placinta cu branza dulce si stafide

placinta cu branza dulce si stafide

Asa nu-mi place sa ma trezesc pe intuneric! E ca atunci cand te scoli la 4 pentru ca ai avion la 7. Sau cand te trezesti noaptea de vise rele si nu mai poti adormi la loc. Ce mai, dezolant! Ei bine, azi dimineata nu doar ca era intuneric, dar ce suieraturi de vant, ce rafale de ploaie, mamica mea, imi venea sa curl up in bed indefinitely:p In schimb, m-am dat jos reluctantly si mi-am tarat noul meu fizic expandat spre birou, doar ca sa constat ca din tavanul fals curgea apa fix peste postiturile mele color. Well, o stiti pe aia cu “zise Bamse si mai lua o gura de miere?” Pentru zile de-astea cand iti vine sa-ti bati copiii (no offense, nugget!), o placinta cu branza dulce si stafide e fix what the doctor ordered.

branza de vaci, oua, zahar, gris, vanilie, stafide placinta

Foaia o stiti deja, ca e aceeasi ca cea de la placinta cu mere. Pentru umplutura aveti nevoie de 1kg or so de branza de vaci bine scursa (vedeti sa fie buna si dulce, nu de-aia usor acrisoara), un praf de sare, cateva linguri de zahar dupa gust, un plic de zahar vanilat, trei linguri de gris, stafide multe si opt oua batute usor inainte. Amestecate pac pac, pusa umplutura peste prima foaie, acoperit cu a doua foaie si data tava la cuptor la foc mic. Apoi pudrata cu zahar si lasata sa-si vina in fire. Daca va tine. Deci da, placinta buna cu branza, pentru zi de cacao. As fi zis enjoy, dar mai bine amin!

tags: , , 6 comments »

6 Responses to “placinta cu branza dulce si stafide”

 1. alix

  Suppeerr bun, cum zice ala mic din reclama la niste cereale:))
  Ma bucur ca in fiecare zi gasesc ceva nou scris pe blog, pana acum era doar o data la cateva zile si nu imi placea 🙁 ador sa citesc every post si sper ca si de acum inainte pana se mai poate, na, dat fiind ca mai vine cineva pe lume, sa citesc subiecte si retete noi sau nu si interesante.Spre tot mai bine.

 2. Mishu

  4 pieces yesterday la munca, inca vreo 4 yesterday acasa, azi inca vreo 5 la munca si diseara inca vreo…cine sa le mai numere? 🙂

 3. powerpuffcookie

  u didn’t get the memo?:p it caps at 13:p

 4. Mishu

  Cele 6!!!! bucati pe care le-am impartit cu colegii astazi says different 😛

 5. powerpuffcookie

  astept reviews then:))

 6. foodshots

  Excelente poze in acest articol! Food for the eyes…

Back to top