dezmat romanesc (1)

mamaliga-cu-smantana-si-carnaciori-de-casa1

Misaki mi-a impartasit o idee grozava: cina multiculturala! Adica o masa cu mancaruri diverse, gatite de oameni care vin din diverse colturi ale lumii. Great!, mi-am spus, si imediat m-am gandit ce nice ar fi sa punem la cale o cina romaneasca, cu mai multe bucatarese – prietenele mele, si cu bucate din zonele geografice de unde se trage fiecare. Abia astept sa dam in fapta trebusoara asta, iar pana atunci, sa ne bucuram ca-i duminica si mancam mamaliga facuta de mama, fiarta strasnic, si nu pripita. Cu branza de capra si smantana buna.

 crizanteme carnaciori

Cu carnaciori subtiri de casa (casa altora, noi n-am facut inca, dar numai maine nu-i poimaine si acush vine Craciunul, sa vedeti atunci carnati adevarati!). Cu pastrama de pui si de berbecut, perpelita pe jar adevarat la Cornu si adusa intr-un suflet de cumnata-mea.

pastrama mamaliga

Fara usturoi, deoarece am uitat. Udata masa cu sprit de vin rosu, tot de la Cornu. Asa se mananca la romani, fir-ar sa fie. Si asa se mananca si la casa di Pufixes, in rarele ocazii cand alegem sa nu ne ingrijim de sanatate.

tags: , , 6 comments »

6 Responses to “dezmat romanesc (1)”

  1. mazilique

    mamaliga lu’ doamna-mama-ta = mamaliga lu’ domnu’-tata-meu?

  2. powerpuffcookie

    sa stii!

  3. Misaki

    ^_^ Ma bucur ca micul meu comment a dat nastere la asa momente de fericire culinara 😀 Dupa cum arata, ati fi avut un succes fenomenal la cinele nostre din Japo! Asta imi aminteste de incercarea mea de a face salata de vinete pentru una dintre cine…mi-am afumat parul si tot etajul superior al caminului, chinezoaicele se intrebau mirate de ce nu porneste alarma de incendiu, coreenii veneau din 5 in 5 minute sa vada ce “caine” gatesc 😀 S-a comentat o saptamana, dar s-a si mancat in primele 5 minute 😀

  4. Zazuza

    ospat in toata regula!

  5. Mishu

    And God made polenta and saw that it was good…

  6. Bianca

    Si noi am avut cina din aia multi culturaala aici. Eu am dus placinta cu branza dulce si stafide care nu arata extraordinar dar s-a ras in 3 minute. Dar mi-ati facut podta de pastramaaaa :). Ca polenta avem si aici 😀

Back to top