telegrama: orez cu ou, ciuperci si stinky cheese
Sunt o ciudata, imi place orezul gol. Gol, dar sa fie basmati. Si na, nu gol gol, ci cu unt si cu sare. Bine, fie, nu sunt o ciudata, sunt juma’ de ea. Cert e ca daca e de mancat orez, pe asta il prefer, pe motiv, ca are gust. Pe gustosu’ il aveam in plan saptamana trecuta, pare-mi-se ca joi, dar fix in ziua aia s-a lasat cu o intalnire la pranz, asa ca l-am reportat pentru weekend si, culmea tupeului, l-am executat in chip de mic dejun. Am fiert orezul inabusit. Am prajit ciupercile in unt, impreuna cu o ceapa mica. L-am prajit si pe el, gustosu’, langa ele. L-am ingalbenit cu turmeric (izvor de sanatate, I tells you;)) Am facut apoi crater in mijlocul tigaii. Am spart doua oua si le-am vanturat fara metoda si scop. Am pus orezul fierbinte, galben si gata intr-un bol mic. L-am garnisit cu patrunjel verde, piper si o “halca” de blue cheese, care s-a semitopit si scufundat in el precum tocurile in asflat. Ce-a ramas, am luat azi la pachet. Azi, in cea mai deprimanta zi a anului, cica. Gurile rele zic, gurile bune mananca orez.
PS: Nu fuma, wear a bra, shubi dubi dubi da.
tags: blue cheese, ciuperci, orez, orez basmati, telegrame 5 comments »
January 20th, 2014 at 2:48 pm
Superrr..fac si eu. Ai vreun sfat pentru fiertul orezului ? Mentionez ca nu stiu sa fierb basmati (la mine toate se transforma in pilaf) Iubesc pilaful, dar pot fi infidela cu Bobulung.
Zi frumoasa, colorata
Teo
January 20th, 2014 at 2:52 pm
Teo:), pai o parte orez, o parte si jumate apa (deci la o ceasca de orez, una si jumatate de apa), pe foc mic mic mic mic mic pana scade apa, amestecand usurel o data – de doua ori. Dupa ce apa a scazut aproape de tot, pui capacul si stangi focul. Varianta b (for dummies si preferata mea): la steamer, in vasul special pentru orez. Se face perfect! Si e si mai gustos. O parte orez si una apa. Conform indicatiei de pe steamer (eu il las vreo 30-40′).
January 28th, 2014 at 8:36 pm
Buna,
Dar unde ai gasit condimentul asta minune tumeric, ca si eu il caut ?
Multumesc.
January 29th, 2014 at 11:13 am
simona, gasesti precis la mega image-urile mari, sau online. de exemplu, aici: http://www.pastaidevanilie.ro/condimente-macinate/27-turmeric.html sau aici: http://produsenaturistenet.allshops.ro/produs/1741654/TURMERIC+(curcuma)+macinat+100G.html
February 17th, 2014 at 4:11 pm
si eu ma dau in vant dupa combinatia asta. il fac la oala electrica si il tin putin mai mult, face o crusta crocanta. mie imi place cu usturoi murat.