reteta easy peasy: cartofi copti cu urda si ou
Din categoria yumminess in less than 1h, cu decojit cartofi cu tot, avem in seara asta ceva ce sub nicio forma n-ar trebui mancat seara, dar, oh well, suntem slabi. Adica, ma rog, suntem grasi. Balba aside, avem asa:
Intr-un castron suficient de adanc cat sa lase loc de manevre amestecam urda cu putina smantana si o lingura de unt moale, sare, piper negru si cayenne, masline verzi fara samburi si marar tocat. Cred ca merge si putina ceapa, dar cum Pufix nu o sufera, am sarit-o de data asta. Cartofii se coc intregi la cuptor, apoi se decojesc, se taie rondele si se pun in tava unsa cu putin ulei de masline, ca sa se mai rumeneasca putin. Cand sunt gata, se rastoarna compozitia cu urda peste ei si se da iar tava la cuptor pentru 5 spre 10 minute.
La final se sparg patru oua in tava cu cartofi, asa, ca pentru ochiuri, si se lasa la cuptor pana se incheaga. Se mananca de urgenta fierbinti, cu smantana proaspata on the side sau cu castraveti murati. Foarte tare frate!
tags: branza, cartofi, reteta easy peasy 16 comments »
February 25th, 2010 at 9:43 am
offff the horror 🙂 cum sa ne faci sa cadem si noi in pacat cu asemenea oferte? pai sa te poti abtine???!!! si hai sa fim seriosi, o asemenea reteta prieste cel mai bine la lasarea intunericului 😀
February 25th, 2010 at 10:43 am
oh, yeah!!! genial!
February 25th, 2010 at 12:11 pm
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 🙂
February 25th, 2010 at 1:03 pm
Ce-ai patit Adi, ai alunecat? 😀
February 25th, 2010 at 7:32 pm
Hmmmm, cred ca as fi preferat o branzica mai sarata, dar pricep in acest caz amestecul verzilor masline. Si totusi, cu castraveti acri?! Mie imi plac cei in saramura, dar cred ca aici incap cei bulgaresti sa rimeze cu maslinele. Din motive strict calorice o voi savura doar din priviri…..
February 25th, 2010 at 8:12 pm
Catalina, daca ai probleme cu caloriile….RUN! (see what I did there?)
February 25th, 2010 at 8:15 pm
si cu branza sarata is foarte buni cartofii (like cartofi frantuzesti), dar trust me, combinatia de urda cu marar si cu (imens de) mult piper e grrrreat:D
February 25th, 2010 at 8:27 pm
@cookie Fix la cartofii frantuzesti ma gandeam, decadenta aia cu smantana si oua si cartofi… Urda cu smanta sau unt si mult, mult marar fac vara de pus pe pita, m-a intrigat interventia maslinara
@mishu Sa traiti, raportez: eu nu am probleme cu ele, ele au cu mine!
Si nu toate retetele hipocalorice sunt rele. Am postat la d-soara de fata la postul cu paste si ciuperci o reteta faina, dar m-am trezit tarziu, se sparsese gasca…
February 25th, 2010 at 8:35 pm
domnisoara:DDD me:DDDD how lovely! /clap of, mie nu-mi plac retetele hipocalorice usually, de fapt, ce spun eu, nu exista retete hipocalorice, doar mancare putina:)))
February 25th, 2010 at 9:05 pm
Gurmanda, deh! Dar când te asediază câteva (‘fo 7) kile, insistent, si tu faci strategii de evadare ca-n Prison Break, si ele nu si nu…. Oricum, mi se pare ca ne intelegem:)
February 26th, 2010 at 1:47 pm
mmm… foarte bun cred 🙂
February 26th, 2010 at 2:03 pm
alina, give it a try, nu o sa-ti para rau:D
February 26th, 2010 at 7:51 pm
cum exact ii coc in cuptor? cu tot cu coaja? ii infasor in folie de aluminiu? nu se crapa? cat ii tin acolo?
am multe intrebari ca sunt incepatoare. as vrea sa fac reteta asta maine sau duminica, arata delicios. as putea sa pun rondele de ceapa in loc de masline? nu`s mare fana masline.
multumesc anticipat 🙂
o seara placuta
February 26th, 2010 at 9:18 pm
Arata demential. Sper sa gasesc pe aici ceva care sa semene cu urda noastra. I loooove potatoes. Si se pare ca am ajuns in the land of potatoes. Wohoooo!
February 26th, 2010 at 10:47 pm
@maddy: cu coaja cu tot, in cuptor direct, fara folie, ii intepi din cand in cand cu o furculita, usually it takes about 45 minutes or so. cred ca ceapa verde ar merge mai bine.
@Americanca: orice branza will do I guess, doar sa nu fie ceva like cascaval.
February 28th, 2010 at 10:10 pm
Am prestat azi.. N-am avut urda insa am improvizat cu telemea, branza de vaci si crema quark.. am adaugat si bacon pt ca deh.. aveam carnivori la masa! 🙂 si ceapa. A iesit minunat si intr-adevar, foarte rapid! Super, multumesc pt reteta!