food coaching, această rață-porc meets sexy-unicorn-cu-coama-roz. care e treaba, cum ar veni.

salata cu conversi

În primul rând, vă rog să observați strădania mea de a scrie această postare cu diacritice. Căci dacă până acum m-a ferit Dumnezeu, de când cu treaba Cooku Bau, mi s-a infundat. Pardon, mi s-a înfundat. Căci căci căci cu ă, noi la Cooku Bau scriem îngrijit, nu ca noi la easy peasy, unde ne doare la basca. Și prin asta înțeleg bască.

Așa. Apoi, vă rog să observați cinstita salată pe care a asamblat-o ma’ friend Geami azi la prânz, la care singura mea contribuție a fost “să punem și sumac, daaaa, neapărat!”. Dacă mă gândesc bine, am cedat și o conservă de năut de la SunFood, pradă de blogger. Deci e clar că salata asta nu ar fi putut exista fără mine, chiar dacă doar eu mi-am pus năut în ea. Mi s-a părut că merge bine cu varza roșie, porumbul, roșia, castravetele, ardeiul, ceapa verde, piperul pe înecate și, repet, sumacul, ah, sumacul! Pe deasupra converșilor, am și pozat salata în grădină, că avem grădină. Și deasupra capului, în vița sălbatică, o porumbiță își crește puii după toate regulile attachment perăntingului. Enough said.

După toate aceste confesiuni de importanță crucială, ce ar mai putea urma, vă gândiți. O cafea fără zahăr (the only way to drink it properly) (numărul trei, observați și că romgelza este încă puternic încurajată pe acest blog, deoarece nu m-am plictisit să primesc comentarii scrise într-o română cel mai adesea fabulos de jenantă, de la gramatică și până la punctuație, în care niste cetățeni pe care îi roade pizma mă admonestează ghebos că mutilez legacy-ul lui Pruteanu sau ceva). Deci, spuneam, o cafea fără zahăr și o poveste scurtă despre ce face un food coach, în cazul de față întâmplându-se, deloc întâmplător, să fie vorba despre mine.

Să o luăm simpatic, cu niște FAQ.

1. Cu ce se mănâncă un “food coach”?
Un O “food coach” este o cetățeancă de-aia de înghite în sec și face luminițe în ochi atunci când vorbește despre mâncare. Așa de mult iubește ea mâncarea, încât și-a construit în jurul ei o întreaga, rotundă și normo-ponderală persoană. Știe cum să mănânci ca să fii fericit. Știe cum să mănânci ca să-ți fie bine. Știe cum să mănânci ca să nu te plictisești cu spume. Și, most importantly, știe cum să te învețe toate astea.

2. Ce livrează un food coach?
Un food coach livrează planuri alimentare. Pe scurt, îți dă scris negru pe alb meniul exhaustiv pe o săptămână. Adică tot ce urmează să mănânci, până în cel mai mic detaliu, până la ultimul sâmbure de pepene roșu ingerat accidental.

3. Cum te ajută asta?
Păi depinde de obiectivul tău. Dacă vrei să slăbești, slăbești. Dacă vrei să te îngrași, te îngrași. Dacă vrei să nu-ți mai bați capul cu ce mai mâncați și voi, gizăs, iar această întrebare, se rezolvă și asta. Poate vrei să te organizezi mai bine în jurul mâncării. Sau poate vrei să cheltuiești mai puțini bani pe mâncare. Whatever. Tu ai o frământare re’ la mâncare și în loc să te frămânți tu, se frământă altul, căruia, coincidentally, îi și place treaba asta. Shocking, I know:))

4. Care e diferența dintre un food coach și un nutriționist?
Nutriționistul abordează mâncarea din perspectivă mai ales științifică, rareori pasională. Mai ales mercantilă, rareori omenoasă. El îți zice așa, de exemplu: fetiță, dacă vrei să slăbești, nu mai mânca tu ciocolată. Și nici pâine. Și mănâncă ce scrie pe foaia asta. Și dacă n-ai putut, e vina ta. Și dacă n-ai slăbit, plătești oricum. Și dacă ai slăbit cu foaia mea, șansa ta să te menții e să repeți ad nauseam ce scrie acolo, că de învățat nu ai învățat nimic, practic. Sau să zicem că ai învățat să te abții, ha ha, ce glumă bună, de parcă omul ar fi fost zămislit cu darul abținerii, știi. De parcă fructul oprit ar fi fost vreodată altfel decât singurul lucru care ne inoportunează fericirea maximă, plenară și adevărată. Again, ha ha.

