oua in casuta de carne
saptamana trecuta mi-au venit frumoasele carti de bucate comandate de pe amazon (more on that later:D) si din sute si sute de retete minunate mi-a sarit in ochi aceasta, ii spun ei Scotch Eggs, dar de fapt is niste oua fierte in casuta de carne. nerecomandate cardiacilor sau celor care tin diete.
sa incepem, zic. amestecam carnea tocata de porc cu ceapa verde si condimente (cimbru, cayenne pepper, sare)
daca vrem ca amestecul sa aiba o textura mai smooth, putem sa-l trecem printr-un food processor. luam o mana de carne si facem asa un fel de turtita. in centrul ei punem oul fiert tare si dat in prealabil prin faina. apoi ii facem hainuta. e important sa fie complet acoperit.
guguloiul astfel format se da prin ou batut si apoi prin pesmet.
se prajeste (din pacate) in mult ulei, care sa acopere “chifteaua”. m-am gandit initial cum sa fac sa fie mai dietetic, dar honestly, nu cred ca iese daca puneti prea putin ulei. o sa se crape sigur hanuta de carne si nu o sa fie yummy. asa ca am zis “to hell with it” si am depasit momentul:)) wtf, nu e ca si cum mananc asa every day:p
side dish pentru asta: o salata usor acida. in cazul nostru, o rosie gigant, foarte yummy si, vorba unei colege, 100% naturala! si pentru ca era foarte tarziu si nu mai judecam limpede, ne-am tras in cap si niste cartofi noi prajiti, cu branza rasa peste. mda…
tags: carne tocata, oua, porc 2 comments »
May 13th, 2009 at 8:30 am
totally off food topic: daca aveti gunoaie de reclamat, asteptam poze & info despre locatie si data cand le-ati vazut, la adresa mea de mail (apare in comment). @ food topic: de cand am vazut postul asta, lesin de pofta :))
June 19th, 2009 at 10:54 am
noi le mancam reci la picnic, cu mustar extra iute!