cornulete
Din ciclul “si de-astea mancam cand eram mici”, azi avem cornulete. Se fac super-usor: 1 cana de ulei sau de unt topit, un praf de copt, 1 cana de iaurt si faina cat cuprinde (cam un kilogram), si uite-asa, tac pac, avem coca sa ne punem si-n cap, n-am numarat cate ies, dar is multe. Se intinde foaie mare si subtirica, se taie din ea cu cutitul patratele, se umplu patratelele cu rahat sau nuci sau gem, se ruleaza si se coc la foc potrivit, pe hartie de copt. In coca nu punem zahar deloc, pentru ca e destul ca le tavalim pe ele calde prin zahar pudra.
In alta ordine de idei, AMR fix trei saptamani. Nu mai am niciun picut de rabdare… Am spalat lucrusoare, le-am impaturit, am eliberat sertare, am mutat mobila… What now? Of, greu nene… Poate sa ma mai inveselesc de la caldura, aud ca vine primavara.
tags: cornulete, cornulete cu rahat, desert, reteta mamei, sarcina, traditional 24 comments »
March 9th, 2011 at 9:41 am
Asa ceva mancam si eu, si fiica-mea e fan si ea. Poate ma indur sa fac in weekend.
March 9th, 2011 at 11:09 am
mie imi plac alea cu nuca cel mai mult:D
March 9th, 2011 at 11:18 am
Alea cu gem mi-ar placea mie, insa la mine gemul evadeaza din cornulet de fiecare data, iar eu imi pierd rabdarea si le fac cu rahat, ca e cel mai simplu. Dar din pacate nu-mi plac deloc.
March 9th, 2011 at 11:20 am
adinuca, ai incercat cu magiun? e mai tare si n-ar trebui sa curga.
March 9th, 2011 at 11:38 am
Ooo da – si eu mancam cornulete din astea! Bunica mea facea magiun de prune cu nuci si le umplea cu el! Ce imi plac mancarurile astea care imi amintesc de copilarie 😀
Nu mai ai mult deloc! Sper ca LV sa fie cea mai sanatoasa si frumusica fetita ever! Si not at all plangacioasa!
Hugs!
March 9th, 2011 at 11:39 am
ah, elena, asa sa fie!:D
March 9th, 2011 at 11:52 am
Rabdare, rabdare, trei saptamini trec repede, important e sa nu grabesti nimic 🙂 Cit despre primavara, tot rabdare… 🙂
March 9th, 2011 at 1:22 pm
Dai un cornulet cu nuca pentru o veste buna? 🙂
Uita-te la vremea de sambata 😀
http://www.accuweather.com/en-us/ro/bucuresti/bucharest/forecast.aspx
Yeeeeeeeei! Trecem la pantofi, gata cu cizmele 🙂
March 9th, 2011 at 1:25 pm
poate voi, ca pe mine nu ma mai incap nici cei mai latareti convershi:p singurele chestii in care mai intra labele mele mutante sunt niste ugguri imense. o sa fiu tres chic cu ele in picioare la 16 grade:)) dar lasa, merg si in maini, numai sa vina primavara. si nu pot sa dau cornulet… care decat… le-am mancat pe toate:( nimic nu rezista around me zilele astea…
March 9th, 2011 at 1:54 pm
Aaa, ce putin mai ai, ce bine!:) Esti o draguta si asa va fi si fetita ta, asta e clar! Si cumintzica asa cat sa-i stea bine:)
Pupici
March 9th, 2011 at 3:26 pm
Ah, cind o sa pot eu sa maninc din nou ca o femeie sweet-addicted care sint eu, o sa intru pe posturile astea ale tale pe care acum doar le salvez si nu le savurez (ca nu ma lasa stii-tu-ce) si-o sa poftesc la ele asa cum merita!