Food coach-ul, pe de altă parte, zice așa: nu există ceva ce nu ai voie. Nu există să mănânci ananas înainte de fiecare masă (true story! oamenii au dat bani la nutriționist ca să primeasca așa magie cu perje de sfat). Nu există să mănânci altfel decât omul normal, doar pentru că ai un focus în zona asta. Nu ești pedepsit, nu ai ciungă-n păr. Planul tău nu e stas, nu seamănă cu al altuia. Se face pornind de la preferințele tale, timpul tău, magazinele tale, wish list-ul tău punctual, din fiecare săptămână. Se face cu drag de mâncare și suflet de om. Nu conține nimic din ce ție nu îți place să mănânci. Food coach-ul îți dă inspirație. Îți caută și îți pune în plan rețete, că poate te-oi fi săturat de brânzica de casă. Stă de vorbă cu tine în timp real. Te învață, nu te ține într-o codependență bolnăvicioasă, legată de o coală trasă la xerox, cu pretins unica posibilitate de a ajunge unde vrei tu. Te susține. Nu repetă lucruri de la o săptămână la alta, pentru că parte din talentul lui e să te surprindă. Să te uiți joi la planul care va să înceapă de luni și să zici: FUCK ME! Abia aștept să încep! Un plan alimentar bun, făcut de un food coach jmecher, este ăla care te reprezintă în așa mare măsură încât emoția cu care se însoțește este pure joy. Și din stare de pure joy, poți să faci orice. După cum din stare de privațiune și n-ai voie aia și aia, slabe șanse să-ți atingi vreun obiectiv food related. Cam așa.

5. Otrî șoz?
Nu orice om are nevoie de food coaching. Unii oameni au deja o relație bună cu mâncarea. Alții nu o au, dar prefera dieta Dukan (am și eu un fix, huo!:)). Alții nu găsesc înspăimântător și dezagreabil să-și cântărească mâncarea și să-și numere caloriile, că doar de aia există MyFitnessPal. Alții plătesc 93 de lei pe ședința săptămânală la nutriționist, ca să fie cântăriți și responsabilizați în cadru festiv. Există chiar și oameni care se abțin cu succes. Pentru toți ceilalți, un food coach ar putea fi o idee bună. Mai ales dacă e un food coach simpatic, like me:))

PS: ana la easypeasy.ro, finally am adresa asta activă, după “decât” cinci ani jumate de blog. Scrieți, ocupați căsuța. Dacă aveți întrebări, eu mă bucur. Coz boy oh boy, I love to talk:)

PPS: Ați avut parte de my tender loving care? Să curgă testimonialele:D Căci decât să mă laud singură, mai bine împreună să ne lăudăm:)) Three, two, one… go. Ce a făcut pentru voi food coachingul vieții și cum se compară el cu alte experiențe din aceeași zonă?

tags: , , , , 37 comments »

37 Responses to “food coaching, această rață-porc meets sexy-unicorn-cu-coama-roz. care e treaba, cum ar veni.”

 1. Ana

  Deci mie-mi place așa mult cum povestești că mai c-aș avea nevoie de consiliere de mâncare d’ăsta :)))

 2. Ana

  Mi-a ieșit cu-n ă în loc de a, vă prindeți voi unde 🙂

 3. Geami

  acum ceva ani am încercat treaba cu nutriționistul, mai precis, după ce n-am mai alăptat. și a fost trist trist. o foaie cu ceea ce bănuiesc că era un xerox pentru toate clientele care treceau pragul cabinetului. după o primă săptămână în care am suferit groznic de foame am fost întmpinată cu un “cum a fost? mă gândeam ca săptămâna ce urmează să vă dau un meniu mai strict.” Whaaat??! Am îndurat o vreme și apoi, evident, am pus la loc tot ce am slăbit. Cu food coaching-ul, on the other hand…ce-am mai mâncat în prima săptămână în care am slăbit un onest kilogram! mamă – mamă! am avut voie chiar și înghețată. De 2 ori! HA! Singura “problemă”: să îți faci timp să mănânci 🙂

 4. Raluca

  De 7 saptamani Ana sta pe frigiderul meu, lipita cu magnet PeepaPig (asa s a nimerit sau creierul meu mi a spus: faci treaba sau ajungi ca PeepaPig).

