tocanita de iarna
Ok, recunosc, nu sunt deloc a veggie person. Pentru mine, legumele cele mai bune sunt cartoful, pastele si orezul:p De-asta ma impac asa bine cu bucataria nemteasca sau cu cea englezeasca, daca avem carne si mashed potatoes eu sunt cea mai happy. Well, auto-educatia, Boo-educatia si diverse boli ale mele sau ale celor dragi m-au ajutat sa inteleg ca there’s more to the world, dar cand vine iarna pot si eu sa ma prefac ca nu mai e sezon de cruditati si sa imi trag in cap o mancare cu carne si cartofi si muraturi on the side. The yumminess:D! Daca si pentru voi comfort food = cartofi, o sa va placa mult de tot tocana asta de iarna, cu pui si cartofi.
Incepem cu perpelitul in unt al bucatilor de pui bine uscate, sarate, piperate si date prin faina condimentata. Le dam deoparte, cat sa se fiarba la foc mic intr-o ulcica morcovii, ceapa rosie, cartofii, telina, pastarnacul si usturoiul, toate taiate grosier. Cu piper boabe, foaie de dafin si ceva verzitura (rondele de praz, patrunjel, marar, sau ce aveti prin casa si se califica).
Odata ce legumele s-au inmuiat, adaugam puiul si un buchet aromat de cimbru. Dregem de sare si piper si dam la cuptor la foc mediu, pana scade tocana de tot. Se mananca foarte bine cu muraturi si daca vreti cu adevarat porceala, cu paine de casa frecata cu usturoi, unsa cu unt si incalzita usor la cuptor.
tags: pui, tocanita 9 comments »
December 14th, 2009 at 10:01 pm
chiar suna delicios!!!
December 14th, 2009 at 11:33 pm
bun bun bun de tot 😀
December 14th, 2009 at 11:34 pm
eu am facut cu vita insa ceva asemanator pt ca nu imi plac aripile/ciocanelele de pui. am ceva impotriva oaselor de pe ele 😀
December 14th, 2009 at 11:36 pm
cum sa nu-ti placa aripile? dar sunt bestest:D
December 15th, 2009 at 1:20 am
nu stiu…nu imi place pielea care e prea elastica pentru gustul meu 😛 daca viata ar fi un mare piept de pui sau de curcan, lean meat all over, ar fi minunat 😀
December 15th, 2009 at 10:12 am
uuuuuu honorable mention intr-un post despre tocanita, i feel special! 😀
December 15th, 2009 at 8:47 pm
si pentru mine comfort food sunt cartofii 🙂
abia astept sa incerc reteta
boo, daca ai comments off te atac aici 🙂 – pretty pls mai scrie si tu ceva pe blog ca mi-e dor de posturi noi, sa nu te superi dar ador sa te citesc (esti ca o cioco buna)
December 17th, 2009 at 10:48 pm
Mi-era pofta sa mai ,,degust” ce-ai gatit. Si o sa am nevoie de inspiratie, because………… ma mut la casa mea, finely. Cu sot, copilut, oale, si toate cele. 🙂
December 18th, 2009 at 3:41 am
congrats flower:D ma bucur pentru voi, e o perioada faina, enjoy it! eu m-am mutat in casa noua anul trecut, acum ma simt deja veterana in bucataria mea:)