Hai ca trece repede, simbata friends, duminica plimbare in uggsi in jurul blocului, luni nush ce e da’ ne gindim… si tot asa pina hop n-o sa mai fii cu copilul in burta ci cu copilul in brate si n-o sa mai putem vorbi cu tine de ce mindra o sa fii tu!
March 9th, 2011 at 5:25 pm
u mean i will walk the baby out of me?:))
March 10th, 2011 at 7:38 am
Am salvat şi eu reţeta, mi se pare faină şi uşoară.
Cât despre restul, răbdare şi iar răbdare. 🙂
March 10th, 2011 at 8:48 am
Da, da, cornulete cu rahat! Ma astepata sambata la tara un castron plin 😀 Si eu il astept pe el…
Dar pe acolo se fac cu osanza si lapte prins, ies pufoase si se desprind asa in foite de zici ca e cel mai fin aluat frantuzesc :)))
In rest, savureaza LINISTEA cata a mai ramas 🙂
March 10th, 2011 at 9:32 am
da,astea-s retetele copilariei ,musai cum spune bunica ,cu osinza si lapte prins…nu mai pot minca de multi ani,nu stiu de ce…
cit despre AMR,e asa de aproape clipa ca nici nu-ti dai seama!eu mi-amintesc cum defilam cu o burta imensa si icneam aplecindu-ma dupa scame pe covor(ce groaznic tipic ma apucase,nici nu realizam!) sau cum stateam cu tava de mincare in pat-vesnic…asa ca nu te speria,au mai devorat si altii ce era prin jur…
March 10th, 2011 at 12:32 pm
ah, le stiu si pe alea cu osanza, cum de nu, alea-s alta treaba. facea buni de la arad o bunatate! musai cu gem. pe-acolo le zice “hajos”.
March 10th, 2011 at 12:33 pm
@alison: ahahaha, suna familiar treaba cu aplecatul dupa scame:))
March 10th, 2011 at 1:02 pm
ultimele cateva saptamani par nesfarsite – eu nu mai puteam sa dorm ca lumea in alta pozitie decat semi-sezand, iar fi-miu era non-stop proptit cu calcaiul in ficatul meu. noroc ca e gadilicios si il tragea repede in caz ca il ‘stimulam’ din exterior. cat despre cornuletze, alea cu nuci sunt za best!
March 10th, 2011 at 2:23 pm
lv e cuminte asa, n-are mama ce sa-i reproseze, burta e mare, miscarile delicate, nu avem calcaie in organele vitale. dar tot nasol e, jur, copiii astia se fac mai greu decat orice fel de mancare:))
March 10th, 2011 at 10:37 pm
ah cornuleteeee, doamne cate tavi a putut mama sa coaca… si tin minte ca punea nuca pisata in gem si amesteca putin inainte de a le umple. ce bun 🙂
March 10th, 2011 at 11:11 pm
La mine nuci+magiun= nuci (din aluat, cookies :p-nuci) cu magiun. Imi facea bunica mea cand eram copil, avea, parca, niste forme speciale pentru nucile astea 🙂 Do you know what I mean? Like this: http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/nuci-440/
Deci aselenizarea e in 3 saptamani? :))) I will miss you cand faci pauza de blog. But then again, multa bafta si travaliu usor 🙂 Dupa aceea sa pui poze cu papa de bebe, daaa? Nu de-alta, dar eu am ramas cu o nostalgie dupa Milupa si piure cu banane :)))
March 11th, 2011 at 8:17 am
mirona, not good bye time yet, ne dorim sa mai fiu prin zona at least pana pe 30. vorba lui boo: maine te mai trezesti? si eu: sper!:))
March 11th, 2011 at 8:01 pm
corect, asa e! probabil de-asta m-am apucat de gatit abia DUPA ce l-am fabricat pe copil. mi s-a parut, brusc, mult mai simplu 🙂
March 14th, 2011 at 2:19 pm
[…] gasit zilele trecute la easypeasy aceasta reteta si mi-a stat gandul la […]