  La inceput a fost greu o sa conving sa incepem ca mi a zis ca eu nu am nevoie de ea. Eu nu vroiam neaparat sa slabesc,vroiam sa mananc mai sanatos. E mai greu cu oamenii astia pasionati, care nu fac asta ca niste mercenari.

  Desi aveam niste limite, nu imi era foame, pentru ca limitele tineau de bunul simt, pe care nu il mai avem cand vine vorba de mancare.

  Asa ca, fara sa imi fie foame, fara sa balesc si sa visez la cine stie ce carne cu cartofi prajiti (asta pentru ca era inclus in meniu:)) am slabit 7 kg in 7 saptamani.

  Asa ca o iau in brate cu drag, ii multumesc si va fac si voua recomandarea sa incercati o colaborare cu aceasta tipa foarte misto, pasionata de mancare, de gatit si de sanatate.

  Si totul e personalizat.

 5. Paula

  Stiti cum e sa vina ora mesei si sa iti vina, la propriu, sa plangi? Sau sa iti vina sa vomiti doar cand simti mirosul unui aliment, pe care il mananci zilnic de doua saptamani, pentru ca asa scrie pe foaia data de nutritionist ca trebuie? Eu stiu. Problemele mele legate de mancare nu numai ca nu au fost rezolvate, dar au fost mult agravate de cei 3 nutritionisti pe care i-am vizitat. Cu toate astea, nu mi-am pus problema ca o fi abordarea lor gresita, am crezut ca e vina mea, ca nu sunt eu suficient de disciplinata, nu am destula vointa, sunt prea mofturoasa. Credeam ca asa trebuie sa fie, greu. Ca o pedeapsa pentru faptul ca mi-am permis sa acumulez atatea kilograme in plus. Apoi, am cunoscut-o pe Ana si totul s-a schimbat. In primul rand, a schimbat complet modul in care privesc treaba asta cu slabitul. Mi-a DOVEDIT ca nu trebuie sa fie monoton, fad si repetitiv. Ca pot astepta masa urmatoare cu bucurie, nu cu lacrimi. Asta a facut minuni pentru moralul meu. Apoi, am constatat imbunatiri pe partea fizica: am scapat de balonarea permanenta, tenul meu arata mult mai bine si am mult mai multa energie. Si tot datorita planurilor ei iscusite, sunt multe zile in care gatesc din planurile ei pentru intreaga familie, ceea ce inseamna ca nu doar eu mananc mai sanatos, ci toti 3. Lucru pe care cand veneam de la nutritionist cu vesnicul “piept de pui la gratar cu salata de salata” nu il puteam face, ca restul familiei nu avea nicio vina :)) Si apropo de pieptul de pui, pe care eu sustineam sus si tare ca il urasc, am gasit deja doua retete din planurile facute de Ana pe care le iubesc, cu piept de pui cu tot. Multumesc Ana pentru tot! As mai avea de spus, dar deja m-am intins destul.

 6. Anca

  Eu traiesc in casa aia de turta dulce unde era sa sfarseasca tragic Hansel & Gretel. Adica intr-un cake shop, unde zilnic miroase a ciocolata si a tot ce e mai sfant pe lume (fistic, vanilie si did I mention, ciocolata, saci de ciocolata!) Inevitabil daca esti om si nu ana de la easy peasy (muhahaha) o sa vrei sa mananci ceva dulce in fiecare zi, ca e la indemana si pentru ca stii ca-s bune. Cateodata o sa vrei sa manaci, sa spunem, tort cu ciocolata la cafea, in loc de mic dejun, ca si asa n-ai vreme sa faci mic dejun. Long story short, needless to say ca si eu si consortul aveam diverse kg dosite mai mult sau mai putin cu gratie pe dupa tricouri tot mai largi. N-am reusit niciodata sa il conving pe sotul meu sa tina vreun regim, nici macar ca sa ma sustina pe mine. Dar planul asta e ceva asa, n-as zice magic, dar close to it, poate pt ca nu seamana a regim si poate pt ca da, am mancat si inghetata si n-am pierdut doua saptamani de rezultate pt asta. Revelatia maxima pentru mine a fost ca de fapt am vreme sa iau un iaurt la micul dejun in loc sa manac tort si ca pot sa incropesc o cina cinstita cu minima planificare. Mie rezultatele mi se par spectaculoase, nu atat pentru ca slabesti (which u do, el 7 si eu 3 & counting) ci pentru ca mi-am creat o rutina alimentara pe care nu o credeam posibila din pricina programului haotic pe care il aveam.

