o sa va povestesc in doua vorbe nu atat despre snitelul de curcan (foarte foarte bun, e #2 pentru mine dupa cel de vitel si putin inaintea celui de porc, dar cu siguranta la mare distanta de cel de pui, care e de groaza), deci ziceam, nu atat despre snitel, cat despre salata de cartofi cu tot felul, din care am mancat intai la colega mea Cristina si la care am ramas cu gandul pana m-am invrednicit sa fac si eu.  Bun: cartofi fierti in coaja, curatati si taiati cuburi. Porumb, ciuperci la conserva, masline, castraveti murati, ceapa verde, patrunjel, sare, piper, maioneza si mustar dupa gust. E foarte foarte buna, credeti-ma, si daca n-as fi facut snitele on the side, as fi pus si putina sunca peste cartofi si toate cele. Si uite-asa, cand aproape ca am terminat de postat, imi dau seama ca austriecii mancau snitel cu Kartoffelsalat inainte sa ma nasc eu si Zazuza blogaia despre ele about two weeks ago, aici. Well, killer combo, satios si porcesc, ma rog, curcanesc. Pofta mare! Sau cum zice un nene la noi la birou: mancare la pofta!

Later edit: am uitat sa spun despre salata ca se mananca rece, langa snitelul cald abia scos din tigaie:D

tags: , , , 2 comments »

2 Responses to “snitel de curcan si salata de cartofi”

  1. Zazuza

    na, ca tocmai mi-am amintit: salata pe care ai facut-o tu am mancat-o de cateva ori la o buna prietena de-a mea. cred ca biata fata a ajuns la disperare, pentru ca noi voiam mereu cantitati din ce in ce mai mari. dar e cu adevarat geniala, cum bine ai zis si tu!!!

  2. Zazuza

    ps: ce bine ca in vikend avem cu famelia “Kartoffelessen” (nu de alta dar mi-ai facut o poftaaaaaaaaa) – adica ne vom pierde mintile si papilele gustative printre cartofi copti, salata de cartofi, “Kartoffelpuffer” (un fel de piure prajit?!) si Roesti. Ce o sa fie pe langa o sa raportez dupa…

Back to top