risotto cu pui, dovlecel si sofran
Ce au in comun un risotto, un pilaf si un orez cu diverse (de exemplu cu legume sau cu ou)? Pai orezul. Pentru ca in rest sunt cat se poate de diferite. Pilaful traditional romanesc se face cu supa de pui si e mushy-legat asa, boabele de orez trebuie sa stick together, pilaful bun nu se alege bob cu bob si nu e afanat. Orezul cu legume se fierbe sau se abureste si se amesteca in tigaie repejor cu orisice, la modul democratic, adica fiecare bob e unic si conteaza. In fine, risotto-ul se face cu orez calit in ulei de masline si stins cu vin alb, se leaga cu unt, e tot mushy, dar nu ca pilaful, ci asa, mult mai fin si mai discret. Nu se face bulgarasi.
Un risotto fin si delicios e cel aromat cu sofran. Merge cu ingrediente cu gust vag-delicios, cum ar fi carnita de pui si dovlecelul. Fara alte fitze si figuri, maxim doua-trei frunzulite de patrunjel tocat. Supreavegheat indeaproape de pufix-the-cat, rositto-ul meu cu sofran a iesit absolut delicios, va zic. So ikea 2010:D! Da, sarbatorim cum putem aparitia catalogului, yey!
tags: dinner, ikea, orez, pui 5 comments »
September 15th, 2009 at 8:19 am
Vaaaai, Pufix the cat este demential. Nu mi-l dati mie?
September 15th, 2009 at 10:23 am
da’ sa stii ca am vazut la noua mea pasiune GR, ca si la risotto se pune supa de diverse.
oricum, eu n-am facut orez niciodata-n viata mea, asa ca nush de ce ma trezesc vorbind :p
September 15th, 2009 at 3:49 pm
dada, se pune supa cand e nevoie de extrazeama, dar se pune musai alcool in prima faza. oare cum ar fi risotto cu cola?
September 15th, 2009 at 3:54 pm
imi si imaginez ce-ar raspunde gordon ramsay la sugestia ta :)) involvă the F word. and it’s not Food… :p
September 15th, 2009 at 5:22 pm
the next level – Jambalaya