 7. Carmen Radut

  Dupa prima discutie cu Ana, am simtit ca de data asta voi reusi. Asta se intampla acum aproape 4 luni, si de atunci nu am mai baut deloc bauturi carbogazoase, am avut zile in sir in care nu am mancat zahar si nici indulcitori, am slabit 4 kg si, desi nu am respectat tot timpul toate principiile, nu le-am mai pus inapoi. Are Ana un talent, har, nici nu stiu cum sa il numesc – pur si simplu te face sa crezi ca poti, ca nu e o pedeapsa, ca nu e un chin, e doar logic si normal si firesc sa mananci asa, iar partea cu slabitul o sa vina si ea, pe cale de consecinta. Doar ca, cel putin pentru mine, efectul primei discutii a inceput sa se stearga in vartejul zilnic, si de-aia mi se pare minunata aceasta idee de food coaching, unde zana cea buna, coach-ul aici de fata, e disponibil pentru oricand ai nevoie de un refresh, de un nou imbold ca sigur poti, de o idee cand ai deviat cam mult de la traseu, de confirmarea ca e un drum lung, ca ai voie sa te poticnesti, dar ar fi stupid sa renunti, pentru ca sunt atatea efecte minunate just around the corner.
  Nu pot compara experienta asta cu nici o alta din aceiasi arie – gen nutritionist, dietetician, etc, pentru ca pur si simplu e altceva; nu iti da peste, te invata sa pescuiesti, si ajungi sa te intrebi cum ai putut sa traiesti fara sa stii sa pescuiesti atata timp 🙂
  Multumesc, Ana!

 8. Diana V

  Planurile Anei au fost singurele care au dat rezultate fara sa simt privatiune, fara sa mor psihic (ca la Dukan) si evndet ca fara foame. Le voi relua cat de curand.

 9. Alexa M

  Acesta este un reply fara diacritice 🙂
  Am un copil mic si un job full time…si imi place mancarea de mor…insa nu as da timpul cu fetita mea pe cel de stat la cratita….asa ca intalnirea cu Ana a venit manusha. Ce-mi place in povestea cu food coaching-ul?
  – e customizat pentru mine, tinand cont de preferintele mele si timpul pe care il am pt bucatarit
  – nu primesc o lista de NUURI, ci una de retete faine, simple, delicioase si foarte sanatoase
  – da, pot sa beau cafeaua fara zahar si exista zile intregi la rand in care nu am pus gura pe ciocolata-acum 7 saptamani as fi jurat ca nu pot sa fac asta
  – am redescoperit gusturi, condimente, arome
  -ma simt mai aproape de scopul meu final (acela de a manca sanatos) si ma bucur sa vad cum kg se topesc amical
  In plus, Ana e o tipa foarte faina, un adevarat partener in atingerea obiectivelor personale. Si asta e grozav.
  Sunt recunoscatoare ca imi esti aproape.
  Over and out.

 10. Andra

  Off, ca daca nu ar fi fost Ana si acum as fi mancat covrigei cu sana si as fi zic ca lucru mai bun ca asta nu exista pe lume. Si as fi crescut si crescut mai ceva ca Alice in Tara Minunilor, ca deja ajunsesem pufoasa la 64 kg. Si la cei 160 cm ai mei, asta nu era deloc, dar deloc flatant. Da’ m-a luminat Ana, si m-a luat cu binisorul si mi-a aratat ce de variante bune pt mic dejun exista pe lume, mult mai bune decat covrigeii cu sana. Si ca ia uite, seara poti sa iti gatesti repede de tot niste chestii asa de misto si gustoase… si culmea, nici foame sa nu iti fie tot timpul. Si uite asa, in 2 luni am slabit eu 8 kg si bonus, am primit stima barbatului fiindca la noi in casa a inceput sa se gateasca mai des, mai sanatos si mai gustos, ca in final despre asta e vorba. Sa slabesti sanatos, sa mananci gustos si sa fii satul. Saru-mana pt masa, Ana! 🙂

