supa crema de cartofi cu praz si bacon
Supa asta-i minunata cand afara e frig rau si suntem cranky si ne doare putin in gat:p Se face foarte usor si e asa de satioasa ca tine loc si de felul unu, si de felul doi. Se fierb cativa cartofi taiati cuburi impreuna cu doua fire de praz taiate rondele si cateva frunze (sau tulpini?) de telina (stiti, partea verde de la telina care se vinde separat si se pune si in Bloody Mary). Cu sare si piper dupa gust si atat, fara alte condimente.
Bun. Cand legumele sunt fierte bine bine, se paseaza supa prin the method of your choice si se adauga baconul rumenit in prealabil. Se serveste cu smantana si verdeata (marar, patrunjel). Si cu paine de casa cu multa coaja:)
tags: cartofi, supa 4 comments »
January 30th, 2010 at 11:39 am
Eu vad acolo ceva rosu pe legume? Paprika?
January 30th, 2010 at 12:34 pm
yep, paprika forgot about that:)) asta pentru ca la noi, orice supa de cartofi se face cu multa boia dulce, e defaultu’
March 4th, 2010 at 3:26 pm
hmmmm, eu pun la chestia asta vreo 150 de grame de branza cu mucegai Roquefort sau Gorgonzola, ca Stilton… de unde?… si o cana de smantana lichida si cand o aduc la masa fierbinte, mai scap in ea cateva cubulete de branza… unii zic ca ar merge cu crutoane prajite… eu zic ca merge mai bine fara.
March 4th, 2010 at 3:34 pm
dap, si eu zic go branza, skip crutoane. cartofi si crutoane nu pare a good combo.