cod cu sos de (mult) vin si capere

  copy-of-p10705521 copy-of-copy-of-p10705521

pentru ca lupta cu senzorul de gaze (activat aiurea de mancarurile cu vin gatite la aragaz) a fost castigata momentan de senzor, am zis ca de data asta gatim cu aburi captivi, la cuptor, in vas de yena cu capacul bine pus, sa nu “transpire” nimic. sa stiti ca nu m-am zgarcit deloc la vin, asa incat, la consumarea preparatului, ideal ar fi sa ne aflam in intimitatea caminului nostru si sa nu punem mana pe volan mai devreme de 12h;). really.

copy-of-p1070513 copy-of-p1070517

pentru sos, dam in clocot intr-o ulcica vinul cu verdeata tocata mare, capere, putin unt, sare si piper din belsug. in vasul de yena potrivim pestele uns cu ulei de masline, sarat si piperat, morcovii tineri, cu codite cu tot, ciupercile intregi si prazul. turnam sosul fierbinte si dam la cuptor pret de o ora. cand mancarea e aproape gata, o lasam sa simmer putin fara capac, pana capata o culoare coapte-aurie. se serveste cu cartofi fierti. hic!

tags: , , 8 comments »

8 Responses to “cod cu sos de (mult) vin si capere”

  1. paffa

    In sfarsit nu stau doar sa salivez la retetele tale ci pot sa le pun in practica. Me extremely happy!!!

  2. powerpuffcookie

    draga paffa, de ce in sfarsit?:)

  3. paffa

    din pacate eu de vreo 20 de ani sunt un fel de pufix … si nu, nu am 40 ci doar vreo 27 ;)) mai pe scurt 2 sarmalute si direct internarea la spital. soooooooo pana acum am urmarit din umbra si am admirat (drooling) porc, aripioare, sosuri, unt sau slaninuta si mi-am imaginat ce yummy ar fi.
    acum ca ai trecut la diet food punem si in practica. salata cu somon si codul au iesit absolut yummy!

  4. powerpuffcookie

    yey:D you give new meaning to easy peasy! questul pentru mancaruri de regim gustoase merge inainte sa stii, cel putin pentru cateva saptamani de-acum incolo, asa ca drop by for inspiration whenever you feel like it:D

  5. dianam

    ok, ok, dar as vrea tare mult sa stiu ce anume este capere. este un soi de branza sau? sa stii ca eu sunt o gurmanda, dar de abia acum am intrat in aria asta a mancatului, adica partea cu preparatul mancarii…so, i’m new in domeniu la cei 24 ani ai mei..urmeaza la anu sa ma casatoresc si trebuie sa invat cat mai bine sa gatesc…ma antrenez dupa tine 😉

  6. powerpuffcookie

    draga diana, caperele sunt niste muguri comestibili ai unei plante mediteraneene, un soi de fructe de padure, dar verzi. care se mananca murate in saramura si dau o savoare deosebita salatelor, preparatelor din peste si pastelor. se gasesc si la noi, la borcanel, si arata cam asa: http://en.wikipedia.org/wiki/Caper.

  7. dianam

    ahaaaa…am ramas cu gura cascata..da, e ceva deosebit! nu am mai mancat asa ceva…suuuper interesant….da’ tu de unde stii atatea chestii?ca si mie imi place sa mananc italieneste adica mediteraneeste,da’ nu reusesc sa gatesc si tot ce mananc ca tine…

  8. dianam

    miau! multumesc mult

Back to top