 11. Eliza

  Ana a fost taxiul meu limuzina catre minus 10 kg. A inceput asa lin, mi-a facut un plan misto in care mi-a integrat obiceiurile culinare ale familiei si preferintele fara de care nu s-a putut, m-a sfatuit, m-a invatat cum sa mananc, cum arata o farfurie sanatoasa, mi-a adus aminte sa fiu cuminte, m-a intrebat si m-a inteles cand nu am putut si uite unde am ajuns. E blanda si intelegatoare, e inteligenta si empatica, stie foarte bine sa te motiveze si sa te ridice si stie tot ce o intrebi.
  Asa ca go for it, eu mai vreau o tura.

 12. Andreea

  Buna Ana,

  Cum poti fi contactata pentru mai multe detalii legate de ”food coaching” ?
  Multumesc frumos,

  Andreea

 13. cookie

  hei andreea:-) am adresa de mail in PS, ana at easypeasy punct ro

 14. ioana

  ana, faci minunile astea si daca nu-mi place si nu vreau sa gatesc (la mine pana si taiatul legumelor pt salata se cheama gatit)? please say yes 🙂

 15. cookie

  ioana, presupun ca mananci, nu?:)) asta e singura conditie, sa mananci mancare. restul sunt variabile cu care ne jucam, le aruncam in sus, le dam de pereti, de-astea:))

 16. cookie

  adica yes, cum ar veni:)

 17. cookie

  paranteza: am cele mai marfa testimoniale, invidia marketerilor, jur:) multumesc, fete dragi!

 18. Andie

  Uai cat de bravo! Chiar ca ti se potriveste manusa! Mie sa-mi spui tu, fata draga, daca faci consultanta si la vegetarieni/vegani si alti sectanti recunoscuti. Sa stim, dom’le!
  Te pup si-ti doresc milioane de succese, uite-asa schimbi tu lumea one meal plan at a time!

 19. paffa

  you go girl!!!! eu in timp am dezvoltat o relatie sanatoasa cu mancarea, dupa ce am citit de mi-au iesit ochii din cap. acolo unde ai avut tu un rol (de care nu stii) e ca blogul tau m-a convins sa gatesc, fara sa o resimt ca o corvoada. am aflat cu uimire ca poate sa fie simplu, rapid, gustos si sanatos chiar daca nu e salata. asa ca, imi imaginez what kind of magic you do as food coach. aaaaaaaaaa, si mi-ai mai revolutionat cu ceva viata! meal plan-ul l-am gasit magnific!!!! din moment ce am aplicat metoda, am inceput sa economisesc si sa nu ma mai trezesc in mijlocului gatitului ca imi lipseste nu stiu ce ingredient esential 😉
  sooooooo, cred ca potrivit e sa iti urez si tie succes, cat si celor antrenati de tine. sunt sigura ca vor descoperi alaturi de tine ca food is our friend, not our enemy

 20. CAT

  pfooaaaaiiii, imi vine sa mananc o ciocolata-ntreaga de invidie pe fetele astea cu testimonialele! 😛 Food Fairy, zi drept – a cata pe lista de asteptare sunt? 🙂

 21. cookie

  CAT, click click mail, facem loc;)

 22. Alina

  Ai scris si au scris asa de frumos incat o sa iti trimit un mail; promit ca va fi un adevarat challenge pentru tine; sigur nu ai gasit oameni mai mofturosi ca mine, sau mai bine zis ca sotul meu, pentru care gatesc.

 23. cookie

  @Andie: thx, girl:D la vegani nu ma bag, la vegetarieni da.

 24. cookie

  @paffa: ce dragut, mai, multumesc:D si foarte tare ce ti-a iesit tie:)

 25. Lee

  Ok, m-ai convins! I am soooo sending you an email:)

 26. Andreea, mama de gemene :P

  Inca de cand i-am cerut Anei to be my sweetfully food coach si ea a raspuns “I do, I do” :-)), am stiut ca de data asta am ales cea mai potrivita solutie pentru mine. Si care sunt convinsa ca ma va duce unde vreau si ma va tine bine infipta acolo.
  Si eu am vizitat nutritionisti, am tinut regimuri drastice (never ever Dukan, huooo si d’aici :-)), am slabit, dar am revenit inapoi.

