Xmas menu to die for
Gustare
- muschiulet afumat, jumari, slaninuta fiarta cu usturoi, salam banatean, toba, lebar
- paine de casa cu untura, boia si sare grunjoasa
- branza de burduf, branza de oaie, cascaval afumat
- tzatziki cu bastonase de morcovi si ardei gras
- salata romana cu ciuperci, bacon si sos blue cheese
- ceapa verde, ridichi, rosii, castraveti, masline
Sarmale cu mamaliga
Main
- piept de curcan la cuptor cu sos de cranberries, pui la vas roman, muschi de porc in vin cu crusta de piper verde, carnati de casa
- piure de cartofi cu usturoi si chives, sote de mazare cu unt si morcovi glasati, cartofi la cuptor cu rozmarin
Desert
- panettone cu glazura de mascarpone si portocale
tags: Craciun, traditional 16 comments »
December 21st, 2009 at 1:17 am
Miam. Cum faci sote-ul de mazare? 😀
December 21st, 2009 at 11:00 am
pai, bine bine..si noi??? ce aducem??? trebuie sa ne dai indicatii, sa nu stricam aranjamentul 😛 anyways…some of us are already drooling over your menu 🙂
December 21st, 2009 at 12:06 pm
Desertul e cel din Good Food?
Vreau si eu reteta pentru salata romana si pentru piureul ala smecher.
Multumesc.
La Multi Ani si Sarbatori Fericite!
December 21st, 2009 at 12:11 pm
@emili: voi nu adiceti nimic, save yourselves pt new year’s cand nu o sa am timp sa pregatesc mare lucru:))
@mihai: da, desertul e cel din good food, dar cu adaptare presimt. salata romana este un soi de salata verde, o gasesti la real, are asa niste frunze mai mari si trainince, ceea ce o face potrivita pentru combinatii de ingrediente calde si reci. eu o sa o combin cu ciuperci perpelite in tigaie cu ulei de masline si o sa-i trag in cap feliute de bacon si un sos pe baza de blue cheese on the side (branza cu mucegai topita cu creme fraiche). piureul se face calsic, cu unt si putin lapte, in el adaugam cativa catei de usturoi pisati si codite de ceapa verde sau chives, tocate si ele marunt.
Sarbatori fericite si tie:)!
December 21st, 2009 at 12:12 pm
@bianca: nimic mai simplu, mazare congelata, unt, no spices, doar sare. totul tras la tigaie. sa iasa dulce si bun. si in varianta pentru intoleranti la lactoza (emili:D), aceeasi smecherie, dar cu ulei de masline in loc de unt.
December 21st, 2009 at 12:14 pm
@emili: prajitura cu vin si scortisoara, doua tavi! am zis!
December 21st, 2009 at 1:53 pm
ok, ma conformez:)
December 21st, 2009 at 2:36 pm
Suna foarte bine! 🙂 Sarbatori linistite si numai bine! 🙂 Un gand bun pentru voi! 🙂
December 21st, 2009 at 5:11 pm
@misaki: <3 un gand bun x 11 si pentru tine, de la noi, mancaii:D
December 21st, 2009 at 8:55 pm
dead already…:) (fain meniu).
December 22nd, 2009 at 2:04 pm
wow, suna colosal! dar sa aveti si ceva colebil pe langa voi ;)). va pup si va urez din suflet sa aveti sarbatori frumoase, ca gustoase vor fi cu siguranta!
December 22nd, 2009 at 5:02 pm
Mm piept de curcan 😀
December 22nd, 2009 at 6:16 pm
@zazuza: sarbatori fericite si voua! <3 va pupam cu drag!
@andreea: has the eagle landed, sau face sarbatori englezesti?:D in tot cazul, vi le dorim cu bucurii:)
December 23rd, 2009 at 2:04 am
pfaaai, ce rateu o sa am pe 26 :-/
December 23rd, 2009 at 9:25 pm
Craciun fericit si petrecere frumoasa!
Vrem poze de la meniu… hi-hi-hi… sa vedem si noi realizarile 🙂
December 23rd, 2009 at 11:19 pm
Craciun fericit si tie, dana, si poze o sa incerc sa fac inainte sa vina bucatele la masa, pe masura ce le gatesc, ca eu cand vine petrecerea peste mine aproape de fiecare data uit sa fiu fotograf si-mi aduc aminte cand e burta plina si masa goala ca mai trebuia sa fac si poze:)) Am pus deja friptura de purcel pe care am facut-o in seara asta si revin cu completari:D Toate cele bune!