saganaki
Pentru ca e foarte frig afara, sa ne aducem aminte de frumoasa noastra vacanta in Grecia, zic. Pe cand erau 40 de grade in aer, 30 in apa si 100 in tigaita cu branza sfarainda – saganaki. Am mancat felul asta la fiecare masa, nu mi-ar fi trebuit altceva:D Mai ales ca se serveste cu paine proaspata (painea din Grecia e cea mai buna ever!) si cu lamaie, deh, nu-i tocmai o mancare usoara, pentru incepatori in ale ospetelor grave si nemancatori de, well, porc. Sa nu va ganditi ca saganaki e asa, un fel de cascaval pane. In primul rand, varietatile de branza folosite la asta nu se topesc precum mozzarella sau cascavalul in contact cu caldura, ci raman asa, ferme, dar foarte gustoase:) Traditional, saganaki se face din branza kefalotyri si nu speram deloc sa dau peste ea si pe meleaguri romanesti. Oh well, iata ca am gasit-o intr-un final (fericit) chiar la Mega Image si m-am bucurat ca un copil (jumping up & down and all:)) De-aici incolo a fost usor, pentru ca n-a mai trebuit decat s-o tai in triunghiuri generoase, s-o trec prin apa rece si faina si s-o prajesc in ulei de masline. Va zic, este pure heaven si e musai s-o incercati macar o data:D
tags: branza, mancare greceasca 12 comments »
November 2nd, 2009 at 4:28 pm
me is drooling
November 2nd, 2009 at 6:49 pm
Sper ca a mai ramas si pentru mine putin :-s 😀
(plssssss!)
November 2nd, 2009 at 7:25 pm
nicio nadejde:))
November 2nd, 2009 at 11:45 pm
i’ve been drooling for hours :(((
November 3rd, 2009 at 12:53 pm
Minunat! La care Mega Image? (ca la ‘al meu’, din Militari, sigur nu au kefalotyri.)
November 3rd, 2009 at 1:15 pm
Am mancat ultimele bucati (sorry honey) azi dimineata, pe post de breakfast. Still great 🙂
November 3rd, 2009 at 1:23 pm
@adina: noi am gasit la Mega Image-ul de pe Valea Oltului, desi nu cred ca au tot timpul. E marca Olympus sau asa ceva.
November 3rd, 2009 at 3:39 pm
Nu aveti mila deloooooc!
January 22nd, 2010 at 4:31 pm
E foarte bun. Am facut si eu azi :p
Am auzit ca se face si cu kefalograviera sau graviera 🙂
January 22nd, 2010 at 4:34 pm
dada, se poate face fie cu kefalotyri, fie cu gruyere:D glad you liked it, a fost nelipsita de la masa noastra cat am stat in Grecia.
February 14th, 2012 at 5:02 pm
Am cautat in ultimul timp kefalotyri la mega dar n-am mai vazut 🙁
February 14th, 2012 at 5:04 pm
Da mai, sa stii ca nici eu! Am sa le scriu celor de la Olympus sa-i intreb de soarta ei.