  Chiar inainte sa iau legatura cu Ana, am tinut regimul primit de la ultima nutritionista. Timp de 3 saptamani am urmat cu strictete tot ce scria acolo. Am clacat mizerabil in a 4-a, dupa ce ma saturasem de cereale cu lapte la micul dejun (in fiecare zi), 3 tipuri de salata la pranz si mai nimic la cina (in ideea ca o sa slabesc mai repede – wrong!!!).

  Asa am ajuns sa ma gandesc ca am mare nevoie de ceea ce livreaza Ana. Sunt buna la organizare si urmat ordine :-), asa ca mie una mi se potriveste manusa ceea ce ofera food coacherita noastra dedicata si pasionata.
  Sa ma trezesc joi cu un plan scris, cu ce trebuie sa mananc saptamana viitoare, astfel incat stiu si ce trebuie sa am prin casa si ce trebuie sa pregatesc mai din timp, IT’S HEAVEN for me!

  De 4 saptamani incoace, mananc zilnic 3 mese ca lumea si 2 gustari, mananc prajiturile mele preferate, pizza, paste, musaca si ardei umpluti … SI SLABESC!!! Da, stiu, soc. Soc a fost si pentru mine cand m-am urcat pe cantar dupa prima saptamana. Si dupa a doua….

  Si cate mai sunt inca de scris…
  Dar gata, ca sforaie toti ai casei si eu trebuie sa visez la cinabonul cu care am intalnire fierbinte in weekend 😛

 27. Flory

  Cred ca este prima data cand iti scriu , desi te citesc de ceva timp 🙂 .
  Acum sunt insarcinata a doua oara si deja m am umflatit bine, dupa nstere tare imi doresc sa te cunosc 🙂 trebuie neaparat sa dau jos kg acumulate , imi place sa mananc dar sa si gatesc, zi d zi altceva :))

 28. Catalina

  Am făcut primul pas: ți-am scris!

 29. Andreea

  Ana,Ana…ce mi-ai facut tu mie…:)) Lasand gluma la o parte,CREDE-MA,te-am gasit intamplator,intr-un moment din viata tare confuz:dupa o dieta Dukan(da stiu,am plecat capul)in care kilogramele incep sa se depuna la loc,obsedata de mancare dar totodata atenta cu ea(atenta pe naiba,doar ma obsedeaza ideea sa mananc sanatos dar nu fac nimic in acest sens),stres si multe haos.Nu o sa ma lungesc,nu stiu daca o sa “mi te permit”dar am simtit nevoia sa-ti spun:”bravo fata noastra draga si iti multumim”.Sper sa ti se intoarca inzecit bucuria din toate persoanele pe care le-ai ajutat!

 30. mada

  Eu nu cred in povesti,asa ca astept sa-mi iau salariul :):*

 31. Poze cu mancare, viata cu sport si alte noutati

  […] Cookie s-a apucat de food coaching. Adica va face planuri de masa personalizate si va ajuta sa fiti mai slabi si mai sanatosi si mai […]

 32. E totuși devreme, dar să vă scriu despre Ana - KissTheCook

  […] în română ca să sune frumos (nu ca să fie pur și simplu tradus), dar Ana s-a autointitulat food coach. Eu zic că are dreptate, mai ales că la mine menu-urile ei au rezultate pozitive (chiar dacă […]

 33. fifty shades of greu — easy peasy

  […] food coaching, această rață-porc meets sexy-unicorn-cu-coama-roz. care e treaba, cum ar veni. […]

 34. Daria

  Imi place cum scrii, comic si in acelasi timp interesant. Am observat staradania de a scrie cu diacritice, si eu am incercat dar este mai greu dupa ce te-ai obisnuit altfel. oricum urmaresc cu interes postarile tale.

 35. laura

  draga Ana, eu te-am contactat pe mail insa lipsa raspunsului ma face sa cred ca poate nu ai primit mailul meu. ma poti contacta ? multumesc

 36. trilulela

  Buna Ana,

  Cam sfioasa, cam neincrezatoare intr-o sansa de a redeveni bella si charmanta, imi permit sa te rog, in masura timpului tau liber, sa ma bagi un picut in seama, Vrei sa fii Jiminy Cricket-ul meu? 🙂

 37. cookie

  @trilulela, sure thing 🙂 da-mi un mesaj pe ana la easypeasy.ro si se face;)

Back to top