gatesc pentru mama
Duminica e ziua cand, pe principiul dansez pentru tine, gatesc pentru mama. Nu e deloc usor, I tell you:) E un client greu de multumit si cu criticile la el, asa ca deocamdata strategia e sa limitam inventiile si Pufix sa faca mamaliga. Si sa nu comitem vreun condiment dubios oriental in ce fac eu acolo, ca nu este deloc apreciat. Prin urmare, duminica gatim romaneste, caldut si moale, not too spicy, not too sweet, asa, ca acasa. Ca si cum romanii au mostenit pamantul si fac cu el ce au invatat de mici.
Duminica asta am inceput cu niste ciuperci la frigare, cu unt, cascaval afumat si sare grunjoasa. Apoi am trecut la un soi de tochitura, care nu avea neaparat toate ingredientele necesare, dar a fost pana la urma foarte gustoasa. Am calit un morcov si o jumatate de ceapa rosie, tocate grosier (cu noul meu “satar” din colectia de cutite periculos de ascutite pe care le-a primit Pufix de la babaci de ziua lui de nume – what were they thinking?:))). Apoi am adaugat in tigaie bucatelele de porc, pui si cabanos, pe care in prealabil le pudrasem cu faina, boia si cimbru si le amestecasem vartos.
Cand carnita era aproape gata, am adaugat piureul de rosii si am potrivit cu sare, piper, niste catei de usturoi si doua-trei foi de dafin. Am fiert-o la foc mic, pana la epuizare.
Tochitura se mananca cu mamaliga si oua ochiuri, iar daca va place, puteti pune alaturi si un botz de branza de burduf. Acuma, ce sa va zic, mamei i-a placut. Which is good enough for me!:)
tags: porc, tochitura, traditional 7 comments »
November 17th, 2009 at 6:29 pm
Tot asa sunt si eu cu bunica…or everybody, for that matter 😀 Pentru ca nu pot sa gatesc urmarind cu sfintenie o reteta, trebuie neaparat sa fac o chestie creativa si Asian-like care poate iesi bine sau poate iesi dezastru (gen faina de soia amestecata cu legume, cah!). Numai varianta mea de “pufix” (asta fiindca nu i-am gasit un nume online inca, nu puteam sa-i zic partener, nu? :D) suporta toate orientalismele cu stoicism :))
November 18th, 2009 at 5:34 am
Din cauza ta mi-am folosit bucataria! Da, bucataria aia noua, atinsa doar cand desfaceam o sticla cu apa sau cand prajeam paine. Sa fii mandra!
November 18th, 2009 at 1:46 pm
@An: citind comentariul tau mi-am adus aminte de vocea lui Picard la inceputul episoadelor de Star Trek. Parafrazand: “….where no mAN has gone before”.
Adica, pe romaneste: “acolo unde mana omului nu a pus picioru'”
November 18th, 2009 at 7:04 pm
Hahahaha, fara tine, Mishule, nu as fi facut niciodata legatura intre bucataria mea si insignele de teleportare. Over and out.
November 19th, 2009 at 10:44 am
ahaa, mi-ai uzurpat tochitura! :))
November 19th, 2009 at 10:45 am
@Mazi: n-am uzurpat nimic. Am mancat-o!
November 19th, 2009 at 10:45 am
se imputea:O