viata ca un ardei umplut. dar de post.

Aseara am facut ardei umpluti cu orez si sparanghel. Imediat si despre ei. Dar before we do that thing in care zicem cu se ia, se caleste, se fierbe, se haleste, trebuie neaparat sa va trec prin caznele celor mai recente cugetari proprii despre viata. “Caredecat” ma gandeam eu, asa, cu mintea oxigenata de la alergatura de vineri seara cu Boo in Kiseleff (my first 5k, practic:D), ca viata e ca o mancare, dar de post. Nu ma intrebati ce m-a apucat, poate am vazut lately prea multe filme cu iubiri care mor, prea multe intamplari cam groaznice in jurul meu, sau poate pur si simplu m-am prins de de ceva, ca laptele de oala. Dar mi se pare ca suntem proiectati pentru esec. Si, in cel mai bun caz, ne petrecem viata incercand sa scapam de profetia asta scarboasa. Suntem supposed to get sick. Suntem supposed to fail in love and in life. Si daca nu intelegem cumva si repede ca avem de muncit fix in directia opusa, ca viata asta e o cursa care incepe de la punctul zero – failure, avem toate sansele sa alergam in cerc, ajungand, pana la urma, tot acolo. Putem avea totul, but not quite. Putem avea ardei umplut, dar de post. Si chiar si pe ala tre’ sa-l “muncim”.

Dar ca sa nu ziceti ca-s rea, deprimata, PMS bitch, o sa schimb uite-acus tonul postarii si o sa va zic ce lucruri fabuloase fac sapatamana asta:

1. Azi dau cu subsemnatul in GoodFood de mai:D Va invit sa ma cititi, mai ales daca aveti copii, caci despre diversificare e vorba, din nou.

2. Maine am intalnirea anuala cu ANAF, in care ma duc sa ma declar handicapata fiscal si sa ma caciulesc la tanticile de-acolo sa ma ajute sa completez o amarata de declaratie. Umilinta este sexy, mai ales ca la ghiseu tre’ sa stai invariabil aplecat, daca vrei sa te auda cineva.

3. Miercuri ma duc la Depeche Mode. Nu-i astept chiar cum ii asteapta, say, Printesa, dar o sa-i savurez, precis, for old times’ sake.

4. Joi ma scoate Boo din nou la produs kilometri pe asfalt. Ma duc sa ma uit in sus la Dealul Arsenalului, sa-l rog sa fie bland cu mine si sa-l introduc genunchilor mei.

5. Sambata, 18 mai, sarbatoresc niste ani de cand il iubesc. Mai multi asa:) Nu, ce ziceam mai sus, despre iubirile care mor, nu ni se aplica noua. Nu nu;)

6. Duminica, 19 mai, at last, cursa la deal cu Petrom. Excited much?

Carnetelul de bal este plin, iata. Pentru gatit, putin timp ramane. Asa ca ardeii astia umpluti cu risotto si sparanghel sunt exact ce trebuie.

Nu aveti decat sa faceti risotto-ul cu sparanghel de la zero. Cam asa, de exemplu: http://www.jamieoliver.com/magazine/recipes-view.php?title=asparagus-risotto. Eu am trisat cu un risotto cu sparanghel din punga, marca Lidl Deluxe. Pretty straightforward, nu contine decat orez si legume deshidratate, adica nu e vreun junk. L-am perpelit pe orez in niste ulei de masline, l-am stins cu supa (se putea si cu vin), l-am lasat sa se umfle ceva, dar nu de tot, si l-am transferat cu lingura in niste ardei umflati, rosii, pe care ii perpelisem oleaca in tigaie in prealabil, mai pe toate partile, asa. In centrul fiecarui umflat de-asta am infiletat cate un vrej de sparanghel congelat. Am pus capacel de ardei si am umplut pana la jumatate cratita cu un amestec de suc de rosii, apa, piper din belsug si niscai frunzulite de menta. Am dat ardeii la cuptor, sa fiarba mocnit, cu capac si la foc molcom, vreo 40′. Mirosea senzational in casa, serios!

Anyways, i-am pus frumos la pachet si acum ma duc sa-i mananc. Sunt un exemplu de pioshenie, caci mi-am lasat acasa curcanul pe care il mermelisem in tigaie special, in scop de a-i insoti pe grasi. Pofta buna si stati ca imediat vine PS-ul.

PS: Alergati, dar nu in cercuri. Iesiti din zona de confort, dar vedeti sa merite. Spuneti da, dar si nu.

tags: , , , 19 comments »

19 Responses to “viata ca un ardei umplut. dar de post.”

  1. boo

    sunt de acord cu tot ce ai zis, mai putin cu 1) nu cred ca suntem proiectati pentru esec, ba dimpotriva, numai ca uneori ne punem bete-n adidasi :D; si 2) daca mergem pe lia n-o sa avem de ales decat sa alergam in cercuri… :)))

  2. cookie

    da ma, dar macar nu vor fi metaforice. si o sa batem redundanta la fund cu sprinturi:)))) cat despre 1, agree to disagree:))

  3. RunBaby

    felicitari pentru primii 5k:D. Si mult succes duminica. Sa nu iti faci griji ca e in panta, cica in concurs putem alerga de 2 ori mai mult decat alergam intr-un antrenament obisnuit, asa ca o sa fie super 😀

    Cat despre programarea pentru esec, eu sunt mai fatalista si cred ca totul se intampla cu un motiv. In plus, ceea ce pare un esec acum s-ar putea sa nu fie nimic altceva decat o eliberare.

  4. Veronica

    Na uleiule ca te-am gasit, prieten cu orezul! 🙂

  5. Raluca

    te-am gasit, mai uleiosule!

  6. Alex

    uite deja reteta nr 2 cu maslinosul de nadejde

  7. axelandra

    gasit din nou uleiu’ 🙂

  8. AlexandraGuraliuc

    Ulei maslinos pentru salate gustos!

  9. Iulia

    sunt cu ochii pe tine unsurosule

  10. Ada

    Two for the oil

  11. Anca

    Alt ulei!

  12. Macy

    – Ulei, fii pe faza, I’m behind you:P

  13. Ioana Cristea

    Nu te uita la paiul din ochiul altuia, ci la uleiul din ochiul tau!:)

  14. ella

    Ulei again 🙂 Te-am gasit!!!

  15. Andra

    Si iar ulei!

  16. Bianca

    Uleiosule al meu esti!

  17. roxana

    olio, olio!

  18. ramona

    Orez perpelit in ulei de masline.

  19. Andreea

    alt ulei 🙂

Back to top