fursecuri cu nuca
Daca lui Mos Craciun ii dam milk & cookies, merita si Mos Nicolae niste fursecuri. Se fac foarte usor si sunt bune rau! 1 ou, 1 ceasca de zahar, 1/2 ceasca de ulei, o cana jumate de faina, zeama de lamaie dupa gust (eu zic ca o jumatate de lamaie stoarsa e destul) si miez de nuca pentru decorat.
Se freaca zdravan oul cu zaharul. Se adauga uleiul treptat, ca la maioneza, apoi zeama de lamaie. Se incorporeaza faina. Din coca rezultata se modeleaza fursecuri cu lingurita intr-o tava cu hartie de copt. Sa lasati loc destul intre ele, pentru ca o sa mai creasca. Pe fiecare fursec se pune un miez de nuca. Se coc la foc mic, pe incercate (ca stiti cum e, depinde de cuptor). Astea nu-s fursecuri moi ca alea de cofetarie, sa nu va speriati, sunt mai crunchy asa. Si merg grozav de bine cu lapte cald sau cu ceai.
O saptamana frumoasa, sper ca ati gasit cu totii in ghete altceva decat proverbialul batz:)
Later edit: O intrebare care ma roade de azi dimineata: sunt eu oare singura care mananca intai marginile fursecului, ca sa ramana miezul de nuca la coada?:))
tags: cookies, desert, fursecuri, nuca, reteta mamei 27 comments »
December 6th, 2010 at 11:33 am
fursecuri din astea face bunica-meaaaa 😡
December 6th, 2010 at 11:42 am
is that an angry smiley?:))
December 6th, 2010 at 11:43 am
nu, era cu iubire, da’ nu stie WP-ul :p
December 6th, 2010 at 11:54 am
Aaaaa, si bunica mea face!! Si mai alterneaza nuca cu stafide.. sau ambele! Love them! Dar mai ales compozitia cruda, recunosc! daca mi-as pune capul cu ea n-ar mai ajunge in cuptor! :-)))
December 6th, 2010 at 12:02 pm
exact! sau stafide!
December 6th, 2010 at 3:39 pm
Yep, si bunica mea facea la fel 😀 And boy, were they good! Yumm
December 6th, 2010 at 3:42 pm
in cazul asta cred ca ar trebui sa le numim fursecuri “bunica”:))
December 6th, 2010 at 6:41 pm
Ultima oara cind am mincat fursecuri d-astea a fost acum exact 23 de ani, inainte sa moara bunica. De la ea, nu mi-a mai facut nimeni. Pfuu, si cum mirosea in casa cind le scotea din cuptor…. 🙁
December 6th, 2010 at 7:09 pm
Nu esti singura care le mananca asa 🙂 Asa mananc si eu tot ce e bun, mai intai marginea si apoi miezul cu nuca, cu ciocolata, cu gem, whatever. Pana si intr-o farfurie de cartofi prajiti gasesc pe cel mai crocant si il las la urma. La muffins mananc mai intai the bottom ca sa raman cu un muffin top ca in Seinfeld. I think I need help :))
December 7th, 2010 at 12:16 am
@Merat: First…give away the last bite. Problem solved 🙂
December 7th, 2010 at 9:11 am
Am lasat mesaj pe facebook deja ca mi-au placut enorm, le-am facut imediat ce am ajuns acasa si azi am la birou pachetel :D.
O intrebare – coca rezultata trebuie sa fie moale, lipicioasa? Eu am mai pus 2 linguri de faina ca mi s-a parut ca e prea moale si nu au iesit ca ale tale, cu crapaturi. Data viitoare, adica de sarbatori, nu mai adaug nimic.
Intra pe lista mea de preferate! Multumesc!
December 7th, 2010 at 9:44 am
coca e destul de moale, da:) ma bucur ca ti-au placut:D
December 7th, 2010 at 10:37 am
Daca aveti colegi carcotasi care zic ca de ce sunt asa de tari… asa trebuie sa fie. :-d
December 7th, 2010 at 10:50 am
daca aveti colegi carcotasi, make sure they don’t go anywhere near my fursecuri:p
December 8th, 2010 at 8:39 am
Salut! tare imi fac cu ochiul si voiam sa intreb cat de mare e ceasca ta? 🙂
nu prea le am cu bucataritul si n-as vrea sa fie un esec,ca mooor de pofta
December 8th, 2010 at 8:42 am
adela, stii cestile alea de jacobs verzi de se dadaeau impreuna cu pachetele de cafea de sarbatori? cu aia am masurat.
December 8th, 2010 at 9:03 am
Am ceasca deaia!! Azi prestez…Sper ca esti bine cu sarcina, eu am un bebe de 3 luni si e o minune…plus ca inteleg tot prin ce treci!
December 8th, 2010 at 9:07 am
ah, sa-ti traiasca! ma incurajeaza ca-ti arde de fursecuri cu un bebe de trei luni:) inseamna ca nu e asa rau cum am auzit:))
December 8th, 2010 at 10:10 am
Ooo, e rau! dar in cele 2 ore in care doarme la pranz trebuie sa faci ceva ce-ti place sau inebunesti! O zi super sa ai!
December 8th, 2010 at 10:11 am
ah la naiba, uite cum ma aduci tu iarasi cu picioarele pe pamant:)) bafta, hang in there:D
January 17th, 2011 at 9:30 pm
Raportez ca aseara am executat niste fursecuri cu nuca + stafide si au iesit bune rau. Atat de bune incat am dat gata prima tava cat timp a 2-a tava se perpelea la cuptor. Thanks pentru reteta! 🙂
January 17th, 2011 at 9:37 pm
uuu, bravo:D fursecurile astea sunt un hit indeed:D
December 14th, 2011 at 2:12 pm
Am facut astazi aceste fursecuri si au iesit deeeeeeelicioase!!!!!!Merci pentru aceste retete minunate pe care ni le iimpartasesti!!!!
May 10th, 2012 at 8:55 am
Sunt glazurate deasupra sau nu vad eu bine? Ar merge bine o glazura de zahar pudra cu lamaie, cred eu. Si inainte de coacere au fost putin aplatizate ,am dreptate?
May 10th, 2012 at 9:13 am
nu sunt glazurate, dar au lamaie in compozitie. aplatizate ies ele, default:))
October 1st, 2012 at 1:52 pm
[…] knows best”, exact acolo cu cea mai buna placinta cu mere, cea mai buna crema de zahar ars, cele mai bune fursecuri si cele mai bune […]
October 20th, 2012 at 1:57 pm
Exact reteta asta o facea Mami in tinerete. O avem inctr-o cartitica numita “Aluaturi, foetaje, fursecuri” din 1979. 🙂