life. or something like it.
Momentul ăla super awkward când mergi pe stradă și te întâlnești cu un om despre care nu mai știi nimic de douăjde ani. “Și… tu ce-ai mai făcut?” De parcă cineva ar putea vreodată să răspundă altceva decât “bine”. De parcă n-ar fi trăit, în tot acest timp, o viață imposibil de rezumat între două tramvaie. “Mă bucur că te-am văzut!”, îi zici, tăvălindu-te în disconfort.
N-am mai scris din februarie. A fost un început de an greu, care m-a aspirat, pur și simplu. Abia recent a început să mă scuipe înapoi, pe bucăți. Susan Miller zice că the dog days are over, gata cu cele 5 planete retrograde care ne-au belit feng shuiul, de acum, numai miere și lăptic. Ce să zic, să fie primit.
Eu
- Am fost la Paris în ianuarie. Nu mai fusesem. Pulverizata de frică, m-am urcat în avion pentru prima oară din 2009 încoace. M-am întors vie și nevătămată, dar mi-am lăsat circa un atriu și un ventricul pe-acolo, mi-au căzut pe jos când m-am aplecat de la etajul doi al Tour Eiffel-ului ca să-mi fac un selfie cu viața pe care ar fi trebuit, mai exact, să o am. Parisul e minunat. Parisul în ianuarie e și mai așa. Nu cozi interminabile, vreme numa’ bună de mers în neștire, fără hartă. Mâncare bună peste tot. Bere la 8 euro paharul. Și cea mai multă viață în ciuda morții pe care am văzut-o vreodată într-un oraș. Poate într-o zi apuc să povestesc mai multe. Dar până poimarți, las aici niște poze.
- M-am organizat în sfârșit cu myfoodcoach.ro, știți, pentru treaba mea cu food coaching-ul. Mi-am dorit o separare a lucrurilor, am crezut că am să pot scrie și aici, și acolo. Până acum nu prea mi-a ieșit, dar perseverez. Poate la vară. The business is good, însă. Asta e bine. Să vă uitați. Dacă vă place, să știți ca eu l-am făcut, de la zero, în două zile. Dacă nu vă place, să știți că nu l-am făcut eu.
- M-am reapucat ghebos de World of Warcraft, după o pauză de câțiva ani buni. Îmi lipsea. Rabbitheart, level 100 Assassination Rogue, look me up, sunt fioroasă 🙂 Abia aștept să merg la film pe 10 iunie, mi s-a făcut pielea de găină la trailer, când am văzut frânturi din universul pe care îl îndrăgesc activ de 12 ani. M-am lipit de o ghildă de nordici, băieți buni. Am aflat cu această ocazie că suedezii beau lapte cu galoanele, zilnic. Care laptele lor are 6% grăsime. Ce chestie.
- Am fost la mare în aprilie. Mă uscasem de dorul ei. M-am dus la Popasul Pescarului, ăla din Olimp. Era pustiu. Curat. Minunea lumii. Am mâncat vulpe de mare și m-am întors în aceeași zi. Like a boss. Like my own boss.
- Am fost la Valea Verde. Nu am răbdare să povestesc toate felurile în care acest loc este deopotrivă foarte mișto și foarte aiurea, dar am scris review pe tripadvisor, nu vă duceți fără să spicuiți pe acolo, că după aia o să aveți așteptări mari degeaba, ca noi. Ignore the typos, știu, va fi foarte greu.
Aștept cu interes (moderat!) această vară, în care se pare că muncim pe bani de spart la festivaluri și concerte (not bad, not bad at all!). Și pentru că vorbim de asta, prietenii mei (care se știu) lucrează de multă vreme la un festival al halelii, practic. Gourmet Festival se cheamă, are loc în perioada 3-5 iunie la Băneasa Mall și aduce împreună cele mai tari restaurante (din parcare în parcare), care vor executa de la street food până la fine dining, timp de trei zile. Destul cât să punem niște kile și sa ne vedem cu bine apoi pentru un workshopuleț fulger de, cum ar veni, slăbit urban.
Biletele de acces la Bucharest Gourmet Festival sunt disponibile online pe www.gourmetfestival.ro și www.myticket.ro, precum și la Diverta. Costă 15 lei pe zi sau 30 de lei abonamentul pentru toate cele trei zile de festival. Copiii sub 14 ani însoțiți de părinți au acces gratuit Mai multe despre asta pe https://www.facebook.com/gourmetfestivalromania și pe www.gourmetfestival.ro.
Îmi cer scuze pe această cale că m-am trezit să scriu despre evenimentul foodie al anului oarecum la spartul târgului, dar uneori shit happens, alteori life happens și apoi mai vin și împreună.
Să ne vedem sănătoși și mai des, nu din întâmplare pe stradă 🙂
tags: gourmet festival, life, news, paris, valea verde, world of warcraft 4 comments »
May 31st, 2016 at 9:46 am
Dubios este anul acesta si sper ca aceasta Susan Miller sa aiba dreptate, ca eu nu am chef sa o tin asa pana la anu’ 🙂
Ce bine ca ai postat aici ca am si eu o intrebare/plangere/dorinta/speranta in legatura cu celalalt site. La sectiunea Juicy Bits apar ultimele cinci articole din your wisdom si nu le gasesc deloc pe cele din trecut. Este vreun loc ascuns pe care nu l-am observat eu? Daca nu exista, eu zic ca ar fi dragut sa il creezi. Eu a trebuit sa scotocesc prin facebookul tau ca sa transmit mai departe un articol de acolo.
June 7th, 2016 at 4:17 pm
Hello! Eu te stalkui de multi ani si de mult timp ma macina o intrebare: unde e Puffetta? Is she still there?
June 15th, 2016 at 9:34 pm
Am citit review-ul de tripadvisor, lucruri similare am patit si noi la valea verde…
Eram gravida -foarte vizibil – si am primit desert cu alcool fara sa mi se zica – am aflat gustand, salata de vinete era cu maioneza cu oua crude si nu iti spunea nimeni etc.
La prima cina acolo toata lumea manca o super friptura de porc si noi am primit “chicken sous vide”, care este niste bucati urate de pui cu paste Barilla (am tras cu ochiul la bucatarie). Am aflat pe urma ca toata lumea primea in prima zi puiul ala, indiferent care e meniul zilei. In a treia zi noi mancam ceva salata cu vita si erau niste amarati care primeau “the chicken”
To cut the story short, eu as incerca viscri 125 data viitoare :).
February 20th, 2017 at 5:23 pm
Este 😀 Copil batran asa…