placinta cu branza si spanac

Cat pe ce sa uit de asta, dar lasa, numa’ bine ca e vineri si va puteti organiza sa prestati in weekend. Se cheama impropriu placinta, ca nu are foaie. E asa, o derivata a negresei, doar ca in loc sa fie dulce, e sarata, si in loc de cacao are spanac. I bet ca n-ati inteles nimic si exista si o explicatie pentru asta. Explicatia fiind ca am o zi de-aia in care simt ca mi se scurge tot creierul printr-o gaura mica, pic pic intr-un pahar de plastic de-ala de la fantana. Ma uit la el si suspin: atata doar mi-a mai ramas? Ok, it’s not THAT bad, dar daca nu ma rasfatz pe blog, apai unde?

Revenind: placinta cu spanac. Se opareste spanacul, se scurge bine si se toaca marunt. Intr-un vailing mare se borfoleste el cu multa branza rasa (feta, oaie, capra, whatever works for you). Se adauga iaurt, ca sa fie o compozitie moale. Se incorporeaza si niste oua batute. Se pune piper dupa gust, gustul meu zice ca mai mult e mai bine. Sare nu prea, ca e branza sarata destul. La coada punem faina, in ploaie, cat sa rezulte o compozitie curgatoare, cam ca la briose. Nici lichida ca la clatite, nici tzapanoasa ca la foaia de placinta. Ei, scurgem placinta intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Batem unu-doua oua bine bine, si le dam drumul peste placinta, aranjand lucrurile in asa hal incat sa o acopere perfect. Se da tava la cuptor, la foc mediu. E gata cand e gata (stiti, testul cu scobitoarea, sa ramana curata, cum ar veni). Nu imi cereti cantitati, ca, desigur, nu am. Am facut din ochi, intr-o proportie vaga de jumatate de spanac calare pe jumatate de branza rasa.

Altfel, urmeaza weekend fain, ma vad cu mamele, ma vad cu o fata frumoasa de care mi-era tare dor, avem in plan niste parc cu Bubu, lots of gym time, o piata rapida, musai pentru narcise si cartofi noi, niste cooking, niste curat… asa, ce face omul in cele doua zile in care nu munceste organizat:) Stay tuned aici pentru (si mai multe) poze cu convershii galbeni, daca vreti sa vedeti pe unde ma mai poarta pasii. Aceasta noua dileala, acest joie de vivre si reason to be, ma bucura nespus zilele astea. Ceea ce va doresc si voua.

PS: Imbratisati un copac. Faceti fapte, nu asteptati dupa ele rasplata. Purtati-va cu mandrie pantofii.

tags: , , , , 4 comments »

4 Responses to “placinta cu branza si spanac”

  1. anya

    Yum yum. Si pt gluten free people, suspectez ca merge si cu faina de migdale/naut/soia/whatever.

  2. Giulia

    imi placi. de ce? pentru ca nu ai cantitati si specificatii fixe 😀 si le pui asa, „din ochi”. Spanac am, branza nu pentru ca piticul s-a batut cu pumnul in piept si a zis ca tinem tot postul pastelui. Mai avem putin

  3. pansy

    Asta-i o reteta SUPER ! Imi place grozav! Vorba mea e pupu-te!

  4. Rox

    hm… pare interesantă treaba asta. Încerca-o-voi! (ca să mă iau după pansy 🙂 )


leave a reply



Back to top