dezmat romanesc (1)
Misaki mi-a impartasit o idee grozava: cina multiculturala! Adica o masa cu mancaruri diverse, gatite de oameni care vin din diverse colturi ale lumii. Great!, mi-am spus, si imediat m-am gandit ce nice ar fi sa punem la cale o cina romaneasca, cu mai multe bucatarese – prietenele mele, si cu bucate din zonele geografice de unde se trage fiecare. Abia astept sa dam in fapta trebusoara asta, iar pana atunci, sa ne bucuram ca-i duminica si mancam mamaliga facuta de mama, fiarta strasnic, si nu pripita. Cu branza de capra si smantana buna.
Cu carnaciori subtiri de casa (casa altora, noi n-am facut inca, dar numai maine nu-i poimaine si acush vine Craciunul, sa vedeti atunci carnati adevarati!). Cu pastrama de pui si de berbecut, perpelita pe jar adevarat la Cornu si adusa intr-un suflet de cumnata-mea.
Fara usturoi, deoarece am uitat. Udata masa cu sprit de vin rosu, tot de la Cornu. Asa se mananca la romani, fir-ar sa fie. Si asa se mananca si la casa di Pufixes, in rarele ocazii cand alegem sa nu ne ingrijim de sanatate.
tags: carnati, mamaliga, pastrama 6 comments »
October 25th, 2009 at 8:05 pm
mamaliga lu’ doamna-mama-ta = mamaliga lu’ domnu’-tata-meu?
October 25th, 2009 at 8:26 pm
sa stii!
October 26th, 2009 at 8:17 am
^_^ Ma bucur ca micul meu comment a dat nastere la asa momente de fericire culinara 😀 Dupa cum arata, ati fi avut un succes fenomenal la cinele nostre din Japo! Asta imi aminteste de incercarea mea de a face salata de vinete pentru una dintre cine…mi-am afumat parul si tot etajul superior al caminului, chinezoaicele se intrebau mirate de ce nu porneste alarma de incendiu, coreenii veneau din 5 in 5 minute sa vada ce “caine” gatesc 😀 S-a comentat o saptamana, dar s-a si mancat in primele 5 minute 😀
October 26th, 2009 at 8:59 am
ospat in toata regula!
October 26th, 2009 at 9:47 am
And God made polenta and saw that it was good…
October 26th, 2009 at 1:38 pm
Si noi am avut cina din aia multi culturaala aici. Eu am dus placinta cu branza dulce si stafide care nu arata extraordinar dar s-a ras in 3 minute. Dar mi-ati facut podta de pastramaaaa :). Ca polenta avem si aici 😀